Gelin şu yukarıda paylaştığım, Türkiye aşılama ve vaka haritasını bir güzel yorumlayalım. Açıkçası neler düşündüğünüzü çok merak ediyorum. :)

Fizyolojik ve biyolojik olarak insan bedeni bir hastalığı atlatınca 6-12 ay bağışıklık kazanmıyor mu?
Genelge ile bu süre 3 aya indirildi önce.
Çok bilimli kurul üyeleri tarafından şimdi de bağışıklık süresi 1 aya indirilmiş :)))
Hadi bunu konuşalım.
Gerçek bilim yerine, bilim kurulu (!) karraları etkili oluyor ülkede. Dramatik.
%91.6 aşılama olan ilde vaka patlaması var. İnsanlar aşının hastalık olduğunu çok ağır bedeller ödeyerek anlayacak. Aşının kendi virüsü yayıyor zaten. Geçen yıl bu zamanlardaki vaka ve ölüm sayısına bakarsanız anlarsınız. 1, 3, 5, 15 doz olacaklara hayatta başarılar. Çok pis tufaya geldi insanlar çoookkk...❗❗❗
Cevap
18Cevap
Rengimizin bir önemi kalmadı artık. Devletler artık her bireyi kendi sorumluluğuna bıraktı. Kısacası herkes kendinden sorumlu. Sende benden sorumlusun. Ahaha
Aşı sizi virüsten korumaz hızlı atlatmanizi sağlıyor.. yani eninde sonunda virüsü kapacaksınız aşı hafif bir süreçte atlatmanı sağlıyor
Aşı yaptırmayıp aşı yapılmış gibi gösteren insanlar varmıdır acaba kafamda deli sorular
Buraya bu tartışmayı açmışsın ama sen bu tartışmayı açacak veya buradaki insanlar bunu tartışabilecek yetkinlikte mi? Muhabbet arıyorsunuz başka bir şey değil.
Kafaya takılacak bir platform olmadığının bilincindeyim. Sonuçta üye olmak hem bedava hem de bir vasıf gerektirmiyor. O yüzden her tipten insan var, şuraya soru sormak bile mantıksız geliyor, fikir aldığın insan da önemli sonuçta. O yüzden haklısın, ciddi şeylerden ziyade gırgır muhabbetinden başka bir şey beklememeli bu mecradan 😊
muğla zaten aşı konusunda ilk sırada, dolayısıyla aşıda da vakada da buralar iyi durumda
Asida heryer mavi ama vakada kırmızı Ankara bakana inanmıyorum de sktrsn
Her iki durumdada mavi :)
Benim şehrim mavi renkte.
Eskişehir: aşılamada mavi, vakalarda kırmızı.
Kırmızı ama çok şükür onlardan değilim
Selam,
Mavi yerdeyim desem? 😎
Asilandik bu hale geldik he 😀😀
Aşı olanlara acıyorum
Kırmızı
Benim şehir mavi
İstanbul.
Kırmızı
Kırmızı
Mavi yerdeyim :))
İstanbul da yaşıyorum, kırmızı renk🤨