Arkadaşlar 10 gün önce diş çektm hala iyileşmedim alveolit oldu baştan tedavi edildim antibiyotik de kullanıyorum iğne ama bu 3-4 gündür çok başa dönmesi mide bulantısı halsizlık ve baş ağrım var antibiyotik tendir dedm 2 gündür kullanmıyorm ve ağrılarm yine geçmedi vücuduma mı yayıldı acaba o iltihap doktora gidecem yarın çok aklıma takıldı başına gelen var mı
Güncellemeler
+1 yıl
Ayriyetende alt dişlerimin eti çekildi ve yanındaki dişlerimde iltihaplandı
Evet tahlillerimde 4 tanesi biraz düşük 2 tanesi biraz yüksek çıkmıştı ama doktor hiçbişey yok dedi ve baş dönmem de devam ediyor kendim e nabızdan baktm ama pek anlamdm ne dir
10 gündür çektirdm ilk çektiğim gün hariç diğer günler günde 3 sefer gargara yapıyordum tuzlu suyla hala da yapıyorm ve 3 sefer fırçaladım da ama diş etim hala çok çekilmiş ve de ağzımı tam da açamıyorum
Kullanımı da şöyle yap ağzına al özellikle intihapli olan bölge üzerinde gargara yap o bölgede biraz beklet daha sonra tükürürsün. İmkanın varsa hemen denemeni tansiye ederim canının yanmasını istemem
Tamam ilk alveolit oldu sonra gittm temizledi doktor antibiyotik verdi ve ilk geçmedi iltihap yeni 10 günden sonra birazcık bugün azalmış ağrısı ama iltihap hala var bende diyorm ki acaba vücuduma mı yayıldı 3-4 gündr başş dönmem çok oluyor bulantı ve ağrı da
İespor 1000 mg iğne vurduruyorum ağrı kesiciyle karıştırıp ve de 2 gündür bırakmıştm iğneyi yine de yapıyordu gittm acile kan testi verdm eve geldm yarın gidecm sonuçlarm çıkmış da anlamıyorm pek
Vala araştırdım internetten 4 değerim düşük çıkmış kansızlık vitaminsizlk yazıyor herhalde ondan halszilk baş dönmem var bi değer de enfeksiyon yazıyordu ama hangi enfeksiyon bilemedim belirtileri de bulantı yazıyordu hepsi tutuyor yani
Öyle kırık mı kaldı içinde ben çektm de zor çekildi parçalayarak çıkardı keserek yani ve 1 saate çekti et felan hiçbişey kalmadı sadece çene kemiğim görünüyordu ve daha da iyileşmedm
Evet kırık hala duruyor. 7 gün antibiyotik ağrı kesici kullandım okadar. Belkide alıştım ağrısına. Üzeri kapandı. 10 günü geçen agrilarda doktora gitmek lazım
Benimki cerrahi işlem istiyo. Ağrı yoksa gerek yok dediler. Seninki çok farklı bir şey. Dikkat etmem lazım. Sigara alkol çok sıcak veya çok soğuk olmamalı yediklerin. Geçmiş olsun. Geciktirme derim önemli konu.
benim kulağımın yanında iltihap oluştu senin yaşadıklarını yaşadım geçti acile gitmedim ama bende mide bulantısı olmadı yanlış anlama ama bu yakın zamanda ilişkin oldu mu ya da üşütmüşte olabilirsin
Hayır olmadı üşütme burun akıntım felan boğaz ağrısı hiçbiri yok gebelik de olamaz olabilr diyelim dedm test de yaptım çıkmadı ve baş ağrım da çok oluyor ve diş etim çekildi ve çekilen dişin yanındaki dişler de hep iltihaplandı
acile git durum ciddi olabilir bekleme itihap sonradan felçe kadar gider ben gitmedim hata ettim benim başıma allahtan bişey gelmedi ama benim gibi şansa bırakma işini benim itihap küçüktü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
diş eti iltihabımı dişlermi iltahaplandı?
iğneyi kullanmamakla hata yapmışsın..
yarın doktora git..
bence önemli bir durum.
Kullandm iğneyi 8 tane vurdum 2 tane tek kalmıştı dişimi çektim yeri iltihaplandı yani çene kemiği diyeyim ve sonrasında yanındaki dişlere de yayıldı
antibiyotik iğnelerin bitmeden neden doktor dişini çekti?
Bu sonradsn oluşan iltihap çektikten sonra oluştu
Doktor a gittin mi,?
Evet tahlillerimde 4 tanesi biraz düşük 2 tanesi biraz yüksek çıkmıştı ama doktor hiçbişey yok dedi ve baş dönmem de devam ediyor kendim e nabızdan baktm ama pek anlamdm ne dir
yanlışmı anladım diş çektirdikten sonra iltihaplandı. iğne verdi ve iğneleri yarım bıraktın.
Hayır bırakmadm bitti iğneler ve diş çektikten sonra iltihaplandı
Şişme *ılık su*tuz bununla 5 dakika falan ağzını gargara yap intihap ve ağrıma çok iyi gelir
10 gündür çektirdm ilk çektiğim gün hariç diğer günler günde 3 sefer gargara yapıyordum tuzlu suyla hala da yapıyorm ve 3 sefer fırçaladım da ama diş etim hala çok çekilmiş ve de ağzımı tam da açamıyorum
Sirke kullandın mı?
Hayır sirke kullanmadm
Benim de başıma geldi o yüzden tavsiye ediyorum çok işe yarıyor hatta şaşırtıcı derecede işe yarıyor
Sirkeyi nasıl kullanaym peki
Bak şimdi bir bardağın yarısına kadar ılık Su koy, yarısına kadar sirke koy bir yemek kaşığı da tuz köy içine
Tamam deneyeceğim çok teşekkür ederim
Kullanımı da şöyle yap ağzına al özellikle intihapli olan bölge üzerinde gargara yap o bölgede biraz beklet daha sonra tükürürsün. İmkanın varsa hemen denemeni tansiye ederim canının yanmasını istemem
Çok teşekkür ederim allah razı olsun deneyeyim ben
Dene 5 dakikayı geçirme ama bir kaç saat arayla Max 3ila 5 dakika arasında dene yoksa ağzın yara olabilir
Tamam teşekkür ederim tekrardan
Ben teşekkür ederim sonuçları yazarsanız sevinirim
Tamam olur
Hayır alveloit diş çekimi sonrası o bölgede oluşan iltihaplanmadır vücuda yayılması başka bişey
Tamam ilk alveolit oldu sonra gittm temizledi doktor antibiyotik verdi ve ilk geçmedi iltihap yeni 10 günden sonra birazcık bugün azalmış ağrısı ama iltihap hala var bende diyorm ki acaba vücuduma mı yayıldı 3-4 gündr başş dönmem çok oluyor bulantı ve ağrı da
Yok antibiyotik kullanırken yayılamaz onun yapmadığına eminmisin antibiyotiğin yani
Zaten antibiyotik onun yayılmasını önlemek için
Antibiyotik tendir dedim bende antibiyotik iğne vurduruyordum ve 3-4 gündür baş dönmem başladı ondandır sandm 2 gündür bıraktm vurmadm ve devam ediyor
Sanmıyorum o yayılmaz başka biseyden olabilir
Dediğim gibi antibiyotik yayılmasını önlemek
Önler *
Yayıldığında üşüme titreme ateşlenme kusma falan olur muhtemelen antibiyotik yapabilir bıraktığında etkilerini vücut atamaz hemen
Ateş titreme yok baş dönmesi ağrısı ve mide bulantısı oluyor ve halsizlk ve de antibiyotik ne zmn atılır ki vücutta n bugün 2 gün oldu bıraktm
Kan tahlili versem ne varsa çıkar mı
Baş dönmesi yapar mide bulantısı yapar bunlar normal bende alerji yapıyor şükret yapmadı ama kullanmam gerek çünkü apseli dişim var hangi antibiyotik?
Bide iğne yani damardan veriliyor ağızdan alınan bile bi dünya yan etki yapıyor hiç yapmicak diye bişey yok
İespor 1000 mg iğne vurduruyorum ağrı kesiciyle karıştırıp ve de 2 gündür bırakmıştm iğneyi yine de yapıyordu gittm acile kan testi verdm eve geldm yarın gidecm sonuçlarm çıkmış da anlamıyorm pek
Anladım doktora götür göster ama dediğim gibi yayılmış olması mümkün değil tedavi sürecindesin çünkü sen
Vala araştırdım internetten 4 değerim düşük çıkmış kansızlık vitaminsizlk yazıyor herhalde ondan halszilk baş dönmem var bi değer de enfeksiyon yazıyordu ama hangi enfeksiyon bilemedim belirtileri de bulantı yazıyordu hepsi tutuyor yani
Sen bunu doktora göster ama titreme ateş falan olması gerek kanda olan enfeksiyonda
Sen böyle bilemezsin çünkü birine okut
Doktor hiçbir şeyin yok dedi
Ben 10 gün çektim ama benim dis kırıldı çıkartmadan gönderdi. Şimdi bi sıkıntı yok gibi
Öyle kırık mı kaldı içinde ben çektm de zor çekildi parçalayarak çıkardı keserek yani ve 1 saate çekti et felan hiçbişey kalmadı sadece çene kemiğim görünüyordu ve daha da iyileşmedm
Evet kırık hala duruyor. 7 gün antibiyotik ağrı kesici kullandım okadar. Belkide alıştım ağrısına. Üzeri kapandı. 10 günü geçen agrilarda doktora gitmek lazım
Peki öyle mi kalack hep işte yarın gidecm doktora da bilmiyorum neden böyle oldu
Benimki cerrahi işlem istiyo. Ağrı yoksa gerek yok dediler. Seninki çok farklı bir şey. Dikkat etmem lazım. Sigara alkol çok sıcak veya çok soğuk olmamalı yediklerin. Geçmiş olsun. Geciktirme derim önemli konu.
Teşekkür ederim sigaram da yok gargara yapıyorm fırçalıyırm ve iğne de vuruyorm ama geçmedi gidecm doktora bakalm
bence bekleme acile git
Neden öyle yazdınız ki aklınızda var mı bişeyler yani takılan bişey 🥺ve de galiba öyle olacak
benim kulağımın yanında iltihap oluştu senin yaşadıklarını yaşadım geçti acile gitmedim ama bende mide bulantısı olmadı yanlış anlama ama bu yakın zamanda ilişkin oldu mu ya da üşütmüşte olabilirsin
Hayır olmadı üşütme burun akıntım felan boğaz ağrısı hiçbiri yok gebelik de olamaz olabilr diyelim dedm test de yaptım çıkmadı ve baş ağrım da çok oluyor ve diş etim çekildi ve çekilen dişin yanındaki dişler de hep iltihaplandı
acile git durum ciddi olabilir bekleme itihap sonradan felçe kadar gider ben gitmedim hata ettim benim başıma allahtan bişey gelmedi ama benim gibi şansa bırakma işini benim itihap küçüktü
Haklısın ben en iyisi acile gidim küçük bebeğim var onun için aksattm gitmedm soğuk diye ama artk gitmem gerekiyor
süt veriyor musun
Emziriyorum
sendeki hastalık çoçuğa geçer hastalık başladıktan sonra emzirmemen gerekiyordu
Doktora danıştım emzirebilrsn dedi iğneden sonra sütünü sağ dök ve öyle emzir dedi öyle yapıyordum
ama fenalaştın hemen acile git itihap oluştuysa emzirirken çocuğa da geçer doktoruna anlattın mı baş dönmelerini
Hayır baş dönmelerini söylemedim 🥺hiç aklıma gelmedi ki enfeksiyon olduğu bugün araştırdm şüphelenddm
hemen doktoruna söyle o sana söyler emzirip emzirmeyeceğini
Tamam teşekkür ederim yazıyorum
rica ederim insallah kötü bir durum yoktur
Gittim kan testi verip geldim maalesef bebeğim var diye kalamadım yarın bidaha gidecm sonuçlarm çıkmış ama pek anlamıyorum
crp baktılar mı e nabızdan görünür belki
Baktm da crp yoktu
HCB, HCT, MCV bi tık düşük çıkmış
MicroR da (0,4-5,2) arasında olması gerekiyormuş 8,7 çıkmış
LYM# de (1,26-3,35) arasında olması gerekiyor 3,42 10^9/L yazıyor
RDW-CV de bi tık yüksek
ama doktora gösterdik hiçbişeyin yok dedi neden diğerleri normalde bunlar düşük ve yüksek yani şaşırdm açıkçası ve baş dönmem de hala oluyor
Geçmiş olsun
Allah razı olsun
Sakın çektirme
Çektirdim ki önceden10 gün oldu ve yeri daha iyileşmedi iltihaplandı