Varikosel belası, ameliyatı ve sonrası?

Arkadaşlar xper seviyem 3 olduğundan dolayı cinsel sağlığa açamadım konuyu, kusura bakmayın o yüzden. 3. evreye gelmiş varikosel durumu ortaya çıktı bende. Lise 3 den beri bir acayiplik olduğunun farkındaydım (5 sene geçti üzerinden), fakat önemsizdir diye geçiştirmiştim. Ameliyat oldum üzerinden 3 hafta geçti. Damarlar eskisinden daha geniş neredeyse, hala ele geliyor. Özellikle ameliyat izinin olduğu yerde bağlanmış bir damar var, mübarek sanki düğüm atmış doktor. Mikrocerrahi ile yapıldı ameliyat. 5. gün baya bir şişlik oluştu 3 4 gün sonra indi tekrardan. Bu damarlar ne zaman daralacak, normalde gün içinde ağrı yok fakat testisin alt kısmına dokunduğum zaman sert bir ağrı giriyor, elimi çektiğim zaman geçiyor. Muhtemelen çocuklukta başlamış bu durum çünkü sol testis, sağdakinin yarısı kadar birşey hatta belki de daha da küçük :D. Hormon ölçtürdüğümde üst sınırın da üzerindeydi o konuda sıkıntı yok, sperm sayımı da yaptıracağım fakat şu 4 günlük cinsel perhizi uygulayamadım bir türlü :D. Evet arkadaşlar, çevresinde bu durumu yaşayan ya da kendisinin bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yorum bekliyorum lütfen. Gizli kullanıcı yapmadım; bu konu hakkında mesajlara , yorumlara, tavsiyelere, tecrübelere açığım, şimdiden teşekkürler.
Varikosel belası, ameliyatı ve sonrası?