Teşekkürler.
Yılda toplamda 4 defa doğum kontrol hapı?
Teşekkürler.
Sık kullanılınca doğum kontrol ya da ertesi gün hapının etkisi azalmaz. Ancak doğum kontrol ya da ertesi gün haplarını, özellikle de östrojen içerenlerini sık kullanmak pıhtılaşma eğilimini arttırır. Doğum kontrol haplarının koruyuculuğu yüzde 95dir. Yüzde 5 ihtimal her zaman vardır. Bunun dışında bu hapların etkisini azaltan en önemli faktör, doğum kontrol veya ertesi gün hapları kullanılan dönemde antibiyotik kullanmaktır. Antibiyotik enterohepatik dolaşım denilen bir sistemi etkilediği için bu tarz hapların etkisini azaltır. Ayrıca bilinenin aksine bir durum var. Evet, adet görende hamilelik riski çok azalır ancak çok nadir durumlarda adet görmelerine rağmen hamile kalanlar olduğu literatüre geçmiştir. Hatta literatürde tüplerini bağlattığı halde hamile kalanlarla ilgili makaleler bile vardır. Hocamız, spermin niyeti bozuk olduktan sonra bariyerden bile atlar derdi:)) Bir de doğum kontrol haplarıyla, ertesi gün hapları arasındaki en önemli fark dozdur o nedenle doğum kontrol hapına adetinizin 1-3 günleri arasında başlamadıysanız korumayabilir ancak ertesi gün hapı ise ilişkiden hemen sonra 12 saat içinde alınırsa yüzde 90, ikinci gün alınırsa da yüzde 75 korur. Ayrıca hapların hiçbiri cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaz.
Çok teşekkür ederim bayağ8 bir aydınladım. Elinize, dilinize sağlık. :)
Cevap
6Cevap
Kontrol hapını neden 4 defa aldın
Bir günde değil bir yılda toplamda 4.
Bir yılda 4 defa aldın doğum kontrol hapını kimse ilişki yaşadında
Ertesi gün hapı mi demek istedin
Evet
Senede 4 ideal farklı aylarda
2 den fazlasi cok sakıncalı
Düzenli kullanmalisin
Cinsel ilişkiye girdik farkında değildik. Bu sebeple kullandım. 4 etti bununla birlikte.
Ertesi gün hapini icseydin
İlişkiden sonra hemen onu kullandim.
Onların kullanımları var.
Bu şekilde
Adette hamile kalmazsın ki. Artı ertesi gün hapı icmissin. Doğum kontrol hapı değil
Bu konuda yeni yeni tecrübe ediniyorum..
Adetliyken hamile kalamazsin.
Yitirmez bebişim
Cinsel birliktelikte gebeliği önlemeye devam ediyor yani öyle mi?
Evet öyle aklında soru işareti varsa takip edebilirsin
Sanmıyorum
Yitirmez
Evlimisin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?