Ben şu ana kadar iki gözlük değiştirdim ve ikisinden de memnun olamadım. 1.'si Ray-Ban'dı, 2.'sini hatırlamıyorum, 2. olan da kafamdaki gözlük şu an. Burada markayı kötülemek için söylemiyorum sadece üründen memnun olmadığımı, onları bana önermeyin diye söylemek için diyorum. Benim beğenmediğimi başkası beğenebilir. Karalama kampanyası gibi düşünmeyin. Sonuçta herkesin beğendiği şey farklı, zevki farklı.
Her neyse ikisi de burnumda iz yaptı ve ağırlardı. Sürekli gözümden düşüyorlardı. Çerçeve sapına sürekli kaynak yaptırdım. Hep gözlükçüde bir ayar çektirmek durumunda kaldım ve şu ana kadar hep bir sorun yaşadım.
Şimdiki alacağım gözlük, gözümden düşmesin istiyorum, çok hafif olmasını ve aslında hissetmek bile istemiyorum yüzümde. Çerçevesiz istiyorum bu yüzden de çerçevelerini çıkarttıracağım alacağım gözlüğün. Aklımda sorular var, bunları bilen kişiler cevaplarsa çok mutlu olurum, teşekkürler.🍁
1. Optik gözlükte marka mı önemli yoksa benim beğenmem mi önemli?
2. Yüzümün şekline göre gözlük almam gerekiyor, evet ama hangi şekilde cam almalıyım?
3. Çerçevesiz olacağı için camın dayanıklılığı, sağlam olması ne kadar önemli?
4. Çerçevesiz olan gözlüklerde hep burun tutacağı var mı? (Pabuç deniliyormuş bu kısma.)
5. Camın dayanıklılığını ben nasıl anlayabilirim?
6. Çerçeve sapı hangi gözlüklerde eğrileştirilebilir? (Koşarken, hızlı yürürken gözümden düşüyor o yüzden.)
7. Gözden düşmeyen gözlük var mı, yani sapına eğrileştirme işlemi gerek duyulmadan kullanılan?
8. Çerçevesiz gözlükte burun tutacağı şart mı?
9. Mıknatıslı güneş gözlüğü camları normal gözlüğe de takılabiliyormuş, böyle kullanan varsa aydınlatabilir mi acaba?
10. Burun tutacağı buruna iz yapar mı? (Hiç böyle kullanmadığım için bilmiyorum.)
sigarayı görmezden gelin fdsas resim hoşuma gitti sadece
1. Beğenmen önemli. 2. Hangi şekilde cam derken kusura bakma anlayamadım bunu tam. Ama kalınsa, fazlaysa numarası incelttirmeni tavsiye ederim. 3. Gözlüğü 7 senedir kullanıyorum. Sadece 2 3 kez düşürdüm alıştıkça senden bir parça oluyor. 4. Burun kısmına dikkat etmeni öneririm, burnumun şekli bozuldu pabuç dediğin kısımda yamukluk olduğu ve burnumun ucuna ittiğim için burnumun da şekli değişti. 5. Bilmiyorum ozur dilerim. 6. Buna da cevabim yok. 7. Kulagina tam oturuyorsa dusmuyor. Benim hic gozumden dusmedi. Balkondan o kadar bakiyorum... 8. Burun tutacagi onemli bence. Burnunda gocuk olusuyor bir sure sonra. 9. Bilmiyorum. 10. Yapmaz.
Senin yuzune hafif yuvarlak yakisiyor bence. Ya da kare de olabilir bilemedim.. O kadar fazla degilmis ya benimki 3.75 ve 4.25 Cam inceltiliyor ama fiyati da bir o kadar artiyir maalesef. Eger ince cerceveli gozluk istiyorsan incelt bence. Zaten onlar sectigin gozluge gore diyecektir. Mesela sorudaki gozluk incecik onun icin inceltme gerekebilir.
Valla kuzum benim de çok artmış olabilir, 3 sene önceki ölçüm o.😅Hmm, çerçeveyi çıkarttıracağım aslında full cam olacak sadece sapı kalacak camsız. Ama güncellemede attığım gözlük ağır geliyor bana ve buruna iz yapıyor. Hiiç sevemedim bunları ya. 😅 Seninki hafif mi, ve sende de burun tutacağı varmış hiç iz yapmıyor mu cidden, burunu sıkıştırıyor ya?
Sıkıstırmıyo o kadar izi kalmiyo burnumda varligi yoklgu belli degil ilk basta alismamistim sonradan sanki benden bir parca gibi gercekten. Cikarinca eksik hissediyorum. Sana gozumdeki gozlugun siyahi cok hos durur. Ya da kemik cerceve siyah gozluk.. senin kararin
Valla kemik çerçeve zaten iz yapıyor balım, hiç tavsiye etmiyorum. Full çerçevesiz daha iyi bence. Var mı yok mu uzaktan bile belli olmaz. Evet gözlük cidden organ gibi oluyor bi' zaman sonra. 5-6 senedir kullanıyorum ben de. Ayrıca sana da çok yakışmış gözlük, çok tatlı göstermiş. 😊🌻
Kuzu lens var da, ben gözlüğü acil durumlarda takarım diye düşünüyordum. Hani mesela bir yere geç kalcam hemen gözlüğü takayım falan diyordum. Lens takmak uzun sürüyor bir de 4-6 saatten fazla lens takılması sağlıklı değil. İkisini bir kullanmak istiyorum aslında.
Ben markasına bakmadan kendime en uyanı tercih ediyorum, hafif olanı tercih et, sağlamlığı azalır ama çocuk değilsin dikkat edersin. Cam sekli gözünün bozukluğu ile ilgilidir ama özellikler ekletebilirsin, kırılmaz, buhar tutmaz vb vb. Gözünden düşmemesi için iyi ayarlanmış ve kaliteli olması yeterli, bende bir kere kalitesiz çerçeve aldım bilmeden her dakika ayarı bozuldu ve yüzümden düştü. Tanıdığın bir gözlükçü varsa ondan fikir al, tanıdığım gözlükçü bana aşırı hafiflerin çok sorun yarattığı söyledi örnek olarak.
Hadi yaa, buhar tutmayan gözlük mü varmış? Bir yaşıma daha girdim.😅 Yani aslında iz yaptığı için hafif istiyorum. Buruna falan iz yapmasa, çerçeve sapı kalın olunca da kulağı acıtıyor, kulağa da ağır geliyor ya. Bence kulağa tam yerleşirse düşmez diye düşünüyorum, sence? Ya da gözlük ipi şart bu konuda, düşmemesi için.
800tl biraz fazla ben 400 e yaptırmıştım geçen yıl, buhar tutmaz, ultraviyole korumalı gözlüğü ama kırılmaz olunca 2 ye katlanıyorsa bilemem. Kulağa tam yerleşen gözlük çok sert hareket etmezsen düşmüyor ama yüzün küçükse oturması epey zor, ipi denkleme katabilirsin.
Evet tam yerleşen sert oluyor kulağı da acıtıyor, nasıl ayarlayacağız onu ya bilemiyorum.😅 Acaba çerçeve sapının plastik, metal vs. olmasına göre değişir mi acıtması?
Metal olursa ağır oluyor, zaten sap kısmı hepsinin plastik kaplama olmak zorunda. Yüzün küçük olduğu için tutunması zor, erkeklerin yüzü büyük olduğu için pek sorun yaratmıyor. Ben küçük tornavida aldım gözlük için ayarını kendim yapıyorum bozuldukça, zor bir şey değil, sen kendine yakışanı bul ve istersen ip ile tak :) tornavida al bir tane gevşedikçe sıkarsın.
Lazer mi oldun? Ama geri miyop ya da astigmat olabiliyormuşsun o da yüzde yüz çözüm değil ki. Göz doktorları bile gözlük kullanıyor. Hangi marka almıştın? Marka önemli mi?