Merhaba, 22 yaşında farklı partnerlerle aktif cinsel hayatı olan eşcinsel bir erkeğim. Bunu belirtmemdeki amaç heteroseksüel bireylere göre daha fazla risk altında olmam. Daha önce hiç test yaptırmadım ve hiçbir bilgim yok. Ne kadar cybh varsa hepsinin pozitif/negatif durumunu öğrenmek istiyorum.
• Varsa bulaşmış/bulaşmamış olan cybh’lar için hangi testleri nerede yaptırmam gerekir?
• Devlet hastaneleri bunun için yeterli mi?
• Hangi bölüme gitmeliyim?
• Maliyeti ne kadar olur?
Bir arkadaşım elisa testinin yeterli olacağını söyledi ancak bildiğim kadarıyla elisa sadece hiv/aids için. Bana prosedürler hakkında baştan sona yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
• Varsa bulaşmış/bulaşmamış olan cybh’lar için hangi testleri nerede yaptırmam gerekir?
• Devlet hastaneleri bunun için yeterli mi?
• Hangi bölüme gitmeliyim?
• Maliyeti ne kadar olur?
Bir arkadaşım elisa testinin yeterli olacağını söyledi ancak bildiğim kadarıyla elisa sadece hiv/aids için. Bana prosedürler hakkında baştan sona yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
yok mu hiç bilen bu işleri?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba;
Öncelikle sağlığınızı kontrol altında tutma istediğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
Bu nedenle kendi sağlığınız ve partnerlerinizin sağlığı açısından düzenli kontroller gerekmektedir.
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar MSM (Men-sex-men) kişilerde heteroseksüellere oranla daha fazla görülmektedir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar çoğunlukla laboratuvar ortamında tespit edilebilmektedir. Bazı hastalıkların ise takibi gerekmektedir.
Örneğin HIV bulaşı 4. nesil combo elisa test ile 45 gün boyunca takip edilerek netlik kazanır.
Bu kontrolleri Enfeksiyon hastalıkları polikliniklerine başvurarak yaptırabilirsiniz veya özel laboratuvarlara müracaat edebilirsiniz.
Enfeksiyon hastalıkları doktoru sizden alacağı kan ve idrar / semen numunesi ile şüphelerinizi giderebilirsiniz. Devlet hastanelerinde bu tür testlerin tamamı yapılamamaktadır. Bu nedenle 3. basamak bir hastaneye müracaat etmeniz gerekebilir.
Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bazıları ise şu şekildedir:
Vücutta var olan cinsel yolla bulaşan hastalık, diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaş oranını artırmaktadır. Bu tür hastalıklardan korunmanın en başlıca yolu prezervatiftir. Bu nedenle prezervatif kullanımına önem gösterilmesi gerekir.
Multipartner ile ilişki ve riskli cinsel davranışlar bulaş oranını ciddi oranda artırmaktadır.
Özel kurumlarda yapılan testlerin dışında uzaktan ( evde yapılan) testler de mevcuttur. Kan ve idrar ile yapılan bu testleri 3. basamak hastanelerde ücretsiz yaptırabilirsiniz. Enfeksiyon hastalıkları uzmanına ulaşarak destek alabilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.
Doktor hanım size nasıl ulasabilirim. Destek almam gerekiyor sizden.
Haha😂😂
Harikasınız. Anlamadığım hiçbir husus kalmadı. Çok teşekkür ederim 🙏🏻