Yani akşam 22 den gece 3 e kadar mekanda çalışıyorum dedi ne iş yaptığını bilemiyorum, ben çocuklarına bakacağım o yüzden aynı evde kalacağız. boş yapmayın lütfen hıv vs bulaşıcı hastalıklar bulaşır mı bana bunu öğrenmek istiyorum sadece?
Güncellemeler
+1 yıl
Yatili olarak çalışacağım ya aynı tabak kaşık WC kullanacağız ya?
Güncellemeler
+1 yıl
Boş yapmayın
Gece mekanda çalışan biriyle aynı evde yaşayınca hastalık bulaşır mı?
Genel hastalık için dedim. Kalabalık yerde çalışanlar eve çeşitli virüs getirebilirler. Siz sadece cinsel hastalıklar diyorsanız dediğim gibi eşyaları yıkamanız yeter kullanmadan önce.
Anne sütü ile bulaşmaz. Kadının sütünü içmediğine göre? Bir de cinsel ilişki, kan ve tükürük yoluyla bulaşıyor bu tip durumlar. Kadınla tükürük alışverişi yapıp, aynı yatağa girip sevişmediğin sürece bir şey olmaz.
Bu soru gerçekten çok önemli. Yanlış bildiğimiz bazı gerçeklerin doğrusunu öğrendiğimizde gereksiz korkularımız da ortadan kalkar.
Tükürük, gözyaşı, ter, dışkı veya idrar, sarılma, öpüşme, masaj, el sıkışmak, böcek-sivrisinek ısırıkları, HIV pozitif olan biriyle aynı evde yaşamak , HIV pozitif olan biriyle ile aynı duş veya tuvaleti paylaşmakla hastalık bulaşmaz
Canım benim bak ne diyor internette? O yazdığın gibi şeylerle bulaşmaz. Tükürükle de, idrar ya da kaka ile de bulaşmaz. Bebeğe de bulaşma ihtimali düşük zaten. Yüzde 20 falan. Sen kadınla cinsellik yaşamadığın sürece sana bulaşmaz.
Korunmasız anal (makat) ve vajinal (kadın cinsel organı) cinsel ilişki sırasında virüs vücuda girebilir. Heteroseksüel ( karşı cinsiyetten bireylerle cinsel ilişkiye giren bireyler), homoseksüel ( kendi cinsiyetinden bireylerle cinsel ilişkiye giren bireyler), biseksüel ( her iki cinsiyetten bireylerle cinsel ilişkiye giren bireyler) olmak üzere tüm cinsel kimlik ve cinsel yönelimden bireylere HIV bulaşabilmektedir.
İçinde virüs bulunan kan ve kan ürünlerinin nakli ya da doku ve organ nakliyle bulaşma olabilmektedir. Ancak 1985 yılında virüse karşı oluşan antikorların kanda tespit edilmeye başlanmasıyla, kan ve kan ürünlerinin hastaya verilmeden önce HIV yönünden test edilmesi yasal zorunluluk oldu. Bu nedenle sonraki yıllarda kan nakliyle bulaş son derece azaldı.
Damar içi uyuşturucu madde kullanıcılarının ortak iğne/enjektör kullanımı da kan alışverişine neden olduğundan bu yolla da virüs bulaşabilmektedir.
HIV ter, tükürük, idrar, göz yaşı gibi vücut sıvılarıyla, hapşırık ya da öksürük sırasında vücuttan çıkan partiküllerle, aynı tabak, çatal, bıçak, havlu kullanımıyla, aynı tuvalet ve duşun kullanımıyla, sivrisinek ve böcek ısırıklarıyla, tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek, aynı ortamda bulunmak gibi sosyal davranışlarla bulaşmaz. HIV dış ortamda hava ve güneşle temas ettiğinde çok kısa sürede bulaştırıcılığını yitirmektedir. HIV içeren kan ya da vücut sıvısının sağlam deriye temas etmesi bulaşmaya neden olmaz.
Gece mekanda çalışan her kadın ilişki yaşamıyor içlerinde şarkıcılarda var barmenlerde var temizlik işçileride var sonuçta önce ne iş yaptığını öğrenmelisiniz.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nasıl ogrenecegim ne iş yapıyorsunuz diye sorduğumda mekanda calisoyorum dedi temizlio yaptığını sanmiyorum mini elbiseler giyiyor aşırı makyaj yapıyor
Öğrenebilmeniz için ya kadınla konuşacaksınız detayı öğreneceksiniz ya da iş yerini öğrenip iş yerinden öğreneceksiniz ama yaptığı şey normal iş değilse bu bilgiyi dışarı sızdırmazlar..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
O saate bakılacak çocuk en fazla 20 cm boyunda olur. HIV bulaşması için seni sykmesi şart. Çocuk bahane.
20 cm boy mu anlamadım? çocuk bahane derken?
Anlasan zaten bu soruyu sormazdın.
Anlamadım anlatır mısın?
Bulaşmaz. O tür hastakıklar cinsel ilişki, tükmük ve ya kan yolu ile bulaşır. Sevişirseniz bulaşır.
Yani aynı kaşık kullanacağız bulaşır mı?
Hayır
Ne yolla bulaştığına göre değişir. Solunum yolu dışında diğer yollarla zor sonuçta eşyalarını kullanmayacaksınız.
Eşyalarını kullanmak derken? aynı tabak kaşık WC kullanacağız ya? solunum yoluyla mı bulaşıyor anlayamadım?
Hiv solunumla bulaşmaz ama grip bulaşır mesela. Hastalıklardan korunmak için iyice yıkayın kullanım öncesi.
Sen yukarida yazmışsın ki solunum yolu dışında zor? neyi yikayim?
Kullandığınız her eşyayı yıkayın ne olur ne olmaz hijyen her zaman lazım. Grip gibi hastalıklarda uzak durun ve maske takın.
Grip ne alaka kadın grip olursa maske tak mı diyorsun?
Genel hastalık için dedim. Kalabalık yerde çalışanlar eve çeşitli virüs getirebilirler. Siz sadece cinsel hastalıklar diyorsanız dediğim gibi eşyaları yıkamanız yeter kullanmadan önce.
Hangi eşyaları yıkayacağım?
Kullandığınız ortak ne varsa klozet dahil
Yatılı iş her şey ortak oluyor 😔
Başlamiyim o zaman
Ne iş yapacaksınız ki ve öyle bir kadının evinde yatılı kalmak güvenli olmayabilir. Peşine takılıp biri gelse sorun yaşarsınız.
Çocuğu size bıraksın sizden alsın o halde.
Ben ailemden şiddet görüyorum evim yok sokakta mi kaliyim 😔yatılı iş arıyorum o yüzden 😔
Hmm anladım dikkat et sen daha düzgün bir yerde çocuk bakımı dene.
Diğerleri kabul etmiyor dün başka bir bayanla konuştum yaşın küçük sen yapamazsin dedi kapattı teli 😔
Temizle kullan o halde temizlik o kadar zor değil.
Neyi temizleyim
Neden bulaşsın kadınla cinsellik yaşamayacaksın ya. Hem de kadında onların olduğunu nereden biliyorsun bir şey olmaz
Kadının 3 çocuğu var anne sütüyle de bulaşıyor yazıyor internette bir yazıda
Anne sütü ile bulaşmaz. Kadının sütünü içmediğine göre? Bir de cinsel ilişki, kan ve tükürük yoluyla bulaşıyor bu tip durumlar. Kadınla tükürük alışverişi yapıp, aynı yatağa girip sevişmediğin sürece bir şey olmaz.
Hangi yollar ile HIV bulaşmaz?
Bu soru gerçekten çok önemli. Yanlış bildiğimiz bazı gerçeklerin doğrusunu öğrendiğimizde gereksiz korkularımız da ortadan kalkar.
Tükürük, gözyaşı, ter, dışkı veya idrar, sarılma, öpüşme, masaj, el sıkışmak, böcek-sivrisinek ısırıkları, HIV pozitif olan biriyle aynı evde yaşamak
, HIV pozitif olan biriyle ile aynı duş veya tuvaleti paylaşmakla hastalık bulaşmaz
Bebeği içti ya sütünü 2 yaş bebek bezini degistirecegim sonuçta
Sorunun cevabını kendin vermişsin bak bunlarla bulaşmıyormuş işte
İnternette yazıyor bu ve bir yerdede anne sütüyle bebeğe bulaşır yazıyor ikiz 2 yaş bebek bakacağım ben bez degistorecegim bulasmaz mı?
Canım benim bak ne diyor internette? O yazdığın gibi şeylerle bulaşmaz. Tükürükle de, idrar ya da kaka ile de bulaşmaz. Bebeğe de bulaşma ihtimali düşük zaten. Yüzde 20 falan. Sen kadınla cinsellik yaşamadığın sürece sana bulaşmaz.
Yani bebeğin altını değiştirmem de evlerinde kalmdada sorun yok mu
Yok
Emin misin araştırır mısın bulaşıcı hastalıkları? hıvvs hem kendinde oyrenmis olursun hemde ben 😘
Kuzum araştırdığım için söylüyorum zaten. Okuduğum kadarıyla tıbbi makaleler ile bulaşmaz 🤗
Nasıl bulasirmis peki?
Korunmasız anal (makat) ve vajinal (kadın cinsel organı) cinsel ilişki sırasında virüs vücuda girebilir. Heteroseksüel ( karşı cinsiyetten bireylerle cinsel ilişkiye giren bireyler), homoseksüel ( kendi cinsiyetinden bireylerle cinsel ilişkiye giren bireyler), biseksüel ( her iki cinsiyetten bireylerle cinsel ilişkiye giren bireyler) olmak üzere tüm cinsel kimlik ve cinsel yönelimden bireylere HIV bulaşabilmektedir.
İçinde virüs bulunan kan ve kan ürünlerinin nakli ya da doku ve organ nakliyle bulaşma olabilmektedir. Ancak 1985 yılında virüse karşı oluşan antikorların kanda tespit edilmeye başlanmasıyla, kan ve kan ürünlerinin hastaya verilmeden önce HIV yönünden test edilmesi yasal zorunluluk oldu. Bu nedenle sonraki yıllarda kan nakliyle bulaş son derece azaldı.
Damar içi uyuşturucu madde kullanıcılarının ortak iğne/enjektör kullanımı da kan alışverişine neden olduğundan bu yolla da virüs bulaşabilmektedir.
HIV ter, tükürük, idrar, göz yaşı gibi vücut sıvılarıyla, hapşırık ya da öksürük sırasında vücuttan çıkan partiküllerle, aynı tabak, çatal, bıçak, havlu kullanımıyla, aynı tuvalet ve duşun kullanımıyla, sivrisinek ve böcek ısırıklarıyla, tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek, aynı ortamda bulunmak gibi sosyal davranışlarla bulaşmaz. HIV dış ortamda hava ve güneşle temas ettiğinde çok kısa sürede bulaştırıcılığını yitirmektedir. HIV içeren kan ya da vücut sıvısının sağlam deriye temas etmesi bulaşmaya neden olmaz.
Yani git çalış mı diyorsun
Sen bilirsin. İşe ihtiyaç duyuyorsan çalış hayat senin ben karışamam
Tehlikleli ve riskli? gitmeyeceğim sanırım 😔sokakta mi kaliyim
İşe ihtiyaç mı duyuyorsun eğer ki öyleyse git orada çalışırken başka yerlere de bakarsın duruma göre. Sen bilirsin 😔
Evet sokakta kalamam😔
O zaman mecbursun
Gece mekanda çalışan her kadın ilişki yaşamıyor içlerinde şarkıcılarda var barmenlerde var temizlik işçileride var sonuçta önce ne iş yaptığını öğrenmelisiniz.
Nasıl ogrenecegim ne iş yapıyorsunuz diye sorduğumda mekanda calisoyorum dedi temizlio yaptığını sanmiyorum mini elbiseler giyiyor aşırı makyaj yapıyor
Öğrenebilmeniz için ya kadınla konuşacaksınız detayı öğreneceksiniz ya da iş yerini öğrenip iş yerinden öğreneceksiniz ama yaptığı şey normal iş değilse bu bilgiyi dışarı sızdırmazlar..
Gece kulübünde calisoyormus , şarkı mı söylüyorsunuz dedim hayır dans ediyorum dedi? akşam 10 dan gece 3 e kadar sadece dans mı sence?
hiv cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşır
Yani çocuklarindada var mıdır bebekler
onu bilemeyiz çocuklardan öncemi sonramı oldu o hastalık?
1 .5 yıl olmuş kocasından ayrilali sanırım 1.5 yıldır gece çalışıyor hastalık var mı yok mu ne biliyim ben? en küçük 2 yaş büyük 6 yaşında?
onu kimse bilemez ama şöle bişi war hiv varsa eğer avuç dolusu ilaç içmek zorunda düzenli ilaç kullanıp kullanmadığını sorarak öğrenebilirsin
Emzirirken bebeğe de geçiyormuş sonuçta bezini degistirecegim
Nasil soracağım İlaci
düzenli kullandığınız ilaç var mı size hatırlatmamı istermisiniz diceksin
Sanmıyorum
Bulaşmaz merka etme
Neden bulaşsın ki