Carpinti nefes darligi ve sol kol ve goguste bazen sirtima giren agrilar icin kardiyolojiye gittim doktor holter takti aritmi yok fakat holter damar tikanikligi ile ilgili bilgi verir mi sol kolumda ve gogsumde ki agri hala devam ediyor buda beni tedirgin ediyor yardimci olur musunuz? Doktor baska bi sey yapma geregi duymadi ilacada gerek yok dedi
Bu holter sonucu değil, bu sadece kisa bir ozet diyelim, kardiyologlar cihazi bilgisayara bağlayip detayli bakiyorlar. burada gittigin kardiyolog kadar yorumlayabilecek kimse çikmaz uzgünüm. Ayrica ritm holterler kalp ritmiyle ilgili fikir verir kalp damarlari ile ilgili bir fikir vermez
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki tesekkur ederim ilk muayenede ultroson gibi bir cihazlada bakmisti kalbime ama cok kisa sureli bi seydi ve kalbimin gayet iyi calistigini soylemisti fakat sol kolum ve gogsum agriyor ve bir turlu gecmedi tekrar kardiyolojiye gitmeli miyim 26 yasindayim sigara kullaniyorum
Bir bucuk aydir var siddetli bir agri degil demir eksikligim vardi hatta tum demir depolarim bosalmisti bir ay ilac tedavisi gordum ve demir depolarim dolmus agri ondan kaynaklandigini dusunmustum fakat o problemim gecmesine ragmen gogus agrisi sol kolumda ki agri gecmedi bazen sirtima vuruyor bu durum beni asiri strese soktu agrinin sebebi stres kaynakli olabilir mi ve eko cihazi dediniz fakat kalbime baktigi sure 1 ile 2 dk gibi bir sureydi kisaydi
Hayir kullanmiyorum hatta hic kullanmadim korona hic olmadim 2 doz biontech asisi oldum daha onceleri hic boyle bir problemimde yoktu her sey birden oldu bir gun carpintim ve nefes darligim oldu direk acile gittim ekg cekildi bi sorun gorulmedi daha sonra arada carpintilarim devam etti ardindan sol kol ve goguste agrilar basladi kan degerlerime baktirdim anemi teshisi kondu ilac tedavisi gordum depolarim dolmus ama sikayetlerim hala devam ediyor nabzim yuksek ayrica sigara ictigimde nabzim yukseliyor hatta sabah ilk sigarayi ictigimde 120 130 lara cikiyor nabzim. Anladigim kadariyla sorun kalbimden kaynaklanan bir durum degil oyle dusundunuz degil mi tekrar kardiyolojiye gitmek konusunda asiri kararsizim cunku
Aynen, panik atakta olabilir, bir psikiystristle de görusebilirsiniz. Bir doktor arkadasimin annesine benzer şiksyetlerdn dolayi anji o bile yaptirdik birsey cikmadi anjio sonrasi sikayetleri devam edince psikiystriste yönlendirmiştik. şu an çok rahat. Geçmiş olsun
Evet bu olaylar baslamadan bir yakinimizi kalp krizinden kaybetmistik ve bu durum beni cok etkiledi ilk baslarda carpintimin sebebi kansizlik olsa bile daha sonralari bu korku panik ataga donusmus olabilecegi ihtimalini bende dusundum nefes darligi problemim kalmadi mesela carpinti ve sol kol goguste agri bu arada cok cok tesekkur ederim vaktinizi ayirip yardimci oldugunuz icin ☺️ iyi geceler