+1 yılBu dediklerin bende de var bende şizofrenim o zaman
Doktorlar da hata yaparlar
Yanlış tedavi sonucu ölen bir sürü insan var.
MArketten bir ürün alırken bile telefonunuzu tamir ettirirken bile kaç yere sorup iyisini araştırıyoruz.
Bir doktorun verdiği karar ile hayatta hayatımı yönlendirmem
göz doktoruna giderim bir kaç tanesine mesela vs gibi
bence sen kendi tedavini kendin yapabilirsin tabii dünya düşünceni bilmediğim için daha derin konulara girmek istemiyorum. görüşlerimiz farklı olabilir beni anlayamayabilir ve düşüncelerime inanmıyor olabilirsin:)02 Yorumla
Soran+1 yılBen dindar bir inssnim onu kastettiysen. Aynen benim gibi dusunen insanlar olduguna sevindim
- +1 yıl
Evet kasdettiğim oydu
Çünkü bu hastalıklar ya da herneyse adı biyolojij vs ilaçlarla ya da çeşitli tanı ve öğretilerle çözülecek şey değil. Seni yaratan sana ne diyor ve sen ona ne kadar inanıyor ve bağlanıyorsun. Reçeten belli Numunen belli. O'nun gibi yaşarsak sorun kalmaz.
Burada sorgulanması gereken ne kadar şizofren olduğumuz değil ne kadar dindar olduğumuz inandığımızı ne kadar yaşadığımız. Bence asıl sorun burada. Anlatabildiysem.
En İyi Cevaplar
+1 yılaçıkçası bu pisikyatri doktorlarına hiç inanmıyorum yaptıkları ve bildikleri bşy yok onlara göre herkes hasta
16 Yorumla
Soran+1 yılIste bende bunu demek istiyorum ben cogu insana gore bile daha zeki bir insanim. Hafif bir bunalimdaydim bir sene boyunca gitttim geldim bu herife. Kalkti sizofren damgasi vurdu. Kimseye guvenmemekte cok hakliyim
- +1 yıl
sağlıktan uzak değilim ve tipçi arkadaşlarım piskyatri stajı alınca asistanlar itirafta bulunuyorlar bizim yaptığımız bşy yok ve çoğu hastayı tedavi edemiyoruz , bu öküze deki bana doğru düzgün iki ilaç ver de iyi olayım , ya bayansın askerlik sorunun yok bu öküz neden böyle yapıyor anlamadım
Soran+1 yılHafif bir depresyonu tedavi edemedi kalkti bana boyle bir damga vurdu. Zaten genelde bu doktorlarinhepsi deli ikinci dunya savasina bak bir
- +1 yıl
teşekkürler , kafana takma o şizofren dediği için sen şizofren olmak zorunda değilsin salla gitsin
Soran+1 yılDegilim
- +1 yıl
o zaman o kafanı hiç yorma
+1 yılSizofreninin çeşitleri var bildiğim kadarıyla kimileri ses duyar kimileri başka birşey şizofreni hastaları şizofren olduklarını kabule etmezler bazen tedaviyi bile geri cevirirler böyle düşünmen normal
10 Yorumla
+1 yılBaşka bir doktora da görün istersen ama hayır zaten hastaysan asıl normal hissedersin. Hatta doktorun zarar verdiğini düşünüyor olman bile hastalıktan olabilir
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Kafana takdigin seye bak inan kendime sizofren diyen benim bana teshis koyan yok ama ben sizofrenim digerlerinden farkli olacaksamm neden olmasin hayatin tadina bak vurulan damgayaa bakmaa damgalar insani yaniltir o cirkin oo guzel oo sizofren oo ruh hastasi oo kürt kardesimm sizeneee oda bii insann. Nedir bu damgalama meraki anlamadim eger kafanaa ben sizofrenn degilimm dige takip etrafaa bunu inandirmayaa kalkarsann bir sefer harbiden kafayi yersin ! Kendine gel hayatini yasa
00 Yorumlaeğer ciddiysen bu dediğin şikayetlerle direkt şizofren teşhisi koyması imkansız. en fazla maksimum bir antidepresan yazar gönderir ya da bipolar bozukluğudur iki uçlu duygu durum bozukluğu lithuril yazar gönderir. bence şizofren olması imkansız.
05 Yorumla
Soran+1 yılBir sendedir ben bu psikiyatriste gidiyorum. Gerizekali zaten ona birdaha gitmicem butun doktorlar hasta
Soran+1 yılDoktorsan yazma yorum doktorlarla konusmak istemiyorum.
Soran+1 yılKocam benden bosandi biliyormusun
arkadaş kendi çabasında şizofren oynuyor yazdıkları ve yorumlardan belli mesala şizofrenler unutur sen iyisin unutmuyorsun deyince hemen unutkan olduğunu ve inandırıcı olması için depresyonu öne çıkarıyor şizofreni bilirim çünki tedavi görüyorum kliniktende şizo arkadaşlarım var şu an clopixol depo iğne ve olanzapin kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılHergun biu hesaba giris yapiosan sizofren degilsin demektr sifreyi unutmadgina gore ama farketmedn yaptgin seyler olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılBen kabul ediyorum bazi seyleri unutuyorum ama deli olacak kadarda unutkan degilimki. Depresyondayim sandim adam bana sizofren damgasi vurdu. Bence o sizofren
- +1 yıl
Konusmalarin senin bu oldgunu soluo bebegim sizofrenlik delilik degil unukanlik inkar etmeyi birak ve lutfen sagligin icin bikac doktora daha git icin rahat eder ve unutma bu kotu bisey degil
+1 yılŞu yazdığın açıklama kısmı bile doğru teşhis koyduklarını düşündürdü bende açıkçası..
04 Yorumla
Soran+1 yılSebeb?
- +1 yıl
Elin doktoru niye sana zarar vermeye çalışsın durup dururken..
Soran+1 yılDoktorlar genelde boyle hepsi ruh hastasi guvenmiyorum
- +1 yıl
işte bende tam olarak bundan bahsediyorum..
+1 yılDoktorlar böyledir zaten başın ağrısa sigarayı bırak geçer derler, inanmamakta fayda var
01 Yorumla
Soran+1 yılBeni anlayan biri cikti sonunda
düşünme bunları eylül geldi uyuma vakti... çok fazla düşünmek iyi değil
00 YorumlaUmarım yanlıştır çünki şizofrenler hoş birşey değil !!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana zarar vermeye calışıyor diyorsun. Aldığım şizofreni dersine göre bu da bir belirti ama zaten anormal hissetmeyeceksin çünkü anormal değilsin. Bu sadece diğer hastalıklar gibi ilaçla kontrol altına alınan basit bir hastalık.
05 Yorumla
Soran+1 yılYa insan kendisi anlar benimkisi hafif bir depresyondu. Ben ses duymadigim halde ses duyuyorsun diyorlar insan bilmezmibses duyuyormu duymuyormu? Hasta olsam tedavi olurdum ama degilim ve bunlari onlara kanitlicam
Cevap sahibi+1 yılŞizofreni hastaları genelde kendileri anlamıyorlar durumu :) yani sana özel değil bu. Ses duyma teşhisi belki yanlıs olabilir ama illa şizofren değilsin denemez. Zaten sen o ilaçları düzenli kullan. Daha iyi hissetmezsen en iyi şekilde kanıtlamış olursun hasta olmadığını
Soran+1 yılIkinci dunya savasinda doktorlarin yaptiklarini biliyormusun? Yeni bir dunya savasi cikmak uzere ve bu ruh hastasi doktorlar oyuzden yavas yavas ortaya cikmaya basliyor. Dininize bagli kalin
Cevap sahibi+1 yılKanıtlamak istiyorsan ilaçları düzenli kullan ;)
Soran+1 yılKocam beni bosadi biliyormusun
+1 yılaçıklamadan anlaşıltıgı kadarıyla yani bana zarar vermeye çalışıyolar olayı bence şizofren olabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılHayir
- +1 yıl
bendede aynı hastalıktan var hastahanede yattım bir süre
Olmamışbir sşeyi olmuş gibi düşündüğün oldu mu? Yani gerçek hayat ile hayali birbirine karıştırdın mı hiç?
04 Yorumla
Soran+1 yılBen gercek neyse onu goruyorum ama benle ugrasan insanlar bunu yalanliyor olmamis gibi davraniyor.
Soran+1 yılBen herseyin farkindayim. Benim cevremdekilerde sorun var ailem bana deli damgasi vurmaya calisiyor. Doktorla bir isbirligi bile olabilir herkes bana karsi boyle hic kimse umrumda degil
Eğer teşhis koydular ve kendini normal hissediyorsan bu kötü çünkü hastalığını yenmenin birinci aşaması; hastalığı kabul etmektir.
014 Yorumla
Soran+1 yılBen ufak tefek sorunlardan dolayi gittim doktoru sevmedim oda benle ugrasiyor bence
Soran+1 yılGidicem zaten
Soran+1 yılOzaman o doktordada sorun var. Ben doktorlara guvenmiyorum ikinci dunya savasinda yaptikari malum
Soran+1 yılAilem ve akrabalarim hepsi manyak canlari cehenneme
Soran+1 yılSemde ayni dusman kafadansin. Bence sen hastasin
Soran+1 yılBenim belirtilerim depresyon belirtileri hasta olmadigimi biliyorum bunun kabullenmemekle alakasi yok. Bana inanmiyorsan sende sorun var
Soran+1 yılAilemin bir kac senedir beni istemediginin farkindayim beni timarhaneye kapatip kurtulmak istiyorlar. Doktora zaten kil oldum oda benden kurtulmak istiyor. Ben hepsinden kurtulmak istiyorum
+1 yılKardeş dış guşlerin oyunlari bunnar. Hatta illiminati felan. Doktoru savciliga sikayet etmelisin.
00 YorumlaEvet sana zarar vermeye çalıştığını düşündüğün için bu teşhisi koydular zaten, neyse..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka bir doktora daha görün derim...
Ama kafa karıştırıcı bir nokta var
"Bana zarar vermeye çalışıyor o yüzden bana bu teshisi koydu"?10 Yorumla
+1 yılevet doktor sana kıl kaptı, ben bunun bir azına edeyim dedi.
00 Yorumla
+1 yılDoktor sana neden zarar vermeye çalışsın? Ne bu paranoya.
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem bile bana zarar vermeye calisiyor doktormu vermicek
- +1 yıl
Sende kesinlikle var bir sorun paranoyaksın.
+1 yılEvet e sen sizofrensin...
Çünkü knsmandan anlaşılıyor00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanların arkandan iş çevirip sana zarar vermek için böyle dediğini düşünüyosun böyle yorum yapanlarada kızıyosun bu şizofreni belirtisi, doktor haksız değil bana göre. Zaten şizofrenler kendini hasta değil sanarlar.
00 Yorumlazaten şizofrenler kendini normal hissediyor heralde burdan kaybediyon ilk başta
02 Yorumla
Soran+1 yılBence gercekten insanlarda sorun var
- +1 yıl
hayat zaten çok garip sen çevrenin düzenine göre yaşamıyorsun belkide, ilk patronumda sanırım şizofrendi ofisi kapanmıştı dağılmıştık arada ofiste arkadaşlarıyla takılırken (evi yakın) polis beni dinliyor diye telefonu eve bırakıp geliyormuş ben işten çıkınca böyle şeyler duymuştum, ama özledim bak şimdi eski ilk patronumu ve o güzel günleri
+1 yılzaten soruda bir şizofreni belirtisi var dr. niye zarar versin sana
14 Yorumla
Soran+1 yılCunku onu sevmedigimi belli ettim isini bilmiyor bence
- +1 yıl
uykusuzluk vs. var mı şizofrenide kesin çevren bir anormallik olduğunu anlamıştır
Soran+1 yılBen gunde uc dort saat en fazla yatarim ama fazla uyumak zaten iyi birsey degil sagllik acisindan.
- +1 yıl
bak mesela şizofrenide az uyku bir belirtidir en az 6-7 saat sağlıklı birey için vazgeçilmezdir
''ve bana zarar vermeye calisiyor ''şizofreni belirtisi. Adam gibi tedavi ol.
00 Yorumla
+1 yılDoktor iyi bilir olmadi bir kac farkli drye daha bakin ona gore kesin anlarsin..
00 Yorumla
+1 yıl6 sene bu ilaçları sattım bende oldum senin aynından. sen şizofrensin ve cezai ehliyetin yok gızz istediğini yapabilirsin tadını çıkar
02 Yorumla- +1 yıl
Hey allhim o neyin derdinde sen neyin :D
- +1 yıl
ee dedik ya bizimde kayış koptu şizolarla uğraşmaktan. herkesin bir derdi var hee
Bu tip hastalıklar dalga geçilcek ya da geyik yapılcak şeyler degil. umarım espiri yapıyorsundur. eger gerçekse geçmiş olsun
00 YorumlaLaan manyak doktor sana niye zarar vermeye çalışsın :D
14 Yorumlapsikologlar malya ben gittigimde bana benden tam olarak ne istiyosun dedi
01 Yorumla- +1 yıl
Seni zikmeui diyeydin mk
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktor senle düşman mı ya hem hastalık ayıp değil olduysa olsun tedavi olursun geçer
00 Yorumlagarip sesler duyuyomusun halüsinasyon görüyomusun?
01 Yorumla
Soran+1 yılBen sesler duymuyorum karsimdaki insan kinusuyor cevap veriyorum ama o konusmadigini iddia ediyor insanlar benle ugrasiyor bence
ulan kesin bende şizofrenim valla tırstım
00 Yorumla
+1 yılNeden sana garezi olsunki?
05 Yorumla
Soran+1 yılCunku doktorlar genelde hep boyle
- +1 yıl
Hayır -_- kim demiş öyle diye durduk yere saçmalama bence önce bir düşün nedn böyle demiş olabilir kendini sorgula harbi bu sorun bile bir şizofrenlik örneği sayılır kendini sorgulamak yerine doktor komplı kurmuş diyosun pek akıllı insanlara uyan bir düşünce değil :D
Soran+1 yılBence sen delisin konusma benle
- +1 yıl
Yav bak allah için kafanı topla şimdide bana deli diyorsun :D ben naptım bunu açıkla?
- +1 yıl
Allahım ya tamam senin durmunu anladım yorumlardan off sen kabullenmek istemiyorsun :D sen bilirsin knk sana kalmış bir seçim
Bana troll gibi geldi...
00 Yorumla
+1 yılHaklısın bu bir komplo
00 YorumlaBenden uzak dur kızım
06 Yorumla
Soran+1 yılSen kimsinki?
Soran+1 yılSesim yok
Soran+1 yılYemin ederim burdaki bazi insanlarin kafasinda var sencede oyle degilmi
marjinal olma çabalarına bir de ben koyayım :D
00 Yorumla
+1 yılyok yok ablasıı turp gibii karısın hiç bişin yok
00 Yorumla
+1 yılDegilsen olursun insallah
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten degilim ve umarim sen olursun
- +1 yıl
Ha anladim dalga gecmiyomussin gercekten sizofrenmissin, gecmis olsun umarim kabul edersin hastaligi yoksa isin zor
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBaşka bir doktora gidin, psikoloğa gidin önce.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe kadar doktorları art niyetli görmesemde, yinede ticari olarak hasta etiketi yapıştırıp para kazanmakta isteyebilirler. Eski sevgilime doktor iyileşemezsin demişti, uğraştık iyileşti.
Cevap sahibi+1 yılşizofren teşhisi değildi tabi ondaki ama insan yinede sorguluyor.
allah kurtarsın şizofren kardeş diyorum sana kanks
00 Yorumlane şikayetle gittiniz ki
01 Yorumla- +1 yıl
kafamin icinde sesler duydugumu iddia ediyorlar şizofreni vardır bir sürü evresi falan var ama sizde ya şizofreni yok ya da başlangıç evresi ütopik parayonalarınız var mı alttaki yorumlarda işte yazmışsınız 3. dünya savaşı çıkacak dininize bağlı kalın falan bu tarz düşünce beni birazcık şüphelendirdi ancak başlangıç evresi gibi duruyor siz söylemediniz ancak paranoid şizofreni sizde olabilir hem orta yaşlarda ortaya çıkmaya başlaması
Paranoid tür: Bazen dine aşırı düşkünlük, metafizik, filozofik ya da cinsel uğraşlar görülür. Rahatsızlığı kabul etmez, belirtileri gizlemeye çalışır, sanrıları yüzünden savunmaya geçer ve toplumdan uzaklaşırlar. Düşünce bozuklukları baskındır. Kötülük görme sanrıları, büyüklük sanrıları, etkilenme fikir ve sanrıları, alınganlık, kuşkuculuk bu türde sık görülen düşünce bozukluklarıdır. Başlangıcı genellikle yavaş ve daha geç yaştadır. (DSM kodu 295.3/ICD kodu F20.0)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizce ben şizofren miyim?
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayır değilsin !
+1 yılbide diğerine sor o ney diyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktor da insan değil mi :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltek kelimeyle sizofrensin
00 Yorumla
+1 yılMerhaba ben boşandığın kocan xD
00 Yorumla
5 ayTeşhisi ne kadar sürede koydular
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl:sazanteşhisi:
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkanka cok zekisin l*n sazan cevaplara bak asdsd
+1 yılEvet evet ondan..
00 YorumlaSaçmalama