Merhabalar 🎈 Nezle, grip , virüs derken soğuk algınlığıda illaki kendini bu dönemde daha belli ediyor. Ne kadar dikkat etsemde üşüttüğüm oluyor bu mevsimlerde, ama en hafif şekilde atlatmak için öncelikle D vitamini takviyesi alıyorum, çünkü bu vitamin bende hiç yüksek değil. Ayrıca akşam sütün içine, zerdeçal, zencefil ve tarçın katıp kaynatıyorum, ılıyınca içine biraz bal katıp içiyorum. Bu karışım benim bağışıklık sistemimi güçlü tutuyor. Ayrıca salatalara ya da çaya bol limon sıkıyorum. Sarımsakta aynı şekilde antibiyotik doğal, onuda yemeklerimde eksik etmiyorum. Her gün düzenli hareket ve bol su içiyorum, stresten uzak kalmaya çalışıyorum..
Merhaba, Ne kadar önlemler alsakta bazen kaçınılmaz oluyor hastalıklar. Ben ıslak saçla uyumamaya özen gösteriyorum aldığım önlemlerden biride günde 1 kez limonlu ballı çay içerim veya bitki çayı demlerim.. Teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim😊
Giyinme şeklime dikkat ediyorum , mesela kışın hava çok soğuk olsa bile çok kalın kazaklar giymem , kazak giyersem de altına tişört gömlek vs. giyerim ki öğlen havan ısınırsa veya sıcak bir yere girersem avmler gibi fazla terlemeyeyim. Onun dışında yaz hariç yanımda mutlaka bere olur bazen rüzgar baharda bile üşütüyor. Bir de malum İstanbul soğundan dolayı şu polislerin çok taktığı boyunluktan da takarım hava soğuk olduğunda. Onun haricinde direkt dolaptan soğuk içecek yiyecek alıp tüketmem ısınmasını beklerim.
Mutlaka kaliteli ve kalın tabanlı ayakkabı giyerim. Dışarıda uzun süre duracağım zaman sıcak ve kapalı alanlara girip çıkmamaya özen gösteririm, kefir , bitki karışımları ve bol sıvı tüketirim, eldiven ve ince fular kullanırım.