Arkadaşlar 21 yaşındayım ve her iki gözüm de 1 derece miyop. Şu an gözlük ya da lens kullanmayı bırakırsam gözlerim gözlüksüz görmeye ne kadar zamanda alışır?
Teşükkür ederim.
Teşükkür ederim.
gözlüksüz görmek diye birsey yok takarsin net gorursun takmazsin daha bulanik gorursun... Gözlük takmazsan gözlerin duzelmez kısık bakacagin icin gözlerini tembelestirip o sekilde alistirirsin göz o kadar nankör ve rahatlıgına duskun organdır. Takarsan numaralarinda ilerleme olayi olmaya bilir takmazsan ilerler. Aslinda genetik bir sorun bu numara yukselip yukselmeme... Astiğmatınız yok değil mi sadece myopsnuz?
insallah cıkmaz bazı gozlerde astiğmat yukselmesi oluyor bazende kendi kendine kayıp oluyor ben ayri ayri 2 makinaya girdim 1 tanesinde buldu astigmat 25 derece digeri bulmadi bulan makinaya tekrar gittim oda bulmadi şu an 25 dere astiğmatli camlari kullaniyorum degişiyor insallah seninkide oyle olur yani
Gözünüzün numarasının ilerlemesi gözlük kullanmanızdan bağımsızdır.
Gözlüğü daha net görebilmek için kullanıyorsunuz. Gözlük ya da lens kullanmazsanız diğer insanlar gibi göremezsiniz.
Gözünüz hemen alışır ama vasat görmeye alışır. Biz yazıları okurken siz okuyamazsınız.
ilk 2-3 dakikada alışmaya başlarsınız ama bu son derece yanlış bir iş. Kesinlikle tavsiye etmem.
Gözleri bozuk olmayan veya gözlük kullanan insanlara göre daha kötü göreceksiniz.
Hiç öyle yapma bence çünkü ben de gözüm 2 dereceyi geçene kadar almadım 3 sene gözlüksüz ama gözü bozuk dolaştım alışmaz daha çok bozulur bi' an önce gözlük almalısın.
Ben 1 derece hipermetropum 1 ay gözlüksüz durmak zorunda kaldım iki haftada alıştı gözlerim
Cevap
6Cevap
Göz merceği zamanla kendini ayarlıyor ama çok sağlıklı bir durum değil
Miyop göz bozukluğu daha çabuk ilerliyor
Düzenli olarak gözlük ya da lens kullanmaya devam et numaran yüksek değil zamanla düzelecektir
Gözlüksüz görmeye çalışmak sıkıntı sürekli gözlerini kısarak bakıyorsun her yere
@luke33 hipermetrop ya da miyop farketmez
gözlük kullanılmadığı sürece yaşam şartları gereği pc ve tv izlediğimiz için numara ilerler
nadirdir sabit kaldığı ya da gerilediği
Gözlük kullanırken dikkatli olmazsa tabi ilerler
7 yaşımdan beri gözlük kullanan ve doktor doktor gezen biriyim
Bedavadan konuşmuyorum @luke33
Gözlük kullanmadığı zaman göz merceği ışığın kırılma etkilerine maruz kalacak ve görmek için kısarak bakacağı için sıkıntı yaşıcak
göz merceğinin kendini ayarlaması zaten sıkıntılı bir dönem
isterseniz bir uzamana birlikte soralım
gözlüğün etkisi var kesinlikle
Eğer miyop varsa gözlüksüz görmeye alışmayacak ve kullanmadığın sürece dahada ilerleyecektir. düzenli kullanımında numaranın gerileyip miyopun yok olma ihtimali vardır. yani tavsiyem gözlük veya lensi kullanmayı bırakmamaktır. geçmiş olsun.
18 yasindayim 3.5 derece miyop var. Gözlük takinca ilerleme durmuyor. Gözlük sadece görme amaçli. Ben kaç senedir gozluk kullaniyodum lense 1 ay oldu başlayali.
ben bu gün fokyora gittim ilerlemiş dedi ve numarası -1 yazıyo kağıtta bu yüksekmi
doktora gittim yanlış yazdım
Merhaba 1 derece düşük sayılır egzersiz yapabilirsin bates methodu onu dene bekki düşer az daha ama gözlerin yoruluyorsa, ağrıyorsa gözlük takmalısın göz rahatlamalı gözlüğün zararı yok.
Ya gözümde miyop 1 derece sıkıntı var sadece derslerde takarsam ilerleme olurmu yani hepmi takmalıyım yoksa
Bendede miyop astimat var sol göZ 0.75 sag goz 0.25 1 sene kullandim sonra kirildi gozluk bende takmadim 3 senedir kullanmiyorum ilerlemedi daha :d
ben g.. ölüyorum nickli ama sana mesaj atamıyorum engelim var burdan bana msjatsana
miyopta öyle bir durum yok. göz numaran ilerler.
sen bilirsin. göz numarası boy gibi ergenlikten sonra duran bir şey değil.
göz numarası durur diye bir şey yok.
ilerlemek zorunda değil. sabit kalabilir ya da gerileyebilir. benim geriledi mesela. ama ben hipermetropum. hipermetrop zamanla iyileşebilen bir şey. ama miyop olup da sonradan iyileşen duymadım
30 undan sonra gözü bozulan da gördüm ben
yoo miyoptu
tıbbi olarak böyle bir genelleme yok
ilgilenirim bu tarz konularla ben böyle bir şey duymadım
bir çok etken var. doğuştan bir bozukluk da olabilir çevresel faktörler de olabilir. ayrıca çok çeşitli göz bozuklukları var
https://m.youtube.com/watch?v=R_PkJ25hlsc al bu video sana yardımcı olur
o kadar detayını bilemiyorum ama şunu biliyorum ki yaşla alakası yok göz bozukluğunun
zamanla retina bombeleşebilir ya da eski bombeliğini kaybedebilir. bu da göz bozukluğuna sebep olur. bunun yaşla bir alakası yok
sana bunların açıklamasını yapacak bilgim yok ama saçmaladığını söyleyebilirim. hayatta başarılar.
senin kadar gereksiz konuşmuyorum en azından. bilgim yok demedim sana uzun uzun açıklayacak kadar bilgim yok dedim. yaşla alakası olmadığını biliyorum ama detayını bilmiyorum. çok merak ediyorsan araştır. hadi yazma daha da
la siz hayırdır?
soruyu soran kişi, adam gibi konuş, doğruluğuna inandığın bir şeyi savunacaksan adam gibi, terbiyenle dile getir düşüncelerini.
cevaplayan arkadaş, bir şeyi bil de konuş, aklına ve mantığına yatmayan saçmasapan düşünceleri savunup hem kendini hem de bu tartışmaya dahil olanları komik duruma düşürme.
haydi eyvallah.
Gözün ilerler numarası yükselir çıkarma
Yeter be 10 kere sordun bu soruyu!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar