AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
3-5 yaş aralığında tespit edilirse hormon ilaçlarıyla birlikte kontrol altına alınabiliyomuş. Ama belli bir yaştan sonra hele ergenlik çağındayken ne kadar tedavi uygulansa da etkili olmuyomuş. Belgesel tarzı bir videoda izlemiştim.
Vay be harbi mi
@Yağmurlu42 evet. Yani karşılıklı doktorların konu hakkında görüşlerini paylaştığı bir videoydu adını hatırlamaya çalıştım ama baya oldu izleyeli hatırlayamıyorum. Tabii aksini savunan doktorlarda vardı.
Nasıl anlaşıldığını da anlattılar mı çocukta nelere dikkat etmemiz gerektiğini
@Yağmurlu42 izlediği çizgi filmlerden tutun da oynadığı oyunlar hatta çizdiği resimler bile ipucu verebiliyomuş. Doğru gözlemle fark edilirmiş. Ama karşıt doktorlar da erkek çocuk kadın ağırlıklı bir evde büyürse ister istemez etkilenebilir bu eşcinsel olduğunu göstermez doğru yönlendirmeyle cinsiyetini kesfedebilir diyolardı. İki yönden bakınca da ikisi de doğru gibi geliyor insana.
Senin kontrol altına alma dediğin ilaçla insanları hetero yapmak değil. Cinsiyetine uygun hormon basıyorlar. Ama büyüyüp , neyin ne olduğunu anladıktan sonra herkes kendi yolunu çiziyor. Olması gereken de bu. Sırf ebeveynleri geri kafalı diye çocukların hormonlarıyla oynanmamalı.
@edalyn aynı görüşteyim. Belli biryere kadae baskılanabileceğini düşünüyorum bende. Ama karşıt görüşte doktorlar da var. Düşüncelerini onayladığım fikri çıkmasın ortaya.
Ben de bir eşcinsel bireyin röportajını izlemiştim. Zamanında kadın*gibi davransın diye çok fazla hormon tedavisi almış ve ailesi ilgisini çeksin diye ona pahalı markaların iç çamaşırlarını falan alıyormuş. Ama sonunda istediği hayatı yaşamak için risk alıp ameliyatla erkek oluyor. Hatta işte benim stilim e katılmıştı.
@edalyn aile yönlendirmesi de belli bir yere kadar demek ki. Bu tür bir durumda şu yüzden bu yüzden diye kesin bir kanıya ilerde varılabilir mi bilmiyorum. Ama baskılanması gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi.
Bbc de mi izledin hani 4 yaşındaki çocuğu trans yapan BBC
Kardeşim ergenlik dönemine kadar böyle seyler çok normal zaten ergenlik dönemini aştıktan sonra erkekler /kadınlar kendini taniyor
Var hipnoz yöntemiyle ve bilinçaltıyla bide hormonal olarak
Ve bazı kısıtlamalar yaparak mesala süt ürünleri, p*rno mastürbasyon yasaklanmalı ve 3 günlük su orucuyla
Karıysan östrojen, erkeksen testosteron hormon takviyesi alarak bu hastalıktan kurtulma opsiyonun mevcut..
kaynak neresi
Bilimin ta kendisi
doğuştan gelen hislerse zor ama sonradan değişim varsa ki bence bu gene doğuştan gelen tercihlerdir belki değişilebilir ama bilemem
Hormon ilaçları var ve psikolojik bazılarınınki de konuşarakta belki çözülür
konuşularak çözülecek bi şey değil bence
Psikolojikte olduğu için
psikolojik nasıl olabilir ki
İzlediğin dizilerle veya aldığın travmalarla
Erken yaşlarda olmuş olsaydi tedavisi vardi, ama yaş ilerledikçe tedavisi malesefki mümkün olmuyor.
Hipnoz yöntemiyle seni hayvanlara bile aşık ede bilenler var
Bilirler yani
Allaa allaaaa
Bir hastalık olmadığı için tedaviye gerek yok.
Hastalık diyil sapiklikdir çünki gayismin bilimsel olarak açıklamasi yok eyer anne karnında kadınlık hormonu yüksek olsaydı zaten kız olarak dünyaya gelirdi yani boş boş konuşmayın pls
sapıklık mı? yazık kafana
Sizin gibi canım sokakta bir kadına şiddet uygulandığını göre bakıp geçer, iki kişinin el ele tutuştuğunu görse sapıklık der. Sevgiden bir kötülük gelmez.
Cahiller* diye düzelteyim
Zaten bende onu söylüyorum cinsiyet sapıkligini bir kenara koyup kadın/erkek arasindaki şiddeti cozmeliyiz üstelik cahil olmamı ispat etmelisin
Yukarıdaki görüşünle ispatladın sen.
Ben senin cah+illiyini ispatladim çünki sen bana hala gayismin bilimsel olarak açıklamış diyilsin
İyi misin ya? Bana dini bilimsel olarak açıkla? O da açıklanamaz o zaman inanma.
Din insanların neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamak için ve insanın bu dünyada nasıl bir maksatla yaşamasini anlatan yol göstericidir bilimsel açıklama istiyorsan eyer Kuran'da 10 larla bilimsel deliller var
Bilimsel kanıt gözlem ve deneylerle sağlanır. Milyon yıl önceden kalma sözlerle değil.
Bilimsel olarak kanıtla deyip daha bunun ne olduğunu bilmiyosun. Komik olan da bu
Kardeşim bilimsel olarak açıklamalisin bunu mesela demelisinki hormonlarin sebebiyle böyle oldu ve bu hormonda değişmez demelisin ancak diyemezsin çünki bu bir sapiklikdir
Milyon yıllık diyil bu sene
Ancak psikoloji bilimi dalında hipnoz ederek insanları eski haline getire biliyor
Bazı şeylerin bilimsel olarak açıklanmaması onların yok olduğu anlamına gelmez. Az önce din örenğinde de belirttim. Tanrıyı Bilimsel olarak var edemezsin ama ona inanan milyarlar var. Aşk da bilmsel olarak kanıtlanamaz. Yalnızca aşık olduğun birini gördüğündeki fizyolojik değişiklikleri ölçebilirsin. E bu da sadece hetoro değil homoseksüel insanlar için de geçerli olabilir.
Bir insanı hemcinsini sevdiği için yargılayamazsın. Bu onun hayatı ve nasıl yaşamak istediğine kimse karışamaz. Sana daha da laf anlatamam çünkü ben ne söylersem söyleyeyim kendi bildiğin kadar anlayacaksın.
Bak bir erkek xy dir ve xx olan yani kadın cinsi girdukte erkekte ve kadında beyinde olan insanlar arasında aşk hormonu denilen hormon salgılanır ancak bu hormonu tetikleyen başka etkenlerde vardır yani illa kız olması şart diyil ancak gayismde bu yok xy xy cezb etmiyor zaten anne karnında kadın gibi hisslerini olması sonucunda o erkek olamaz yani zaten kadın /erkek olmak anne karnındaki hormonlara göre belirlenir ve doguldukta böyle bir duygu olamaz allaha geldikte devrin fizikçisi Einstein Allah'ın varlığını böyle kanıtladı bigbangin olması için arkasinda bir güç olmalidir ve evren 0 dan yaranamz
Yani insanlar küçükken aldigi travmalarla ve ya ergenli döneminde anı hormonlarin bastırmasıyla değişik hisler geçirmesi çok normal ancak bu dönemde özellikle erkekler kadınların içinde buyudukte onlar gibi olmak ister onlara benzemek ister
Ve bunun tedavisi varken gidip erkeklere meyil edip dünyanı cinsi hastalıklarıni artırmakta kalmayib boşanma intihar depresyon çıplaklık ve psikolojik sorunların artmasından başka bir şey getirmeyecek istersen Hollanda'nın son 5 yılda LGBT nin artigindan bu yana ne kadar Hollanda halkına zarar verdiğine baka bilirsiniz
Hastalık değil, tedavisi de yok o yüzden.
ben de senin gibi düşünüyorum
Düşünce değil bu tıp bu şekilde kabul ediyor şu an
Hangi tip hani DSÖ nu mu diyorsunuz hani başkanı terörist olan DSÖ mu
@venom4499 Türk Psikiyatri Derneği, Türk Psikoloji Derneği ya da APA, bunların da mı başında terörist var?
Türk psikyatri dernegide zaten onların oyuncağı sjsjsj markaların eli altında hepsi
@venom4499 Türk Psikiyatri Derneği Dünya Sağlık Örgütü'nün mü oyuncağı? Tamam.
Sende mi eşcinselisn?
Hastalik mi tedavisi olsun
Hastalık diyil sapiklikdir çünki gayismin bilimsel olarak açıklamasi yok eyer anne karnında kadınlık hormonu yüksek olsaydı zaten kız olarak dünyaya gelirdi yani boş boş konuşmayın pls
Dedi turkce yazmayi beceremeyen bilim insani
Türkiyeli olsam evet buna şikayet ede bilirdin ancak Türkiye'li değilim 😉
çıkmadın mı içinden
Hastalık değil bu
Hormon tedavisi var
hangi doktor
Hipnoz yöntemiyle ve hormon tedavisi ile doktorları arıyorsan translar vurulan hormonları vuran doktorlar
Psixolojik bence
Yok maalesef kanka
Yok maalesef