Demir-B12 falan yok mu? Büyük ihtimal Demir depoların boşalmıştır b12 diptedir aft var ise, dolayısı ile de bu değerler dağılmıştır kanda iltihapta olabilir.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
B12 de bakıldı ama o temiz çıkmış ona şaşırdım bende 5 aydır geçmeyen boğazda açıma yapan büyük şişlik var aft olarak söylendi bana doktor baktı kan testi ile idrar testi yaptırdı onun harici ben fazla yorgunluk ve 12 saat uyku ile uyuyan biriyim
Normalden daha yüksek bir Hb değeriniz var, o zaman oksijen dengeniz yerinde ama kanınız daha kalın ve daha viskoz. Bu, arterlerin tıkanmasına neden olabilir ve artan bir enfarktüs riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Muhtemelen enfeksiyon kaptınız.
Beyaz kan hücresi (WBC, lökosit) sayımı. Beyaz kan hücreleri vücudu enfeksiyona karşı korur. Bir enfeksiyon gelişirse, beyaz kan hücreleri bakteri, virüs veya buna neden olan diğer organizmalara saldırır ve onları yok eder. Beyaz kan hücreleri, kırmızı kan hücrelerinden daha büyüktür, ancak sayıca daha azdır. Bir kişinin bakteriyel bir enfeksiyonu olduğunda, beyaz hücre sayısı çok hızlı yükselir. Beyaz kan hücrelerinin sayısı bazen bir enfeksiyon bulmak veya vücudun kanser tedavisiyle nasıl başa çıktığını görmek için kullanılır. Beyaz kan hücresi türleri (WBC diferansiyeli). Beyaz kan hücrelerinin başlıca türleri nötrofiller, lenfositler, monositler, eozinofiller ve bazofillerdir. Bant nötrofilleri olarak adlandırılan olgunlaşmamış nötrofiller de bu testin bir parçasıdır. Her hücre tipi vücudun korunmasında farklı bir rol oynar. Bu tip beyaz kan hücrelerinin her birinin sayıları, bağışıklık sistemi hakkında önemli bilgiler verir. Farklı türdeki beyaz kan hücrelerinin çok fazla veya çok az olması bir enfeksiyonun, ilaçlara veya kimyasallara karşı alerjik veya toksik reaksiyonun ve lösemi gibi birçok durumun bulunmasına yardımcı olabilir. Kırmızı kan hücresi (RBC) sayısı. Kırmızı kan hücreleri, akciğerlerden vücudun geri kalanına oksijen taşır. Ayrıca solunabilmesi için karbondioksiti akciğerlere geri taşırlar. RBC sayısı düşükse (anemi), vücut ihtiyaç duyduğu oksijeni almıyor olabilir. Sayı çok yüksekse (polisitemi adı verilen bir durum), kırmızı kan hücrelerinin bir araya toplanıp küçük kan damarlarını (kılcal damarlar) tıkama olasılığı vardır. Bu aynı zamanda kırmızı kan hücrelerinizin oksijen taşımasını da zorlaştırır.
Bende geçmeyen aftlar vardı onun harici de çok yorgunluk halsizlik de vardı aftları ilk sağlık ocağına gösterdim test yapamıyoruz dedi b12 ve gargara verdi araştırmaya git dediler gittim b12 temiz diğerleri düşük bi de gargara ve b12 kullanımı sonrası kaşıntı kurdeşen uyuz tarzı bir şeyler oldu acilde bırak dediler ilaç verildi o da olmuyor şu an
Orası öyle de doktor ne der bilmiyorum ben sürekli yattığım için çok halsiz olduğum için baktırdım 12 saat uykum var resmen ve aftlar vardı geçmeyen boğazda o da yetmedi kaşıntı da çıktı