Arkadaşlar normal oturuyorum kalktığımda gözlerim kararıyor ve başım dönüyor. Son 1 haftadır hep oluyor. Vücudum titriyor ve ellerim ayaklarım buz gibi neden olabilir?
Cevabın nedir?
hamilesin (: şaka bir yana kansızlık da olabilir düşük tansiyonda olabilir. google dan kan yapan besinleri araştırıp arada onlardan tüketebilirsin, ya da ara sıra tuzlu ayran filan iç. çok fazla hareketsiz ya da uzun süre aç kalma. öğünlerinde çok tüketip günde 2yada 3 öğün besleneceğine az az ye günde 7-8 öğün ye. ya da spor filan yap. büyük ihtimal sporlada aran iyi değildir. tabi şikayetin büyükse doktora gitmeni tavsiye ederim.
03 Yorumla- +1 yıl
sporda yap. hem görünüşün dahada güzel olur hemde sağlık açısından spor çok önemli. göz kararması veya baş dönmesinin en büyük sebebi beyne yeterince kan gitmemesi veya beyne giden oksijen miktarının azlığı oluyor. spor yapan insanların ciğerleri ve kalbi daha gelişmiş oluyor. mesela kalbi daha büyük olduğu için daha fazla kan pompalıyor. buda beyne daha çok kan gitmesi demek.
En İyi Cevaplar
Uzun süre bir yerde oturup aniden kalkarsan eğer gözlerin kararır başın döner bu gayet normal bir durumdur adı da ortostatik hipotansiyondur. Eğer uzun süre devam eden ve ayağa kalktığında uzun süren bir baş dönmesiyse doktora gözükmekte fayda var. Geçmiş olsun
04 Yorumla
Kardeşimede oluyor bu. Bikere bir anda sandalyeden düştü. Başı dönmüş tutamamış kendisini. Kafasını vurdu yere. Doktora götürüp tahlil yaptırdılar. Ama hiçbirşey çıkmadı. Stres, üzüntü diyor doktor. Sağlıklı beslenmek gerek. Abur cubur yemeyin. Şimdi son 2 haftadır düzenli besleniyor ve erken uyuyor. Bir sorun olmadı. Çok geç saatlere kadar oturma canım :)
01 Yorumla
Mesela çok oturuyorsundur birden kalkinca tansiyonun düşer dikkatli olmalisin öyle olunca otur tekrar gözlerini kapat düzene girene kadar
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
36Cevap
+1 yılYa otururken vücut kan dolşımını ayarlamış kalp yavaş şekilde nede olsa enerji harcamıyorsunya vücudunun oksijene ihtiyacı daha az sen bir anda ayağı kalkıp maratona gidiyorsan :D kalp hoop bir dk olm dur l*n şu çayı içeyim derken kan pompalaması biraz gecikiyor busefer veyine oksijen gitmeyin gözlerin kararıyor başın dönüyor böyle bir durumda hemen başını aşşağı doğru ey eydiğin anda dönme geçer :D
02 Yorumla- +1 yıl
No problemeda :D
+1 yılbendede olmustu hatta vucudum öyle bir sallandıki yere düştüm tutmadım kendimi epilepsi şiphes için kontrol ettiler cıkmadı bidahada olmadı ama göz kararması oluyo genelde sıcakta tansiyonumda düşük seneler önce yerede yıgılmıştım tavsiyem yavas kalk uykudan sonra hzlıca kalkma
05 Yorumla- +1 yıl
bende calısırken çömelirim bazen ayağa kalkınca kararma oluyo gibi hatta kendimi bıraksam beynimde elektriklenme oluyo sen yinede doktora görün derim
- +1 yıl
gecmiş olsun :))
Birden kalkinca ayaga tansiyonun duser. O bana da oluyor onemli bise olcagini sanmıyorum. Ozellikle vücudum çok ısındığı zaman.
01 Yorumla
+1 yılO baş dönmesi bana yıllardır oluyor.
Hala ölmedim aşskdjs01 YorumlaAniden kalktığın için kulağındaki sıvı oynuyo dengen bozuluyo yavas sakin kalk.
01 Yorumlatansiyonun düşmüştür tatlım ben bu şikayetlerle doktora gözüktüm kan eksikliğim çıktı
01 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hastalık başlıcak olabilir Ateşde varsa bir doktora gidin vakit geçirmeden
03 Yorumlabir ara bende de oluyordu
Muhtemelen tansyon düşmesi
ya da hızlı kilo kaybından da olabilr03 Yorumla
+1 yılDoktor değiliz diyen arkadaşa katılıyorum. İnternetten bakarsan daha iyi cevaplar alabilirsin.
01 Yorumla
+1 yılbende de oluyordu doktora gittim tansiyonun düşünce olur dedi tuz ye geçer dedi gerçektende geçti geçmiş olsun
01 Yorumla
+1 yılhızlı kalktığın için olur bende de oluyor insan bir anda kalkınca öyle oluyor genellikle
00 YorumlaDoktor değilim ama bir doktora gozuk bence tansiyon diiye dusunuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltansiyon sorunun olabilir ben az sıvı tükettiğim için aynı sorunu yaşamıştım en mantıklısı bir doktora görünmek tabi :)
01 Yorumla
+1 yılAynisi bnde oluyor maleseff bir senedir nerdeyse hemde
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTansiyon veya kalp ritim bozukluğu olabilir doktora git
01 YorumlaGöz tansiyonu diye bir şey var duydun mu? araştır biraz
01 Yorumla
+1 yılHerkeste olur tansiyon düştüğü için hatta bazen önümü hiç göremediğim simsiyah olduğu oluyor
01 YorumlaBendede cok oluyor 2 gundur bunyem zayıf benım. Tansıyonun dusmus olabılır
01 YorumlaTansiyonun düşük doktora görün kansız da olabilirsiniz
02 Yorumla
+1 yılBende de çok oluyo hatta gözlerim tamamen kararıyo kör oldum sandım bir kere:D korkunç bir şey
00 Yorumla
+1 yılTansiyonunu olctur yediklerine dikkat et duzenli saglikli Beslen
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
tansiyonunuz ve ya açlık kan şekerinden olabilir efendim emin olmak için doktora gitseniz ıyı olur
01 Yorumla
+1 yılBurnunda et var mı beya sinuzit kanka
Bendensin :)05 Yorumla- +1 yıl
Sebebi sinuzit
Ben ameliyat oldum aldirdim sende ol yoksa cekilcek gibi degil
Sabahlari halsiz kalkiorsun Olup olmadik yerde basin donuyor cok cabuk yoruluyorsun Uykudan tat almiyorsun vs vs - +1 yıl
Cocukca tavsiyle olucak ama kanka :)
Zaman gecmeden ol cunku yas buyudukce ameliyatin basarisi dusuyormus
Kan şekerin düşmüşdür ya da Kanın cok az ola bilir bir doktora git ;) ;)
01 YorumlaKan degerlerini olctur belki kansizlik belki de kan degerlerinden bazilarinda dusme olmustur
01 YorumlaAni hareket tansiyon düşürür. Yavaş yavaş kalk ve tuzlu birşeyler ye
01 Yorumlatansiyondan dolayı ama sen gene de doğrudan tuz yeme tuzlu ayran iç faydası olur insallah
02 Yorumla
+1 yılBen kendimi bildim bileli oluyor yaklaşık 10 yıldır
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTansiyonun düşüyor aniden kalkma ve çok bilgisayarın ve telin başında vakit geçirme
Demir eksikliğinde olabilir
Düzenli beslenmelisin00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltansiyonla alakalıdır ya. yemene içmene dikkat et. çok rahatsız olursan doktora git.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende de var aynı sorun ama normal yani ani hareketten dolayı oluyor
00 Yorumla
+1 yılB12 vitamini eksikliği.
01 Yorumla
+1 yılÇok bilgisayara veya telefona bakmaktan
02 Yorumla- +1 yıl
sorun değil
Fazla dışarı çıkmıyosun herhalde sis :)
011 Yorumla- +1 yıl
sis-sister -mı? :s
+1 yılkansızılık
ama dr gorunsen daha iyi olur01 Yorumla- Sağlık konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılAni hareket edince herkesin oluyor öyle
01 Yorumla Kansız kalmış olabilirsin
01 Yorumlahamilelik belirtisi bunlar bir test yaptır sen
012 YorumlaAniden kaltigindan dolayi tansiyonla alakali
03 Yorumladoktora bir görün b12 eksikliğide olabilir
03 Yorumla
+1 yılkansızlık, vertigo , tansiyon...
01 YorumlaKansızlık ve demir eksikliği var
00 Yorumla
+1 yılBen de her zaman oluyor
00 YorumlaBendede oluyor hep var mi bilen nedenini?
00 YorumlaKs acile hosgeldik :)
00 Yorumla
+1 yılBende hep oluyor bu
00 YorumlaKedidir Kedi.
10 Yorumlavertigo?
00 YorumlaBendede olur arada
01 YorumlaAynen.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTansiyonun düşüyor
00 Yorumla Hamilesin :))
00 YorumlaBendede oluyor
01 Yorumlatansiyonunu ölç
01 Yorumla- Sağlık konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yıltansiyonun düşüyor.
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı