Tenin hassas olabilir ya da başka bir hastalıkta olabilir bilimsel nedeni vardır mutlaka ama nazardan da vücutta nedensiz morlukların çıktığını duymuştum.
Cevap
6Cevap
kan sulandırıcı ilaç vs kullanıyorsan ondan olabilir.
ne zamandır böyle peki
Aşırı Güneşlenme: Uzun süre ile güneşe maruz kalmak, cilt tipine uygun koruyucu önlemler almamak, cildin alt kısmında bulunan kılcal damarların zayıflamasına neden olarak morarmaya yol açabilir.
Güneş kaynaklı morarmaların üzerine bastırıldığında ağrı, acı ya da hassasiyet hissedilir.
Çoğunlukla el ve kolların arka kısmında oluşan güneşlenmeye bağlı morarmaların iyileşmesi de normalden uzun sürer.
· Fazla Egzersiz: Egzersiz sırasında kan damarlarına normalden daha fazla kan pompalanarak kas ve dokuların sağlıklı bir şekilde oksijenlenmesi sağlanır. Ancak kişinin kondisyonuna ve vücut tipine uygun olmayan egzersizlerin yapılması ya da gereğinden fazla egzersiz yapılması, kan damarlarındaki kanın dokulara kaçmasına yol açabilir.
Özellikle maraton koşucularında ve ağırlık çalışanlarda görülen bu durumun varlığında bölgeye soğuk kompres uygulanması önerilir.
· Alkol Tüketimi: Pek çok farklı sağlık sorununa yol açabilen alkol kullanımı, aşırıya kaçıldığında vücudun farklı bölgelerinde morarmalara yol açabilir. Kemik iliğine toksik etki yapan alkol, kan pulcuklarının kemik iliği tarafından üretimini engelleyebilir.
Alkol tüketiminde aşırıya kaçılması durumunda karaciğerde de hasarlanma oluşur. Her iki durumda da trombosit üretimi etkilenir. Karaciğer fonksiyonlarının bozulma derecesine bağlı olarak vücutta morarma ile birlikte kaşıntı da görülebilir.
C Vitamini Eksikliği: Sağlıklı ve dengeli beslenmeyen kişilerde sıkça görülen C vitamini eksikliği, yaşlılarda ve sigara tüketen kişilerde de sık rastlanan bir durumdur.
Ciltteki kollajen üretiminde pay sahibi olan C vitaminin düşük seviyelerde olması, kişinin vücudunda morluklara ve diş eti kanamasına yol açabilir.
· İlaç Kullanımı: Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerde cilt morluklarının olması beklenen bir durumdur.
Steroid ve depresyon tedavisinde kullanılan bazı ilaç türleri de ciltte travma dışı morlukların oluşmasına yol açabilir.
Ayrıca bilinçsiz kullanılan besin takviyeleri ve vitaminler de trombosit sayısının düşmesine neden olarak ciltte morluklara yol açabilir.
·
Aşırı guneslenme yok evdeyiz malum ilaç kullanımı yok darbe alımı yok değerler en son düzgündü şu an bilemiyorum egzersiz olarak spor değilde oğlumla oyun oynamak için sürekli otur kalk yapıyorum kucagimada alıyorum acaba olabilir mi bu sebepten bak sen böyle gönderince bilemedim
korkma bir şey yokmu 😂
Darbe almış gibi
İlginç
Geçmiş olsun
Doktora gittinizmi
başka doktora git
emdirdinnmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?