Detaylı anlatır mısınız? İsveç şurubu nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhabalar ^^
İnsanlık tarihinde ilgimizi çekip gizemini koruyan şeylerden biri de ‘’ sihirli iksir ‘’ muamelesi gören bitki karışımlarıdır. Genelde de bu tip yaşam hikayeleri, karışım ve şuruplar nedense Asya’dan çıkmaktadır ama sizin de sorunuza konu olduğu üzere bu sefer ki konuğumuz ‘’ İsveç Şurubu ‘’.
Orijinal ismi Sweden Bitter/Swedish Bitter olan İsveç şurubu ürününün tarihi aslında çok eskilere dayanmaktadır. Ne kadar doğrudur bilinmez ama bir söylenti ile meşhur olmuş, insanlar merak edip bu gizemli iksirin peşine düşmüşlerdir. İlk olarak, İsveçli bir doktor olan Samst’in attan düşüp ölmesinden sonra evinde esrarengiz bir şişe bulunur. Şişede bu şurup vardır ve reçetesi de bulunmaktadır. Bunu devamlı da kullandığı tespit edilir.
104 yaşında olup, hiçbir sağlık sorunu yaşamamış ve zaten attan düşerek bir kaza sonucu ölen doktorumuzun uzun yaşamı ise bu şuruba dayandırılır. İşin ilginci, diğer aile üyeleri de doktordan sonra sağlıklı bir yaşam sürmüşlerdir ve bu şüpheleri kuvvetlendirince oradan böylesine yaygın olabilecek bir şurup tarifi çıkmıştır. Şurubun daha genel geçer bir toplulukla kabul edilmesi ve yaygınlaşmaya başlaması ise 1980 yılına dayanmaktadır. Sonrasında farklı sağlık dergi ve mecmuaları da bu şuruba yer vermiştir. Şurubun neredeyse her hastalığa iyi geldiği de söylenegelen şeyler arasındadır.

İsveç şurubu ve hatta bazı çevrelerle ‘’yaşam şurubu‘’ adı bile verilen bu şurubun yapımı da meşakkatlidir. Genel itibariyle birçok doğal ve şifalı addedilen bitkilerden oluşan şurubumuzun formülüde ise:
Yulaf, rezene, keçi sakalı, yeşil çay, adaçayı, meyan kökü, Frenk üzümü, biberiye, kekik, dağ kekiği, ısırgan, ceviz yaprağı , aloe Vera, mür ağacı , safran, sinameki, kafur, ravent Kökü, kudret helvası, küçük çayır güzeli, tiryak, gümüş dikeni kökü, melek otu, tüylü nane, zencefil, okaliptus yaprağı, Frenk kimyonu, enginar, turp , mercan köşk, defne, çetinyana kökü, ardıç, zerdeçal, hindiba, fesleğen, andız otu, alıç, dere otu, mürver, maydonoz, hercai menekşe, İstanbul kekiği, turunç çiçeği, besbase, mate yaprağı, levistikum (selam otu), ginseng, kişniş, anason, kereviz, misket limonu, portakal çiçeği, ebegümeci, marrubium (bozotu), gelincik, aserola ekstresi gibi bitki ve özler bulunmaktadır.
Bu bileşenlerin tamamı organik tarımla elde edilmiş olmalıdır ve üretim esnasında pestisit (böcek kovucu) ve tarım ilacı da kullanılmamış olmalıdır.
Orijinal ismindeki ‘’ bitter ‘’ kelimesi biliyorsunuz ki ‘’ acı ‘’ demektir ve bu şurup bunca bileşenle karışınca doğal olarak acımsı bir tat almaktadır.
Yapımı ise, tüm bu bileşenlerin şişelenip sonrasında sirkelenerek (tercihe bağlı olarak alkolle) bekletilip fermente olmaya bırakılması ile olmaktadır. Fermente süresi ise minimum 14 gündür. Ve her gün itina ile kontrol edilerek çalkalanması şekliyle en iyi sonuç elde edilir.

Pek çok hastalığa şifa olan, bünyeye inanılmaz bir dinçlik ve sıhhat kazandırabilen bu gizemli şurubun kullanılmasında da dikkatli olunmalıdır.

İsveç Şurubunu ilk kez kullanacaklar neye dikkat etmelidir?

Çeşitli sitelerden kullanıcı yorumlarını derledim.
M/ N.: Arkadaşımın tavsiyesine uyarak İsveç Şurubunu kullanmaya başladım. 1 ay içerisinde vücudumdaki değişimleri hem ben hem de çevremdekiler hemen farkettiler. 1 ayda tam 10 kilo verdim, şu an kullanmaya devam ediyorum. Tabiki diyet ve yürüyüş ile desteklemek gerekiyor.
B. / S.: Bölgesel olarak çok fazla yağlanmalarım vardı bu sebeple kilo vermem çok zor oluyordu. Televizyon reklamlarında İsveç Şurubunu gördüm ve yağları parçalayarak zayıflattığını öğrendim. Bu sebeple hemen aldım ve kullanmaya başladım. Şu an sonuçlarından çok memnunum. Herkese tavsiye ediyorum.
M. / M.: Spora başladım hatta kol kası yaptım fakat göbeğimdeki yağlarımdan bir türlü kurtulamıyordum. Spor arkadaşım İsveç Şurubu kullandığını, yağ yakımında çok etkili olduğunu söyledi ve bana da tavsiye etti. Bu sebeple bende aldım kullanmaya başladım. Şimdi karın kaslarım bile çıktı, kesinlikle çok etkili bir ürün.
B. / B. : Annem ve ben kilo vermeye karar verdik fakat her ikimizin de yaşı var o sebeple yavaş kilo veriyorduk. Reklamlarda İsveç Şurubunu gördüm hem tamamen doğal olması hem de yağ yakıcı ve yağların vücutta depolanmasını engellemesini gördüm. Hemen aldım ve ikimizde çok memnunuz. Ben 10 annem ise 8 kilo verdik. Çok memnunuz.
M. / B. :Geçen sene trafik kazası geçirdim ve 1 sene boyunca ayağa kalkamadım. Ayaklarım şu an çok şükür ki düzeldi fakat 1 senelik hareketsizlik sonucu çok fazla kilo aldım. Ayağımdan dolayı spor ya da koşu da yapamıyorum. Bu sebeple İsveç Şurubu kullanmaya başladım. Yağ yakıcı etkisiyle spora gerek duymadan zayıflıyorum. Herkese tavsiye ederim.
Z/T : Çok güzel ambalajlanmış olarak kısa sürede elime ulaştı. Tedarikçi mağazaya teşekkür ederim. Çok faydalarını gördüğüm bir ürün. Sindirim sistemimi 1-2 günde düzene sonyuğu gibi kendimi daha zinde ve enerjik hissediyorum. Bu durun kilo vermeme de yardımcı oldu. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için de pandemi günlerinde son derece faydalı buluyorum. Tadı fazla açı geldiği için bir bardak suda 1tatlı kaşığı şurubu seyrelterek sabah aç karnına akşam da gece yatmadan önce içiyorum.

İsveç şurubu çok sert bir iksir olduğu için kullanırken ölçünün dışına çıkmamak ve aşırıya kaçmamak gerekir. Yoksa yan etkiler görülebilir. Doğru miktarda kullanıldığında da bir yan etki görülmüyor.
Yine de hamile kadınlar, yüksek tansiyon ve şeker gibi kronik hastalığı bulunan kişilerin kullanmaması, kullanıyorsa da kontrol altında çok düşük dozlarda kullanması gerekmektedir.
Şurubu satın alacaksak da içeriğe bakarak, emin olduğumuz yerlerden almalıyız.
Son olarak da, toplumda ‘’ sveç şurubu zayıflatır‘’ gibi söylentilere kanmayınız, böyle bir etkisi görüşmemiştir ama ödem atıcı olmasından ötürü elbette metabolizmayı hızlandırıp, sizde detoks etkisi oluşturabilir. Kullanmadan evvel hekime başvurmanız en güzeli olacaktır, sağlıklı günler ^^

Uzun süre sağlıklı yaşamanın formülü hep araştırılmıştır. Eski çağlardan beri çeşitli tozlar, iksirler, taşlar, denenmedik hiçbir şey kalmamıştır. Çoğusu için bunlar hurafe olsada bu mucizevi bir şekilde gerçekleşebilir. O da bitkisel hayatla mümkündür. Bünyemizi, sağlığımızı korumak için bazı bitkisel şeylere ihtiyaç duyarız. Doğal yağlar, tütsüler ya da merhemler gibi.
Pek çok ilaç da aslında bitki özlüdür. Bitkilerin gücünü bu sayede daha iyi farkedebiliriz. İsveç şurubu da bu mucizevi ilaçlardan birisidir. Bitki özlü bir şuruptur.
Uzun süre yaşayan (104) bir İsveç doktorununun evinde bulunan bu ilacın kendisine ve ailesine sağlıklı bir yaşam verdiği öngörüldüğü için o günden bugüne uzun ve sağlıklı yaşamlar için tercih edilen bir ilaç olmuştur. İsveç şurubu hakkında merak edilen her şeyi yazımda bulabilirsiniz. Nerelerde, neden, kimlerin nasıl kullanabileceği hakkında güzel bir sunum hazırladım. İyi okumalar.

İsveç şurubu içerisinde; Elma Sirkesi, Çedvar, Besbase, Sinameki, Kızamık Şekeri,
Anason gibi bitki özleri bulunuyor. Tatlandırıcı ve şeker içermediğinden tadı sert gelebilir. Acı bir şuruptur.
İsveç şurubu tam olarak ilaç değildir. Vücudu dinç tutmak, sağlıklı yaşamak için takviye olarak alınan bir öz karışımıdır. İçerisi tamamen bitkisel çünkü.
Sağlıklı ve uzun yaşamak için kullanacağımız bu şurup acı bir tada sahiptir. Su veya süt içerisine damlatarak kullanabiliriz. Her gün içmekte sıkıntı yoktur.

Ilık su, çay veya süt içerisine damlatarak içilir. Günde iki kez tokken içilmesi önerilir. Bu sayede düzenli kullanımda etkileri farkedilebilir.
Bir bezi İsveç Şurubu ile ıslatarak çatlak olan bölgelere yerleştiriyoruz. Daha sonra etrafını streç veya sargı bezi ile sıkıca sarıyoruz, bu işlem gece olursa işlevi daha uzun süreceğinden kısa zaman içerisinde çatlaklar geçmiş olacaktır.
Pamuk veya bir bez parçasıyla sivilce, siyah nokta olan bölgelere uygulanır. Zamanla cilt lekelerinden arınılır. Gözle görülür derecede etkisi vardır.

İsveç şurubu allerjik reaksiyonları verebilir kimilerinde. Ama mutlaka kullanmaması gereken veya kullanmadan önce doktorla görüşmesi gereken bazı kişiler vardır. Bu kişiler;
İsveç şurubunun ağrı kesici ve kas gevşetici özelliği vardır. Migren, sinüzit ağrılarına oldukça iyi gelir. İsveç şurubunu su içerisine katarak içebilirsiniz. Migren ağrısı için aslında nane yağı daha keskin ve etkilidir. Eğer alternatifleriniz varsa nane yağına yönelebilirsiniz. Nane yağı migren ağrısında daha etkili bir yağdır çünkü.
"iğrenç bi tadı olup, arkasından bi bardak suyu rahatça mideye indirme sebebi olan mucizevi şurup. babamın kafayı yemişçesine hazırladığı, annemin ısırgan otu çayının içine koyup zorla ağzımıza tıkmaya çalıştığı sıvı. babama her sağlık şikayetimden sonra "isveç şurubu iç bi kaşık bişeyin kalmaz" demesinin sebebi. tavsiye edilesi şurup."
"sözü edilmeye değer bir alternatif. daha fazla bilgi için 'tanrının eczanesi' adlı kitaba bakılabilir. hazırlanan karışım tüketilip azaldıkça, üzerine kanyak eklenerek çoğaltılır."
"gecirdigim canım kaza sonrası alnımın derisinin tamamen kalkması ile oluşan ve plastik cerrah teyzenin bile, "valla bi kaç krem var ama duzelmezse gel cerrahi bişiler yapalım" dediği yarayı iki hafta içerisinde önce iğrenç bir görünüme sokup, sonra da kalkan kabuğun altından bebek gibi yeni bir deri çıkmasını sağlayan mucizevi şey."
"boğaz ağrısında, bademcik iltihabında da gayet faydalı bi ilaçtır. özellikle kronik faranjiti olanlara tavsiye ederim. gargara yaptığınız zaman ne acı kalıyor ne şişlik. şimdiye kadar boşuna olmuşuz iğneleri"
"eczaneden ya da marketlerden alınanlarının da gayet yeterli olduğu, ayrıca hakkaten de herşeye iyi geldiği gözlemlenen müthiş karışım..(yara, ağrı, soğuk algınlığı, sinüzit, uykusuzluk, vs...)"
"arı sokmasından meme kanserine kadar bir çok hastalığa iyi gelen mucizevi ilaç. bizzat kendim yaptım tatbik ettim onayladım. yalnız içmeden önce tatlı bişeyler hazırlamanız içtikten sonraki ağzınızda oluşacak iğrenç tadı bertaraf etmek için iyi bir yoldur."
"yaralara düzenli olarak sürüldüğünde 2 günde dikiş atılması gereken ama atılamayacak yerde olan (parmak boğumu) kesik yarasına iyi geldiği görünen iksir"Genel olarak iksir adı altında beğeniler ve içeceğe olan hayranlıklar dile getirilmiş. Pek çok ağrıya ve vücut hastalığına iyi geldiği dile getirilmiş. Yorumlar umarım işinize yarar.

İsveç şurubu hakkında kullananların bazı yorumlarını gördük. Peki genel olarak nelere iyi geliyor? Bir bakalım.
İsveç şurubu hormon düzensizliklerinden tutun da ağrılara, strese dek pek çok şeye iyi geliyor. Zaten uzun ve sağlıklı yaşamanın temelinde de sağlıklı vücut ve olumlu düşünceler yatar.

Artık online platformlarda pek çok şeye erişim sağlayabiliyoruz. Ben İsveç şurubunun nerelerde bulunduğuna ve en beğenilen, en memnun kalınan ürünlerine göz attım. Linkleri de bırakmak istiyorum.
Trendyol 148.00 TL
Morhipo 379.90 TL
N11.com

İsveç Şurubu'nun tarihi aslında yaşlı bir adamın 104 yaşında olmasına rağmen hâlâ dinç olması ve hastalıktan değilde bir kaza sonucunda ölmesinden sonra evinde bulunan bir reçete ile ortaya çıkan bitkisel karışım ya da onların tabiri ile iksir olarak adlandırılabilir.
Her ne kadar iksir, şurup ya da ilaç gibi adlandırılmaya açık olsada pek çok şeye faydası olduğu bilinmektedir. Bazı bilgilere göre iyi geldiği noktaları sana da aktarmaya çalışacağım umarım faydalı olacaktır.
Gibi pek çok şeye iyi geldiği söyleniyor ve biliniyor. Bu bağlamda isterseniz iksir isterseniz şurup isterseniz de bitkisel karışım diyin her ne demek isterseniz deyin faydalı bir şey olduğu gerçek
Lakin şunu da söylemem gerekiyor; ilk başlarda alkollü olarak satışa sunulan ve yapımında alkol bulunan İsveç Şurubu artık bizim Türk aktarlarımızda alkolsüz bir şekilde de bulunabilmektedir.

İsveç Şurubu yorumları;
Yorum 1: ablamın yüksek tansiyon sorununa ciddi bir şekilde faydası dokundu
Yorum 2: 1 haftadır çay olarak tüketen biriside şimdiden tartıda farkı gördüklerini dile getirmişler
Yorum 3: çarpma, burkma, boğaz ağrısı ve kalıntılar da kullanıyorum tavsiye ederim
Yorum 4: sürekli kullandığım bir ürün tavsiye ederim
Yorum 5: gerçekten iksir gibi bir ürün
Umarım faydalı olabilmişimdir.
Cevap
24Cevap
Alternatif tıbbın yeni trendi İsveç şurubu son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. İsveçli Doktor Samst’ın ölümünden sonra kendi yaptığı çalışmaları arasında tesadüfen keşfedilmiştir. Doktorun kendisi 105 yaşına kadar yaşamış o güne kadarda herhangi bir rahatsızlık yaşamamıştır.

Ölümü ise tamamen kaza eseri meydana gelmiştir. Kendi gibi ailesi de uzunda zamanlar boyunca yaşamıştır. Birçok insan bu uzun süren ömrün doktorun kendi buluşu olan İsveç şurubu sayesinden olduğuna inanmaktadır.

Ilık su ve bitki çayı ile tüketilmesi önerilmektedir. Kesinlikle alkol, süt ve gazlı içecekler ile birlikte alınmamalıdır. Bu konu çok önemlidir. Kullanmadan önce konunun uzmanlarından mutlaka tavsiye alınması gerekmektedir.
Alerji rahatsızlığı olanlar, 12 yaşından küçük çocuklar ve hamileler kesinlikle kullanmamalıdır.

Siz yine de İsveç şurubu alırken muhakkak bir uzman kontrolüne başvuruda bulunun. Çünkü piyasada çok art niyetli satıcılar olduğu için sağlığınızdan olabilirsiniz. Dikkatli olmakta fayda var gerçekten.
İsveç şurubu isviçrede yaşayan sağlıklı 104 yaşındaki bir doktorun kullandığı ve öldükten sonra evinde bulunarak dünyaca yayılan bir şuruptur kimi yerde isviçre şurubu olarak adlandırılıyor kimi yerde isviçre iksiri olarakta bilimiyor aslında bir çok faydası var diş çürüklerindeki ağrılar, egzama, migren, bağırsak sorunları bir çok hastalığa faydası olduğunu sosyal bilgiler ile bilmekteyiz ama üzgünümki bu ürünü fazla duymamıza ve ihtiyaç duyduğumuz bir çok konu olmasına rağmen ülkemizde yan sanayi üretimi yaparak sadece maddiyat için bir çok insanı kandıran bilinçsiz insanlar tarafında orjinalini bulmak da bu üeün içerikleri kadar mucizedir araştırmama ve yıllar önce duymama rağmen çok sıklıkla çevremde ve arkadaşlarımdan kullanım sağlandığını duymadım. Elimizdeki imkanlarla isveç şurubunu alarak evimizdeki iyina ile üzerindeki yazan veya verilen bilgiye göre hazırlama aşamasını titiz bir şekilde gerçekliştirecek olursak tıpkı dünya ve isveçliler gibi bizimde dilimizden düşmeyen bir iksir olacağını düşünüyorum.
Bende şimdi internette gördüm zayıflama ile ilgili olarak. Araştırdım fakat genelde yara izi tarzı şeylere kullanılmış. Sen kilo verme bakımından etkisini gördün mü? Gördüysen bana mesajla hangisini kullandığını ne kadar sürede ne kadar kilo verdiğini yazarsan çok sevinirimmm
Ya bırak şurubu falan, spora başla yemene içmene dikkat et. Yağ, tuz, un, şeker bunları kullanma. Hamura hiç girme. Tatli yersen sadece haftada 1 o da sütlü tatlı olsun. Sonra geç aynanın karşısına eserinle tanış 😇
Yağ, tuz , un ve şekeri bırakalı uzun zaman oldu lakin aşırı stresli olduğum için sürekli aklımda yemek yeme atıştırma gbi şeyler.. tabki her zaman karşı koyamıyorum.. ayrıca en nefret ettiğim de şu göbeğim..
O zaman sipraktin adlı şurubu da sen kullan kesin kilo aldıryor arkdsm kullanmış ve almış.. kpssye hazırlanıyorum ve ailem de biraz problemli bu yüzden çok stresli bir hayatım var bazı dönemlerde çok daha iyi hissetsem de yüzde 70 genelde stresliymdir.
Rica ederim. Umarım şu stresten kurtulurum. Ne atom bombası ne Londra Konferansı bir elinde cımbız bir elinde ayna umrunda mı dünya? Hayata aynen böyle bakmak lazım sanırım...
Eyvallah 🥰
Kusura bakma bu konuda sana yardımcı olamıyorum. Kullanmadığım için sana yanlış bilgi vermek istemiyorum. Her ne kadarda tıbben olmasada bilgi amaçlı olsada aktarlar sana bu konuda yardımcı olabilirler.
Migrenin çaresi yok gibi sadece kendine uykuna dikkat edeceksin. Yengemde migren var denemediği şey kalmadı Ebu Cehil karpuzu, hacamat vs... Kendine dikkat etmediği zaman yatıyor midesi bulanıyor.
Bir de hastalıkların psikolojik ve zihinsel nedenleri olduğuna inanıyorum. Örneğin migren için şöyle bir şey buldum:
Migren: kusursuz olma isteğiyle kendi üzerinde aşırı baskı yaratma. Çok fazla bastırılmış öfke. Hayatın akışına direnme. Cinsel korkular.
İsvec şurubu bir cok ağrı ve kücük çaplı hastalıklara iyi gelir ben kullandım ve en cok etkisini baş ağrı geçirmesine, gaz sancılarına, sivri sinek ısırıklarına ya da sivilcelere cok iyi geliyor şurubun icinde kurutulmuş bitkiler baharatlar ve alkol vardı.
milattan önce 200'lü yıllarda isveçlilerin hazırladığı, vücudun ağrıyan çeşitli yerleri için yaptıkları ilaçtır. 600 lü yıllarda III. Sandoz tarafından verilen emirle tüm eczanelerde yerini alan ilaç, uzun yıllar isveçlilerin ağrılarını dindirmiştir.
Çeşitli bitkilerden oluşturulan bitkisel sıvı karışım (6 farklı tıbbî bitki, mantar, tiryak, alkol ve şeker) den oluştuğu söyleniyor.
Bir tanidigim kullandi uzun sure dusenli ve tavsiye edilen sekillerde oek bi yarar goremedi tabiki bu metobolik bi durum da olabilir
yok ta ben de alacağım akşam inceledim,, ve müthiş faydalarını okdum dikkat edilmesi gereken avusturya orginli olması tavsiye ederim.
ben aldım kullanıyorum 2 günden beri cidden etkisini gösterdi kokusu gerçekten çok kötü ama bitki çayına veya ılık suyun içine katıcaksın 1 kaşık yoksa öteki türlü kullanılmıyor
Ticari bir karışım çok etkili olacağını düşünmüyorum
Youtube da birçok kanalda insanların kendi yaptıklatı da var. Umarım etkili olur 👍
Bu tarz şeylere para vermeyin. En fazla sizden su attırır bıraktığınız anda kilo alırsınız
Kronik baş ağrım geçti ve daha iyi uyuyorum. Göbeğim de gitti biraz ancak yediklerime de dikkat ediyorum. Bir buçuk iki ayda 10 kilo kadar verirsin dendi. Çıkan sonucu yazacağım.
Tamm ama dikkat et yine. Böbreğini sağlığını riske atma. Bol su içmeye bak. Sabah güzel kahvaltı yap. Şeker beyaz un ve kötü yağları çıkar hayatından tuzuda azalt zaten kilo verirsin. Önemli olan zaten bunu sürwkli korumak
Haklısın. Zaten hepsni yapmaya çalışıyorum. Tek eksik spor. Umarım yakında o da olur. Tatlı krizlerim de yok. Tek problem stres hayatımda. O da yavaş yavaş geçiyor. Umarım iyi olacağım..
Umarım. Yine aklınızda bişey kalırsa sorabilirsiniz. Hayatta yapacağınız en akıllıca şey vücudunuza iti bakmaktır.
Kesinlkle haklısınız. Stres yüzünden göbek ve bel çevrem daha şişkin ve kilolu duruyor. Zaten diğer yerlerde sıkıntı yok. Başaracağım 👍
Baş ağrısını keser ama migrene etki eder mi bilemem ameliyatla halledile biliyor sanirsam migren
Ameliyatla sinirler alınıyor
@muhammetkaraboga çok iyi en azindan agriyi hic bi zaman hissetmez
Kullandım ve iyi gelmedi. Daha ne yazmam gerekiyor?
Baş ağrısı migreni olanlar biberiye çayını içsinler.
Valla ilk defa duydum ama İsveç'le alakalıysa kesin mantıklıdır, adamlar zeki
Birçok baharat ile yapilan sifali bir karışım... bir zamanlar kullandim ama neye yarar bilgim yok
Yaş bence eskidendi o sahtesi çok var hiçbiri gerçek karışım değil bildiğim kadarıyla orijinal İsveç şurubu konyakla yapılıyormuş
Faydaliyda bende kullanabilirim takipteyim🙂
Kadınlar için sanırım özel gün şurubu :)
Teyzem kullanmıştı etkisi %50
İngilizcesi Swedish Bitter mi?
Evet aynen o. Bişgin var mı ?
Orjinali svenskdroppar biliyorum ama hiç kullanmadim
Sanırım işe yarıyor göbeğim ve şişlikler büyük oranda gitti. 3 kutu almıştım birinci kutu bitmek üzere. Sonuçları yazacğım. 56 kiloyum. 5 kilo verdim toplamda.
Ne güzel, güle güle kullan🌸🌸
Teşekkür ederim. Eğer gerçekten faydalı olursa yazacağım. İnsanlar kullansın. Bünyem çok hassas ve hemen alerji olan biriyim lakin herhangi bir yan etkisi olmadı şimdiye kadar.
Piyasada satılanlar alkol içermektedir.
İlk defa duydum neye iyi geliyormuş
Bunu buldum okursun bende göz geçirdim şimdi yemek yiyeceğim bakarsın
https://yemek.com/isvec-surubu/
Umarım olacağım transim
Faceappden yaptım aslında östrojen hormonu aldığı zaman yok oluyor
Sağol
İrish şurubu diye geçiyo adı.
Cold brewe de sıkıp shake yapabilirsiniz. Tadı baya iyi oluyor
Bu ara çok moda oldu bu şurup
Öigren taşı var onu kullan
Baş ağrısına iyi geliyor mu ciddeen
O ne ya kilon yok ki fazla sabah aç karınla tartıl
Boyum çok uzun olmadığı için kilolu duryorum o yüzden vermek istiyorum.
Şurupsa sürüceksin demek ki.
internette bazı yerlerde içiliyo bazı yerlerde sürülür yazıyo bu arada isveç şurubu adı sadece yoksa düz bildiğin şurup değil.
İKEA’da satılıyor bayılıyorum
şurupla felan olacak şey değil spor yap bol bol
Sporu pek sevmiyorum. Yediklerime dikkat ediyorum. Bugün tartıldım 3 kilo vermişim. Etkisi yavaş yavaş kendini gösteriyor sanırım.
gözün aydın bakalım :D
Sağ ol.
sen sağol :)
Hiç duymadım
İsveç şurubu yaz netten bak birçok kişinin yorumu var da bir de burdan sorayım dedim..
Aktarlara bir danış istersen
İlk défa duydum
Kullanmadım
Aslında hergün çektiğim berbat bir baş ağrısı vardı o yok oldu. Haftada en az 3 kez ağrı kesici kullanan ben şimdi baş ağrısını unuttum. Bide kiloya iyi geleydi tadından yenmezdi..
şuruptur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?