Ritalin'i Doğru mu Kullanıyorum?

Merhabalar DeHb tanısıyla yaklaşık 1 senedir tedavi görüyorum ve doktorum bana ritalin yazıyor. Yalnızca çalışmam gereken durumlarda almamı ve çalışmayıp sosyal ortamda bulunacağım durumlarda da almamı tavsiye etti. Sabah ve öğlen günde toplam 4 Ritalin alıyorum. Bana etkileri: aldıktan 20-30 dakika sonra bir enerji, canlanma veriyordu. Hani iyi bir haber alırsınız da öyle bir enerji gelir ya öyle bir şeydi. Üşendiğim durumları Ritalin etkisi süresince şevkle başlayıp bitirebiliyordum. Ancak etkisi kısa sürüp 30 dakika sonra bitiyor.

Yalnızca doktorumun tavsiyesiyle hareket edip kafama göre doz arttırması yapmadığımı belirtiyorum. Ancak son aylarda ritalin etkisini kaybederken yan etkisini göstermeye de başladı. Geçen sene gerekli etkisi azalınca bir şey olmazken sonra aylarda çekilirken bir yorgunluk, durgunluk, isteksizlik veriyor ve en az 1 saat sürmeye başladı. Doktoruma söyledim, öyle etkisinin normal olduğunu söyledi. Ancak geçen sene böyle hissetmediğimden şüphelenmeye başladım.

Son zamanlarda stresli bir dönemimdeyim ve kafamı çalıştırmam gerektiği için Ritalin'e sarıldım ve arada bir alırken her gün almaya başladım. Her gün almamda sakınca olmadığını doktorum söylemişti. Ancak daha öncesinde aralıklarla alıyordum. Mesela Ritalin'i almayı unuttuğum haftalar oluyordu.

Dün ve bugün de aldım ancak artık Ritalin etkisini göstermemeye başladı. Sanki 5 dakika bir etkisini gösteriyordu ama sonra hemen sönüyordu. Hani bir aracı çalıştırmak için kontağı çalıştırırsınız da bir türlü çalışamaz ya öyle oldu. Anlayamadım. Acaba doğru kullandığımı zannedip yanlış mı kullanıyorum? Bu ilaç hakkında iyi bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
Ritalin'i Doğru mu Kullanıyorum?