Aidin Salih Hanımın 3, 10 veya 21 günlük su oruçlarından yapan var mı?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Aralıklı oruç diyeti yapabilirsin, oldukça kolay ve faydalı.
inşallah yapmak istiyorum. sen yaptın mı, nasıl geçti?
veya yapan yakınların var mı
Ben yaptım, sporla birlikte yağ oranını % 10-12 seviyelerine kadar düşürebilirsin.
sağol
Rica ederim
3 gun 1 hafta neysede 10 gün 21 güne insan ölmezmi açlıktan ya ben korkumdan yapamıyorum birsey olur diye
Neden yapılıyor bu oruçlar
Eski insanlarımız 40 gün oruç tutarlarmış hiçbir şey yemeden...
Bir şey olmuyor hatta bir süre sonra vücut alışınca daha iyi hissettiğini söyleyenler çok var
@Spesifik00 Sağlık için. Tüm beden yemeği sindirmekle meşgul olmadığı için çaresi olmadığı söylenen hastalıkları bile yok ediyor. Kilo vermek için yapanlar da var tabii
Peki rekor gününüz ne
Ben haftada 3 gün ayrı ayrı aç kalmayı yapıyorum böylelikle haftada 3 kilo verebiliyorum ama ayrı ayrı üst üste iki gün aç kalamadım hic 24 saat dayanılıyor kilo vermek isteyenler hafta 1 2 ya da 3 gün aralıklı olarak yapınca gercekten kilo veriliyor
hiç yapmadım henüz
O zaman benim dediğim başlangıç için daha kolay ama çok kilo vermek istemiyorsan haftada 2 yap çünkü ben 3 günle haftada3 kilo verince cok hızlı kilo vermiş olmuştum izler oluşmuştu vucutumda
sağol inşallah yapmak nasip olur
Ben onun yerine intermittent fasting (aralıklı oruç) diyetini daha mantıklı buluyorum ve daha iyi bence her yönden.
Su orucu kadar sağlıksız bir şey yok. Aklı mantığı olan su orucu yapmaz.
Ben nefsimi değil ruhumu beslemek istiyorum ama
Arlıklı oruç su orucundan daha kolay ben su orucu denedim de yapamadım. Kilo vermek için başladım aralıklı oruca 20 kilo verdim
Aralık oruç nasıl yapılıyor bi türlu abamadım
Maşallah 20 kilo iyiymiş. Nasıl yaptın detay verir misin
18 saat hiç bişey yemiyosun kalan 6 saatte 2 öğün yapıyosun yasak yiyecek de yok, işte 12 saat aç kalıp 12 saat beslenme 16 saat aç kalıp kalan 8 saatte 2 öğün beslenme, 20 saat aç kalıp 4 saat beslenme, böyle değişik zaman dilimleri var ama hepsinde uygulama aynı ama 2 öğün. Ben tek öğün yiyorum 2 artık fazla geliyo dfgff
İlk bi 10 gün çok zor geliyor ama sonrasında çok daha enerjik hissediyor insan kendini. Şu an su orucunu da yapabilecek durumdayım ama onda sigara yasak o yüzden yapmıyorum 😃
su orucunda yasak çok çünkü amaç sağlkk
Aynen benim ablam yapıyo onu da ara sıra. Açlık gerçekten insanı iyileştiriyor ben su orucu yapmadım ama 24 saatte bir yemek yiyodum ilk başladığım zamanlarda da. 1 ay boyunca karnımda ve belimde müthiş bir ağrı sancı vardı. Reglim çok düzensizdi bazen 1 yıl hiç olmazdım bazen aylarca hiç kesilmezdi. Aralıklı oruçla birlikte düzeldi, baş ağrılarım geçti. Zaten aidin Salihin kitabında da şöyle yazıyor açlık yaparken nereniz ağrıyorsa orada bir sorun vardır iyileşiyordur gibi bi cümle geçiyor :d
aynen vücut oraya odaklanıyor
Sen Allah’ın emrettiği orucu tutsan zaten çok faydalı.
Evet faydalı, ama bu tamamen beden ve ruh sağlığını hedef alıyor. Faydası olacağını düşünüyorum. Açlık şifadır.
Herkes yapamaz
Çk zor
Zoru iradesi güçlü olanlar başarır. İnsan alışan varlık.