Hasta olduğum dönem 10 gün kadar hiç tat koku almadım. Aradan 3 ay geçmesine rağmen koku ve tat duyum tam gelmese de yiyecekleri ve çoğu kokuyu ayırt edebilecek düzeydeydi. Şu an yaklaşık 2 haftadır yemeklerden aynı tadı ve kokuyu alıyorum garip bir şekilde. Yediğim çoğu şeyin tadı aynı. Benzetme yapamayacağım bir koku ve tat.
Koronavirüse yakalanan ve sonrasında böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda? Bir çaresi var mı bu durumun? 😄
Koronavirüs sonrası tat ve koku bozukluğu yaşayan var mı?
Daha virüse yakalanmadım, bu yüzden tat koku durumun gayet iyi. Sağlaması olarak biraz önce çiğ köfte gömdüm, tadı kokusu her şey yerindeydi 😂 (Geçmiş olsun.🧚)
Ben yakalanmadım ama çevremde yakalananlarda farklı reaksiyonlar gösterdi. Kuzenim sadece 2-3 saat koku ve tat kaybı yaşarken, 5 ay kadar koku ve tat karbı yaşayan tanıdığım da oldu. Tekrar Korona olmuş olabilirsin belki bir test yaptır istersen
Tekrar olduğumu düşünmüyorum. Geçirdikten bir süre sonra bu durumla karşılaşmak garip geldi sadece. Ama belki sonradan da etki gösterebiliyor. Teşekkür ederim.
Geçecektir. Verilen saçma ilaçları kullanmayın bence. Yeteri kadar su, düzenli uyku, C-D-B12 vitamin takviyesi, sağlıklı kahvaltı ve ıhlamur adaçayı gibi takviyeler. Mecbur kalınırsa klasik antibiyotik.