Selam herkese..🌺Soru detayına geçmeden önce bir süredir sitede olmamam vesilesiyle Yokluğumu fark edip mesaj yazan, merak. eden buradaki tüm arkadaşlara selam olsun demek istiyorum. 2 yıldır kullanmadığım yıllık iznimi nihayet kullanıyorum ve şu an tatildeyim. Ailemle Muğla taraflarinda Eylül'ün tüm güzelliğiyle tatil yapıyoruz.. Yakında yine burada olacağım. 🤗
Soruya gelince tüm detaylar kaynak linkinde mevcut ama kısaca Uğur Şahin demişki;
"Bir çalışma yapıyoruz. Yakında artık hasar gören organlar onarılacak ya da tamamen yenilenebilecek. "
Yepyeni bir kalp, ne bileyim şahane bir pankreas, taşsız bir böbrek, ilk gün tazeliğinde olmasa da temiz bir akciğer, karaciğer, mis gibi çalışan bağırsak, Hiç fena gelmiyor kulağa.
Peki o gün geldiğinde sen hangi organının şöyle en hasarsız şekilde onarılmasını tercih ederdin?
Bu konuda dünyanın önemli üniversitelerinin ciddi çalışmaları var. Hem de uzun yıllardır var. İnsan klonlama fikrinin temel amacı da aslında kişinin kendine birebir uyumlu sağlıklı bir kopyasını üreterek ihtiyaç duyulan organların o bedene nakli fikriydi. Bunun etik boyutu tartışma kınusu olmakla beraber bu fikirden hareketle çekilen Bilim kurgu filmleri de vardı.
ben bu adama güvenmiyorum artık . kendi dizayn ettiği ve tüm dünyaya satarak milyarlarca dolar para kazandığı aşıyı , kendisi ailesi ve çalışanlarına yaptırmadığını kabul ettiği ve aptalca gerekçeler sunduğu günden beri. hani şu, yaptırmadan hemen önce zorla, başıma bir şey gelirse veya ölürsem aşı üreticisi firma sorumlu değildir evrakı imzaladığımız aşıdan bahsediyoruz.. ve o aşının sahibinden. . bu adama gram güvenim yok artık..
@adımsevimli yan etki derken , ilk 3-4 saat çatal kaşıklar koluma yapıştı , hemen her tanıdığım insandaki aynı etki yani.. aşı yapılan yer 2-3 saatliğine mıknatısa dönüştü yani.. 4 gün kadar da aşı yapılan yerde ağrı oluyor.. Bunun haricinde yan etki yaşamadım.. çok nadir insanda klasik diğer grip aşılarında da olduğu gibi , halsizlik hafif ateş falan olabiliyormuş. ama bunu yaşayan kimse olmadı çevremde. ayılan bayılan da hiç olmadı. öyle dedim evet , çünkü biontech in , birkaç on bin insanda bir olasılıkla , kanı koyulaştırdığı veya kalp kası çevresinde iltihaplanmaya yol açabildiğini gösteren klinik tablolar görülmüş. aşı , hastalığı hafif geçirmeyi veya ölümcül seyretmemesini sağlıyor bence , buna inanıyorum.. ama , yeni bir teknoloji. klinik çalışmaları yapılmadan apar topar tüm dünyaya servis edildi.. ve komplo teorisyenleri dünyanın her yanında, bu aşıların orta ve uzun vadede insanlarda kısırlık yapacağını , genetik mutasyona yol açıp T hücrelerine zarar vereceğini , ve başka bir biyolojik saldırı olursa , aşıyı olan insanların anında öleceğini , bu aşıların Bill Gates ve Elon Musk ın, dünya nüfusunu 500 milyona indirme çalışmalarının ilk etabı olduğunu anlatıyor.. veya bunlar saçmalık olsa bile , aşının esas misyonunun , para kazanmak olduğunu ve tam anlamıyla işe yarayan bir ilaç olmadığını düşünenler çoğunlukta.. bilmiyorum. ben bu adama güvenmiyorum. kendi ürettiği aşıyı kendisi , kendi ailesi ve şirket çalışanlarına yaptırmamış.. bu çok düşündürücü.. madem kurtuluş aşıda.. üreten de sensin.. neden önce kendin yaptırmıyorsun? bu şuna benzer ,, kendi yapıp sattığı yemeği yemeyen restoran sahibine.. neden bunu yapar o restoran sahibi.. yaptığı yemekte bir problem vardır çünkü. gibi..
evet , benim çevremde de aşı karşıtları var.. kendileri diyorlar.. er geç biz de olmak zorunda kalacağız.. ama dayanabildiğimiz kadar dayanacağız şeklinde konuşuyorlar..
güzel bir gelişme bu yani insanların bir nedenden ötürü hasar gören organının yenilenmesi.. sakatlıkların azalması anlamına geliyor lakin bu tedavinin karşılığı ne olacak ne kadar ücret istenecek bu belli değil yani bize ne zaman ulaşır buda belli değil
Öncelikle iyi tatiller diliyorum. Seni aramızda gürmek güzel. Tıpta gelişmeler her geçen gün artıyor. Hasar gören organların tekrar yenilemesi bir çok insanı eminim umut verici bir haberdir.
Selam fundacım hoşgeldin soruna gelecek olursak İnsanların yıllarca uğraştıkları hastalıklar var önce ona çare olsunlar daha coronanın tedavisini bulamadılar sürekli varyantları çıkıyor ondan sonra baksınlar organ yenilemeye
Simdilik organlar saglam cok sükür gerek yok. Ama böbrek yetmezligi olan bir insanin böbreklerinin eski isler hale gelmesini saglamak bir cag atlamak gibi birsey. Bu yenileme olayi gerceklesirse zaten kanserinde caresi bulunmus olacak. Ama böbregin yoksa yeniden böbrek bence önümüzdeki 30 yil mümkün degil
umarım bu durum hızla sonuclanir fakat insanlar ürerken hayatlari uzatmak ne sonuc verir neler görürüz bilmiyorum aslında her tekneloji hamlesinin insanlik icin kolaylikmi buna emin degilim
Sanki bedava olcak aw ücretli olcak ben niye zorla yaptırdıkları aşı yüzünden hasar göemüş organıma para vermek zorundayım bunu asla unutmucam gündeme düşene kadar twit atıcam günü geldiğinde
Allahın çomarı bana kaynak göster, aşı oldum hiçbir şey olmadı ve bilimsel makalelerde de düşündüğün gibi bir veri yok. Tüm avrupa ülkesine aşıyı vurdurttu, bilim sağlık bizden kat kat ileride. Zararlı kötü bir aşıyı emin olmadan halkına vurmazlar. Ülkeleri halkına senden benden çok daha fazla değer veriyor, halkı senin gibi cahil de değil. Bir iki ne idüğü belirsiz doktor söylemi veya twitterde boktan yazıyla başa bilim adamı kesiliyorsunuz. Koronanın ileride yaratacağı etkiler daha bilinemiyor ve çok riskli etkileri var. şimdiden beyin zararı gören, konuşma yetisinde zorluk çekenler var. Aşının ileride yaratacağı bir etki olasılık, olacak gibi bir şey yok ama korona riskli. Büyük oyunu ne güzel görüyorsunuz
@Laviedemoi bir iki doktor dediğin kişilerde doktor şimdi de sırf aşıyı savunmuyor diye ne idüğü belirsiz doktor mu oldular o kadar kanıt var ki bu aşının tehlikeli olduğuna ait ama senin gibi köle birini inandıramam ne sunsam zaten kölelik konumuna çoktan geçmişsin
Her doktor aşı alanında uzman olmuyor zeka yoksunu. Senin kafa yapın şey kulak burun boğazcıya cerrahi bir ameliyat yaptırmak gibi, o da doktor o da? Herkes kendi alanında uzman. beni kölelikten kurtar hadi kaynak at bana, beni inandır. Elimde kaynak yok demiyor da.
Hahaha açıklama bile yapamıyor, bilgisizlik ve sürü psikolojisi. Bari karşıtı olduğun şey hakkında bir kaynağın bilgin olsun. Tezine yönelik kanıt bile yok. Gerçi siz aşıya hayır sağlık o bu diyip sosyal mesafeyi ihlal edip binlerce kişi dibdibe toplanan insanlarsınız, şaşırmıyorum. Birkaç hafta sonra vaka artar aşı işe yaramıyor diye bir ton söylenirsiniz.
@Laviedemoi al işte virüsü en çok bulaştıranlar aşılılar bu ispatlandı üstelik dünya sağlık örgütü bile aşı virüsü önlemiyor dedi daha bir kaç gün önce haberin bile yok herhalde
Kaynak at bana ya kaynak, Allahım ne aptal kadınsın, aşı virüsü önlüyor. Olumsuz enerjimi alamazmış, peki 😂 kafasına göre bilgi sallıyor, bi link bir şey bırakmak çok mu zor :)
Çılgın aşıtapar kardeş. Bende aşı oldum ama baya boş yapıyorsun. Aşı şirketleri ve devletlerin politikaları nedeniyle aşı karşıtı argüman yayınlamak engelleniyor. Aşılar yararlı ama senin düşündüğün kadar değil. İlk olarak korona olmayı önlemiyor. Kolay atlatmanı sağlıyor. Hayati tehlike şansı azalıyor. Bulaşı da engellemiyor. Aşı olan maske takmadığı için virüs taşıyıp onu daha çok yayıyor. Özellikle Türkiye gibi yerlerde. Ek olarak korona o kadar tehlikeli bir hastalık değil. Korona oldum. Grip gibi atlattım. Bana hiçbir zarar vermeden bağışıklık sistemim sayesinde atlattığım hastalıktan fazlası değil. Yine de mecburiyet yüzünden yan etkilerinin zarar vermesi koronanın bana zarar vermesinden daha olası olan aşıyı vurdurttular. Bu sağlık sektörünün arkasında milyar dolarlar dönüyor. Senin gibi bir aşıtapar bunları anlayamaz. Neyse yeter bu kadar boş. Bildirim aldıkça nasıl böyle bir canım olabilir diye düşünmeden edemiyorum
İlk önce sayın geriz'ekalı, aşının belirli oranlarda aşıyı kapmanı önleme oranı var, olmayana göre kapma oranın daha düşük ve evet hasarı daha az almanı sağlar. Aşı olup maske takmamak zaten salaklık ben o düşüncede değilim. olması gereken aşıyı olup yine maskedir vs dikkat edip toplumsal bağışıklık kazanmak. Hem aşı olmayıp hem maske takmayan bir ton kişi olduğuna eminim :) aşıya hayır pcr testine hayır, toplumun sağlığı ne olacak? Büyük oyunu hep siz görün olur mu, tüm avrupa ülkeleri amerika vs bilim yok yönetim yok araştırma yok, sırf ilaç şirketleri para kazansın diye tüm ülkeye zarar vericek bi aşıyı vurdurttular dimi. Bu zekayla nasıl hayatta kalıyorsunuz anlayamıyorum. Ayrıca koronanın nörolojik hasar verdiği tanıdıklarım var konuşmakta zorlanıyorlar, bazısı hala tad alma dokusu gelmedi bazısının da tam gelmedi. İleride vereceği hasarlar da hiç belli değil. Aşının yaratacağı hasar kesin değil ama en azından olursa da korona gibi riskli olmayacağı da kesin. Bir ihtimal uğruna ne idüğü belirsiz kaynaklarla bilim adamcılık oynayıp kendinizi çok zeki sanıyorsunuz.
Olan vaka sayıları vs artış hep aşı olmayanlardan çıkıyor. Twitterdan 100 yerde dolanan kaynaksız bilgileri ya da alanı olmayıp g*tünden element sallayan ne derece bilgin doktorlara direkt inanın. Sonra aşıtapar diyin, güzel kafalar.