Yetişkinler üzerinde yapılan araştırmalara ve gözlemlere göre günde 7 bin adım atmak erken ölüm riskini %70 azaltıyor. Orta yaş üzerinde yapılan deneylerde test edilmiş. Peki siz günde kaç adım atıyorsunuz?
Sonunda çoğu zama bin adım bile atıyorum yazdım o yüzden 😅😅 Dil öğrendiğim için çoğu zaman evdeyim. Hava almak veya alışveriş için çıkıyorum 6 7 bin adımlık olmuyor yani. Teşekkür ederim yinede ☺️
Yok saymaz denedim. Hatta tek kolumu salladım olmuyor. Sağlam bir uygulamam var ama akıllı saatler gibi telefonu hep yanımda taşıyamıyorum büyük ihtimal odamdan mutfağa su almaya giderken de gün içinde iki bin yapıyorumdur. Bazen canım sıkılıyor kanepelerin üstünde de geziyorum.
İsmi pedometre adım sayıcı. Uçak moduna alırsan telefonu duruyor saymıyor kullanacaksan söyleyeyim. O zaman tekrar düzeltmen lazım. Hiparektif olabilirim bilmiyorum. Yanımda insan varken çok kalkmam ama bir kalkıp çaktırmadan koridoru koşup geldiğim oluyor. Ayakta gezinip gelip yemek yemeyi de severim.
Hayır kayboluyor arıyorum evi didik didik ediyorum ortaya çıkmıyor işimi hallettikten sonra tesadüfen biyerden çıkıyor yani yine ayni anlama geldi gibi ama neyse😅
En İyi Cevaplar