Sürekli tekrar oluyor ve geçmiyor ne kullandıysam sağlık ocağına vs gidiyorum B12 ile gargara veriyor yolluyor yine geçmiyor doktordan sıra aldım bekliyorum ama bunlar bir garip görseli ekleyeceğim midesi bulanan bakmasın ve görüş paylaşmasın bi zahmet ve sapıta kadar uzanıyor bunlar ve şişkinler de
Boğazımda olanlar ne ve daha önceden yaşayan var mı?
Sizin boğazınızdaki lezyonun adı:"Granüler farenjit" tir. Farenks, yutak demektir. Granüler ise tanecikli.. Yani aynadan bakınca tam karşıya denk gelen "yutak" denilen yapının duvarında salgı bezleri ve lenf nodları yüzünden küçük küçük şişlikler, tepecikler oluşur.. Sebepleri:Boğaz lezyonları patojen bakterilerdir , virüsler, funguslar (mantarlar).
Tonsillit (bademcik), ağız boşluğunun enfeksiyonları, çürükler. Çok fazla toz veya çok fazla kuru hava bulunan binalarda uzun süre kalmak. Nazal septum yaralanmaları (burunda eğrilik ve hava yollarında bozukluk yapan durumlar). Allerjenlerin etkisi. Nazofarenksin (yutağın ve solunum yollarının) sürekli tahriş olması nedeniyle de ortaya çıkabilir. Genetik yatkınlık. Bağışıklık sisteminin zayıf performansı. Alınan bazı ilaçlar.. Kronik patolojiler veya konjenital anormal nazofarenks. Endokrin sistemi bozuklukları ve metabolizması. Özellikle sigara alışkanlığı olan kötü alışkanlıkların varlığı. Reflü sonucu mide asidine bağlı tahriş de nedenler arasındadır. Granüler farenjiti olanlar da bu şikayetler olabilir:Boğazda sabit bir kuru hissi, kişinin iltihap bölgesinde şişmeye eşlik etmesine neden olur. Uzun süreli öksürük atakları. Boğaz ağrırsa, ağrı kuvvetle ifade edilmez.(Çünkü genellikle çok şiddetli bir ağrı değildir) Larinkste çok kalın olmayan mukus (balgam) oluşumu, iyi çıkmadığında, hastada öksürük ataklarına neden olur. Farinksin (yutak) arkasında kırmızı vezikül (su kesesi gibi lezyon) varlığı. Etkilenen alan, granüllerle (tanecik şeklinde kabartılı) ödemlidir. Bulantı ve hatta kusma. Sürekli öksürük ile kışkırtılabilir. Baş ağrısı, uyku bozukluğuna, yorgunluğa yol açar. Bazı durumlarda vücut ısısında artış. Hastalığın geç aşamalarında gelişen sesin tını ile sorunların ortaya çıkışı.(ses kısıklığı, seste çatallaşma) re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p
B12 eksikliğinin bununla alakası olduğunu düşünmüyorum, B12 eksikliği genellikle daha başka bulgular verir. Başka sistemleri etkiler, örneğin kansızlık, halsizlik gibi şeyler yapar. Eğer B12 ağızda bir lezyon yapacak olsaydı bu muhtemelen dilinizde olurdu.. Örneğin köşeli dil gibi...
Merhaba aynı durum bende de mevcut 3 ay oldu ama hiçbir şekilde geçmedi. Sürekli doktora gidiyorum ilaçlar işe yaramıyor. Bitkisel çaylar kullanıyorum o da işe yaramıyor. Bildiğim tek şey bende ki bu enfeksiyonun sebebi endüstriyel toz kaynaklı. Çalıştığım iş yerinde bu toza kısa bir süre maruz kaldım.
@Mehmet190777 öncelikle isim için nolur kusura bakmayın değiştiremiyorum. Bende de aynı durum var ve korkmaya başlamıştım. Görseldekiyle çok benzer fakat daha hafif. Kaşıntı, kuruluk ve balgam oluyor sürekli. Bazen acıyor. Kılcal damarlar çok belirgin. Tedirginim baya. İnternetten bakıyorum ama 1 2 haftaya geçer yazıyor bendeki 1 sene oldu.
Aft gibi gözüküyor çok fazla nedeni var stres baharatlı ve tahriş edici beslenmeler gibi onun dışında dişlerinde yakın zamanda kendini bırakacak gibi fırçalamaya özen göster
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aft aft diyip duruyor da ben ne yaptıysam geçmiyor her yolu denedim kan testi o bu yine geçmiyor sıkıntı orada ve kimsenin dişi sütten çıkma ak kaşık değil görüyoruz etrafı ben özen gösteriyorum yeterince zaten
Ufak bir ihtimalde olsa alerjik reaksiyon da olabilir ama bunun tedavisi nasıl yapılır bilemiyorum eğer böyleyse TLC de yayınlanan Gizemli Teşhis programına katılabilirsin
Arkadaşlar Ben bugün bu şikayet için kbbye gittim. Farenjit ve Reflün var dedi. Mide koruyucu verdi korkulacak endişe edilecek bir durum yok. Çay kahve alkol baharatlı yiyecekler en önemlisi sigaradan uzak durmam gerektiğini ve bol bol su içmeyi önerdi.
Geçmiş olsun. Boğazınızda bu şekilde izler var mıydı sizin de? Ve ayrıca arada kötüleşiyor ve iltihaplanıyor bende. 1 senedir var. Çok rahatsız etmiyor ama boğazımdaki kabarcıklar korkutuyor bazen.
Gülüm zaman yok zaman her haftam ağrılı geçiyor dişçiye gidiyordum normalde ben derslerden kaldım dişçiye gidicem diye ve generallik de var dişlerde sıkıntılı
Sol taraftakini çekmişler belli oluyor Böyle şeyleri okulun olmadığı gün yapabilirsin hafta sonu mesela veya okul çıkışı gibi durumlar 🤷♂️🙏 Generallik derken?
Ben okuldan 5 te çıkıyorum ve benimki inşaat okulu mimarım diyecek kadar var ve her saat başı yorgunum sürekli de yatıyorum hangisine koşacağımı şaşırdım genetik demek istedim dişler sıkıntılı o yönden birini yaptırsam diğerki hafta diğeri dökülüyor
Geçmiş olsun. Bende de birebir aynı durum var. 1 senedir de geçmedi. Arada kaşıntı, öksürük ve balgam oluyor. Uzun süredir ne olduğunu anlamaya çalıştım. Geçmeyince endişelenmeye başlamıştım. Sizinki geçti mi acaba.
Bendede aynı sorun var geçti mi gittinz mı doktora ilaç fayda etmedi bitki çayları fayda etmedi benim iki gün ağrı Yok iki gün var yanma hissi sanki boğazımda bir şey var hissi bilgi veirseniz sevinirim
Merhabalar, son durumunuz nedir? Lütfen ilgilenip yazarsanız çok sevinirim. Boğazda ki bezeler geçti mi? Nasıl Bir tedavi ve teşhis konuldu? İnşaAallah ciddi bir şey değildir 🤲
Faranjit zatürre olduktan sonra bende de oluştu bunlar beze gibiler sanırım kronikleşiyormuş benim bademciklerimde fazla şiş o yüzden sürekli enfeksiyon geçiriyorum bi kere de olsa kbb e gitmek lazımm
@Anonimlikdahagüzel maalesef bendede böyle. Ne yapsam geçmiyor. Bende de solunum yolu enfeksiyon geçirtten sonra oldu. Artık iki yıl oldu amma hale boğazımda öğlece duruyorlar. ((((