Merhaba;
Ben Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Doktoru Gizem Er..
Başta Aşılar ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Olmak Üzere Hepatit, Korona ve diğer tüm konularla ilgili sorularınızı bana sorabilirsiniz..
Hocam merhaba. Geçen gün sağlık ocağında yaptırdığım elisa testinde hiv pozitif çıktım. Aynı şekilde dün hastaneye gidip yine test yaptırdığımda da pozitif çıktım. Bu gün ise doğrulama testine yolladılar kanımı (bir görevli 20 gün bir görevli 5 hafta sürer dedi ne kadar doğru bilmiyorum). Ancak sorun şu ki ben bakirim ve birsinin kanıyla temas ettiğimi hiç hatırlamıyorum. Zaten korona dolayısıyla en ufak temasa bile izin vermiyorum kaçınıyorum.
Sizce benim pozitif olma ihtimalim ne kadar kuvvetlidir?
Merhaba;
HIV; Cinsel yol, kan yolu ve gebelikte anneden bebeğe geçmesiyle bulaş devam eder. Öncelikle AntiHIV testinin pozitif gelmesi, kesin pozitifsiniz anlamı taşımıyor. Doğrulama sonucu pozitif ise tanı konuluyor. AntiHIV in bazen yalancı pozitiflikleri olduğu için süreç bu şekilde işliyor. İhtimal üzerine konuşmak gerekirse AntiHIV testinin sonucu ( Cut Off ) değerini bilmek gerekli ancak size bunun sonucu verilmez. Doğrulama sonucu ise ortalama 10-14 günde çıkar. Cinsel temasınızın olmadığını söylüyorsunuz. Peki kan yolu açısından diş operasyonu, kan alma, dövme yaptırma, pierrcing, ortak enjektör ile damar içi uyuşturucu kullanım öykünüz var mı? Eğer ki bu tür öyküleriniz yoksa muhtemelen HIV değilsiniz. Ancak bunun kesin sonucunu sadece testler verir.
Kan alma sadece Kızılay kan bağış merkezinde oldu. Orada da Trombosit vermiştim. Onun dışında dişimde tel var sadece lastikleri değişiyor onda da herhangi bir kanama vs olmuyor zaten. Onun dışında da hiç bir şeyim yok dövme vs de yok.
Ek olarak internette doğrulama testinin pozitif çıkan testten 2 veya 4 hafta sonra yapılmasını doğru buluyorlardı ancak ben hemen o gün doğrulama testi için kan verdim. Doğru mu yapılan şey sizce?
Arkadaşlar merhabalar
ben 9 yaşında o zmaan arkadaşım olan kendimden 1 yaş büyük bir arkadaşla saçma sapan şeyler yaptım işte peni**mizi falan deydirdik öpü**tük falan zaten bu olay aklıma geldikçe çıldırıyorum o kadar pişmanım ki neyse
son günlerde hi* ( aid*) habeleri duydum ve kendi kendime aklıma bu olay geldi şu an 19 yaşşındayım olayın üzerinden 10 yıl geçti herhangi kan teması falan olmadı onu hatırlıyorum ama bu zevk suyu denen şey var bu kaç yaşında gelmeye başlayır 10 11 yaşında falan gelir mı çünkü ben 9 yaşındayım ark 10 yaşındadı bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi sınava az kaldı ben bunla uğraşıyorum
hocam nolur yarrdım edin kafayı yicem ya
İlk sorum 1 yaşında bir yiğenim var boğaz enfeksiyonu dediler gece hastaneye götürdük. Çocuğun heryeri kızarım kızarık oldu. Bu normal mi ve geçmesi kaç gün sürer?
hoş geldiniz hocam. Ankara 'dan tanıyorum sizi.
+Gizem Hocam HIV konusunda çok iyidir. Çok emeği geçti bana sağolsun.
Cevap
8Cevap
Hocam merhabalar 20 yaşındayım ve diş ağrısı çekmekteyim klindan 600 mg reçete edildi fakat kullanmama rağmen hiçbir şey değişmedi doktora gittiğimde ise enfeksiyon bölümüne gitmem söylendi ama ağrım çok fazla randevu ise iki gün sonra evde durduğum süre içerisinde bana önerebileceğiniz bir şey var mı
Merhaba hocam ben 1yila yakın evliyim doktora gittik hiçbir sorununuz yok dedi eşimde de bende de ama çocuğumuz olmuyor çok da istiyoruz sebebi nedir sizce
Hocam ben bakir bir erkeğim cinsel yolla bulaşan hastalık kapma ihtimalim yok ama penisimin ucunda iki tane küçük kahverengi leke oluştu sizce neden olmuş olabilir, Zorlamayla alakalı olabilir mi, Teşekkürler şimdiden
Anlatınızdan anladığım kadarıyla bir cilt hastalığı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle dermatolojik değerlendirme gerekir. Cildiye polikliniğine görünmenizi tavsiye ediyorum.
Teşekkür ederim hocam gideceğim umarım ciddi bişey değildir
Dürüst olur musun aşıların gerçekten faydası var mı yoksa hepimiz prosedürün bir parçası mıyız?
Sağolun hocam hoş geldiniz
Bi'Bilen olmanızı tavsiye ederim site adminleri ile iletişe geçip böyle biraz sıkıntı olabilir sizin için
Vajinal mantar ne yaptıysam geçmiyor. Ne önerirsiniz?
Daha Önce hangi tedavileri kullandınız? Ve ne kadar süredir Bu rahatsızlığınız var?
Hocam instagramınızda son gönderinize yorum attım lütfen o değerli yorumunuzu benimle paylaşın.
Madem doktorsun Bi'Bilen ol o zaman daha iyi olur
Benim testilerimde zehir var
Dm size yazdım ama cvp vermediniz
merhaba soru sorsam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?