Kesinlikle bilinçli olmamız gerekiyor ilk yardım, sağlık konularında. Yıllar önce küçükken bir kez şekerle bu olayı yaşadım annemin müdahelesi olmasaydı o an çoktan ölmüştüm. Çok panik olunuyor, nefesim tamamen kesilmişti, çırpındığımı hatırlıyorum.
O panikle kendimize uygulama konusunda şüpheliyim fakat soğukkanlı olursak müdahele edebilmemiz mümkün gibi.
Nefes boruma fındık tanesi kaçmıştı öksürdüm çıktı Allah’tan ölüyodum. Fındık yerken ben güldüm arkadasım aradı telefonla tabi Benimde ağzım boş dururmu durmaz😂fındığı attım o esnada fındık sen kaç nefes boruma verilmiş sadakam varmış minicik bişey bana neler çektirdi. Allah yaşatmasın bidaha yerken konuşmayın😂
İlk yardım bilgim var. Tekken boğazınıza bir cisim kaçtığında öncelikle sakın kalmayı korumalısınız , panik hali fazla enerji harcamanıza neden olur ve boğulma sürenizi hızlandırır. Yapılacak şey göğüsün altına baskı uygulamak , bu sayede cigerde biriken hava şiddetli şekilde dışarıya atılır ve boğazdaki cismi dışarı püskürtür.
Bu videoda yapılacak hareketlerden biri gösterilmiş örnek olarak bırakıyorum buraya. Başka yapılacak hareket ise, yumruğunuzu sert şekilde göğüs altınıza dayamak ve baskı uygulamak ya da sandalye gibi eşyalara göğüs altınıza gelecek şekilde dayanmak ve baskı uygulamak
Kendimde ziyade karşı tarafa müdahale etmeyi biliyorum, kendi kendime yapmam çok zor Yapılması gereken şey... Boğazına bir şey kaçmış kişiye arkadan kuçaklargibi kavrarken bir elimizi başparmağımız aşağı gelecek şekilde Yumruk yapıp diğer elimizlede onun üzerine getirip destek alarak iman tahtası dediğimiz kemiğin hemen üstüne kuvvetli basınç uygulayarak kaldıracak şekilde göğüs içindeki basınçla boğaza takılan şey dışarı çıkacaktır..
İlk Yardım dersleri aldım ve bu konularda bilgim var. Heimlich manevrasını bir çok kez kullandım özellikle çocuklarda ve gerçekten hayat kurtaran bir manevra. Paylaşımın çok bilgilendirici olmuş teşekkürler..
Heimlich manevrasını, tıkanma olduğunda eğer kişi yalnızsa şekildeki gibi bir sandalye yardımıyla kendi kendisine uygulayabilir. Faydalı ve bilgilendirici bir soru olmuş. Eline sağlık!
Ben bu anı yaşadım ve inanılmaz kötü bi andı benim için. 3 metre ilerideki arkadaşıma seslenememiştim. Onlarda beni fark etmemişlerdi. O an öleceğimi düşünmüştüm.
Bilmiyorum ama bunun nedeni yemek yerken konuşmakla oluyor diye biliyorum birde büyük lokma aslında yavaş çiğnemek lazım besinleri öyle sindirmek lazım kimisi boğazı dolana kadar ağzına koyup yiyor.
Aslında kendimiz müdahale de edebiliriz sandalye tezgah gibi sert cisimlerle ama onları da öğreten yerler vardır mutlaka ben internetten bakmıştım aslında korkudan oluyor sakin olup yapsa o kişi eminim başarılı bir sonuç alacaktır panik yaptığı için kendi kendini öldürebilir de.
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Evde ya da benzeri yalnız olduğunuz bir mekanda boğazınıza bir şey kaçsa kendi kendinize müdahale edebilir misiniz?
En İyi Görüş