Yıllardır mide yanması olur bende, artık tak etti gittim doktora, endoskopi yapacaz dedi, yaptı ama doğru düzgün açıklama yapmadı düşündü durdu, onemsemedi mi anlamadım gitti bana insan gibi bi açıklama yapacak bir Türk doktoru vardır ins sitemizde, şimdiden teşekkürler 😀
Arkadaşlar, reflü den falan anlayan bi doktor arkadaşlar varsa bana bu endoskopi sonucunu açıklayabilir mi?
gastritin var kardeşim.. helikobakteri testi yapmamışlar sanırım.. muhtemelen vucudun hamur ve şeker işlerine karşı alerji vermeye baslamış artık o yuzdende miden iltihaplanmış (gastrit) tuzlu, acılı, aşırı şekerli (özellikle fabrikasyon hiçbir şey tüketme özellikle asitli içecekler ve meyve suları) tatlı ihtiyacını meyveden gider sadece.. ev yapımı elma sirkesi iyi gelir, ev yapımı yogurt kefir iyi gelir, domates, portakal, greyfurt, limon,çiğ soğan, tur şular (tuzlu oldugu için) ve sarımsaktan kaçın miden yanar devamlı.. imkanın varsa bir kaç yıl sadece sebze, meyve ve etle beslen miden kendini toparlar.. hayattada sana mide ilacı tavsiye etmem zamanla mideni daha kötü hale getirecekler özellikle antiasitler kemik erimesi yapar.. bende yıllardır çekiyorum tek çareyi collodial gümüş suyunda buldum midem o kadar rahatladıki.. eğer midene iyi bakmazsan gastritin ileriki aşamaları ülser ve mide fıtıgıdır oradanda kansere kadar varır.. stresdende kaçın genelde mide problemi olanların en büyük derdi stres ve üzüntüdür.. diyafram nefes egzersizi (her gün 50 kez) ve yürüyüş yap haftada 2-3 gün miden çok rahatlar..
Hmm hocam uzun uzun açıkladığıniz için teşekkür ederim öncelikle, hep hazır şeyler yerim ben, et yemeyi de severim, tatlı da severim ama abartmam, kaliteli şeyler olursa yerim yoksa yemem zaten biliyorum midemi yakacak, bitek sigaram var bide arada bir bira içerim. Doktor protinum ve gaviscon şurup yazdı, onları iki hafta kullan yine gel dedi
sigara ve hazır yemekler midenin en büyük düşmanı zaten.. hazır yiyorsan bile sadece lahmacun tercih et lakin bu gastrit meselesi sıkıntılı doktorlar dogruyu söylemez ama dogruyu söyleyen bir dr denk gelmişti onun sözünü aktarayım sana: hiç bir ilaç mideyi iyileştirmez mide kendini iyileştirirken ona destek olur sadece.. midenin iyileşmesi içinde en iyi diyettir ve bir süre aç kalmaktır, mideye dokunan seylerden uzak durmaktır ve saglıklı bunyeyi temizleyen besinlere (sebze ve meyze ve bitkiler) yönelmektir.. hepsinin hemen ilacı dayamasının bir sebebi var çünkü ilaç firmalarından dunya kadar çıkarları var bizler hasta değiliz hepimiz müşteriyiz
Aynen valla, hocam lahmacun iyi olmuyor ki baharatlı iyi gelmiyor, hele de kıymanın içinde sinir parçaları varsa afedersiniz ama yedikten yarım saat sonra ağzıma geri geliyor
bilader sende muhtelemen helikobakteride vardır esas mideyi o mahveder.. onun içinde antibiyotik verirler ama ileride yine tekrarlar bende tekrarladı çünkü.. collodial gümüş suyu tavsiye ederim.. türkiyede tek güvenilir üreten siva derm var eğer istersen telefonlarını iletirim (insanlar genelde bu tarzz seylere önyargıyla yaklasır ama gümüş suyu ve altın suyu antik çağlardan beri şifa için tüketilmiş)