Dünya çapında 8 kadından biri meme kanseri riski ile karşı karşıya. Erken teşhis ise % 90 oranında iyileşmek demek. Bu yüzden her kadın ayda bir kendini elle muayene etmelidir. Şüphe halinde mamografi çekilir.

Merhaba gadası 🙃
Hayatımızın her alanında kanser denen illeti görüyoruz. Özellikle kadınların en sık karşılaştığı kanser türü meme kanseridir. Elle muayene erken teşhisin en önemli faktörü arasında yer alıyor. Hiç ihmal etmemek gerekiyor. Elle teşhis bir yere kadar iyi olur. Ama memegrafi onu da kesin sonuç için ara ara yaptırmak iyi olacaktır. Umarım kimse böyle bir kanserle karşı karşıya kalmaz.
Evet iki ayda bir falan yapıyorum aslında ama dün bişey fark ettim ve anlık kötü oldum.. Böyle muayne ederken göğsümden sıvı geldi.. Tek göğüs koyu sarı renkte sıvı geldi.. Neden olduğunu bilmiyorum.. Mamografi çektirmedim hiç.. Önce aile hekimine gitmeyi düşünüyorum randevu aldım. Ona göre bakıcaz.. Umarım bişey yoktur.. Bu arada hastalıklar çoğaldı doktor kontrolüne mutlaka gitsin herkes.. Erken teşhis her zaman her hastalıkta önemli.. Lütfen sağlığınızın üstüne düşün..🍀
Ailemde olduğu için her sene düzenli kontrole gidiyorum.
çok güzel bir paylaşım..
herkes kontrol etmeli..
erken teşhis önemli..
Cevap
9Cevap
Memegrofi hiç çektirmedim.
Elle muaynemi yaparım sık sık.
Allah olanlara şifa versin.
Eşinize sağlık gerçekten önemli bir konu bu meme kanseri.
Elinize*
Allah tüm hastalara şifa versin. kızlar boş vermeyin gerektiği şekilde kontrolünüzü yapın.
Rabbim olanların yardımcısı olsun zor bir durum bir kadın için😔😔
Cok anlamli bir paylasim.. insan kendi kendini tedavi edebilir!
Böyle hassas bir konuyu bile cinselliğe çeken insanlar.. TC erkeği değişmiyor :(
Dikkat edilmesi gereken bir konu
Hiç yapmıyorum 🙄 korktuğum için
ihmale gelmez. hatırlatmakta fayda var
Olanlar umarım bir an önce sagliklarına kavusur
Çok önemli bişey bu olay
Evet yapıyorum
Bu konu çok önemli
Ellerine sağlık ☺️
Bazen evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?