Merhaba! Geçmişte böyle uygulamalar oldukça yoğundu hala bar olduğunu görmek şaşırttı açıkçası. Bursa’da ameliyat için hastadan 15 bin ₺ isteyen doktor için yüksek fiyat diyerek hapis cezası istenildi. Sizce, Operatör doktorların ameliyat parası istemesi doğru mu?
Operatör doktorların ameliyat parası istemesi doğru mu?
Kurnaz olup birebir istemeyen çok doktor var ki. Abim yengemi dişi için hastaneye götürdü devlette. işte doktor birebir para istemedi ama oradaki hizmetliye 5-6 sence önce 2-3 bin tl vermişti. Sırf prof olduğu için vermek zorunda kalıyorsun Bursa'daki doktor işi bilmemiş. Yoksa böyle binlerce doktor var ki. başka bir olay ise diş hastanesinde çalışan yakınımız var. doktorlar bu pandemi sürecinde hasta kabul etmiyor, randevu bile vermiyor. Ama devlet hastanesinde riskli olan durum kendi özel kliniğinde reskli olmuyor nedense. hastaları özel kliniğine çağırıyorlar hem devlette çalışıyorlar hem klinik açmışlar.
Yanlış. Makbuzsuz, kayıtsız, belgesiz, resmî olmayan hiç bir ödeme doğru değil, meşru değil, etik değil ve haram. Hayatım boyunca 30 yıllık kamu görevi yaptığım sürece bu ahlaksızlığı yapanlarla mücadele ettim. Yazıklar olsun. Haram olsun, hiç bir işlerine yaranasın.
Ee bunu üniversite rektörleri dahi yapıyordu. Bıçak parasıdır neşter parasıdır diyerek. Doğru değil ama doktorlara devlet ameliyat parası olarak yine bir miktar ödemelidir diyeceğim ama böyle olunca da her doktor kesip biçmeye kalkar.
Hayır istememeli para için değil sağlık için yapacaksın bu isi... here esterin olur keyfi olur sonuna kadar istesin ona karışmam... Hastaya insanca bakacaksan o hipokrat yeminini edersin bakmayacaksan etme
Maalesef ki eskiden "bıçak parası" deniliyordu artık yasaklandığı için bu cümleyi kuramıyorlar ama yine para alıyorlar dedikleri şey "ben bunu kendime almıyorum bu malzeme parası" yapacak bir şey yok o paralar bir şekilde veriliyor
Doktorlar bunun için zaten yemin etmiyor mu? Yeri gelince ücretsiz bile tedavi edeceğine dair. Bana art niyetli bir davranış olarak geliyor. Samimi değiller kesinlikle..
Maaş almasınlar öyleyse zaten işi o bence saçma. Gelen kurye ye bahşişi vermek gibi saçma. İnsanlar işini yapmak için neden ek ücreti alakası olmayan kişilerden isterler anlam verilmiyor.
Devlet Hastanesi'nde ekstra para istemesi suç bence. Ama şu bir gerçek ki doktorlar az kazanıyor. Bu yollara sapmayacak refaha ulaştıracak imkanlar tanınmalı, sonra da bu gibi durumlarda cezalar ağır olmalı.