İşin beni korkutan yanı uçlarım her zaman dik değil ve naylon karışım sütyen giyince uçlarından iltihaplı sıvı akıyor.

Ciao
Kadınlarda görülen kanserlerin %30luk dilimini meme kanseri oluşturmaktadır. 20 yaşından büyük kadınların her ay kendi kendine meme muayenesi erken tanı için oldukça önemlidir. Bulgu olmasa dahi 40 ile 70 yaş arası kadınların rutin olarak yılda bir kez mamografi çektirmeleri önerilmektedir.
İdeal olarak adet döngüsünün 5.- 7. günleri arasında ayda bir kez yapılır. Menopoz döneminde olan , adet görmeyen kadınlarsa ayın kendi belirledikleri bir günü muayeneyi yapmalıdırlar.
Üstünüzü çıkarıp ayna karşısına geçtikten sonra eller kalçalardayken, kollar yanlardan serbest sallanır durumdayken, avuçlar önde sıkılırken, eller havadayken son olarak da vücut ön tarafa serbestçe eğilmiş durumdayken olmak üzere toplam 5 farklı pozisyonda her iki memede aynaya bakılarak incelenmelidir.
Memelerde belirgin şişlik, ciltte içe doğru çekilme, kızarıklıklar, damarlarda önceden belli olmayan lakin hareketleri yaparken belli olan bir belirginleşme durumu, renk değişiklikleri ve portakal kabuğu görüntüsü gibi semtomlar aranmaktadır. Ayrıca meme ucunda içe doğru çekiklik, içe gömülme meme başında şekil değişikliği de bir diğer semtomlardandır.
İlk olarak sırtüstü yatın,(kayganlığı arttırmak amacı ile pudra kullanabilirsiniz) daha sonra sağ omzun altına katlı bir havlu (yastık da olabilir) yerleştirdikten sonra sağ elinizi başınızın altına koyun. Meme dokusunun yana doğru kaymayıp ortada durduğuna dikkat edin. Sonra ise sol el parmaklarınızla sağ memeyi tarayın , aynı şekilde sol memeyide sağ elinizle tarayın.
Genelde duşda sabunlu elle yapılması önerilir nedeni ise suyun ve sabunun etkisi ile kitleleri daha kolay ulaşılır hale getirmektir.
İlk olarak sağ elinizi ensenize yerleştirin sonra bir önceki yatar pozisyonda yaptığınız işlemlerin aynını uygulayın.
Unutmayın ki erken tanı hayat kurtarır, sağlıcakla kalın , iyi günler dilerim.
Teşekkür ederim 🌸💕 selenyum da kurtarır
Geçmiş olsun arkadaşım. Endişelenme. Umarım önemli bir şey yoktur. Annem meme kanseri oldu 2 sene önce ve sol memesini cerrahi müdahale ile aldırdı. Uzun soluklu bir tedavi süreci geçirdi. Ölene kadar o ağır ilaçlara devam edecek ve düzenli şekilde kontrol altında yaşamını sürdürecek. Kanserin evreleri var ve erken teşhis çok önemli.
Arkadaşın, sevgilin ya da eşin onlarda yoksa kendin sık sık mrmrlerine dokunarak kitle kontrolü yapmalısın. En azından her duşta, banyoda yıkanırken ya da çıkınca kurulanırken çıplak olarak ayna karşısında, sağ elini başının arkasına daya sol elinle sağ memene dokun okşa sıktır hafifçe koltuk altına doğru inerek kontrol ve yoklamaya devam et. Vücudunu kremlerden duş sonrası daha kolay olur bu. Hem de masaj yapmış ya da yaptırmış olursun. Hem zevkli hem sağlıklı. Ayıp değil. Rahat olun bunu alışkanlık haline getirin lütfen. 🌸
Tek memeden ve tek kanaldan kendiliğinden gelen kanlı veya şeffaf renkli akıntıların sebebi mutlaka araştırılmalı. Hemen uzman doktora başvurmalısın. Hastaya 35 yaş üzeri ise ultrasonografiye ek mamografi de çektiriliyor. Doktor tarafından muayene bulguları, mamografi ve ultrasonografi gibi görüntüleme tetkikleri de normal bulunabiliyor. Gerekli görülürse manyetik rezonans görüntüleme ve/veya duktografi gibi ek görüntüleme yöntemlerinden faydalanılıyor.
Akıntının geldiği memebaşındaki kanaldan 1 mm'den ince ışıklı bir aletle (duktoskopi) girilerek, kanal içi bir lezyon olup olmadığı araştırılıyor. Bu tür memebaşı akıntılarında üçte iki oranında selim ancak meme kanseri riskini artıran bir lezyon olan intraduktal papillom, ikinci sırada ise yüzde 9-20 oranla kanser saptanıyor.
Memebaşından masajla veya sıkmakla, her iki memeden ve/veya birden fazla kanaldan, süt rengi ya da yeşil renkli bir akıntı gelmesine normal durumlarda da rastlanabiliyor. Kistik meme yapısında da sıkmakla birden fazla kanaldan gri-yeşil renkli bir akıntı gelebilir.
Bu tür her iki memede veya tek memede birçok kanaldan, süt rengi veya yeşil renkli akıntılar gelmesi selim belirtiler olarak değerlendirilir. Bu durumlarda doktor tarafından muayenede de normal bulgular saptanırsa, hastanın yaşına göre (35-40 yaş altı) sadece ultrasonografi çektiriliyor, sonuç normalse hasta takip ediliyor. Hastaya akıntıyı provoke etmemesi için meme başını sıkmaması tavsiye ediliyor.
Memeletinde sprı CD’mı peki? Memede ağrı (mastalji), kadınlarda en sık rastlanan şikayetlerin başında geliyor. Adet öncesi dönemden 2 hafta öncesinde başlayan ve adetin başlamasıyla azalan ağrı, gerilme ve şişkinlik gibi şikayetler en sık rastlanılan durumu oluşturuyor.
Adet dönemleriyle ilişkisiz meme ağrıları ise daha önce geçirilmiş bir meme ameliyatına, göğüs duvarı veya boyun kaslarından kaynaklı yansıyan bir ağrıya, hormonal değişimlere, psikolojik sebeplere, kafein alımına ve diyetle bazı önemli yağ asitlerinin eksik alınmasına bağlı oluşabiliyor.
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem) Danışmanlığı var. Annem tesadüfen buraya uğruyor ve ilk uğradığında sağlıklı çıkıyor. Ertesi yıl tekrar tütün kontrol yaptırdığı sırada tesadüfen kanser olduğunu öğreniyor.
KETEM de Merkez büyüklüğü ve donanımı göz önüne alınarak kanser tarama, danışmanlık, eğitim faaliyetleri yürütülüyor. Bu faaliyetler için hedef nüfus göz önüne alınarak yıllık faaliyet planı hazırlanır. Hedef nüfusa yönelik; korunma ve erken tanı öncelikli olmak üzere grup ve birebir halk eğitimi çalışmaları yapılır. Aile hekimlerince yönlendirilen bireyler dışında hedef nüfusun taramalara etkin katılımı için aktif çaba sergilenir. Doğrudan iletişim araçları ve medya yoluyla vatandaş hizmete yönlendirilir. Danışmanlık hizmetleri KETEM'de toplu halde verilmekte olup birebir danışma için ortalama süre 15 dakikadır.
Lütfen her kadın araştırarak bu merkezleri öğrendin. Buralara mutlaka uğrasın.
Tarama sonucu kanser tespit edilen vatandaşların bilgilendirilmesi ve desteklenmesi sürecine yönelik gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Faaliyetlerin yürütülmesi esnasında kişisel verilerin gizliliğine azami saygı gösterilir. Gerektiğinde hasta ve hasta yakınlarına sosyal, ruhsal ve tıbbi konularda danışmanlık hizmeti sunulur.
Bu konuda sana bir haber linki veriyorum Hürriyet - KETEM
2008 senesinden bu güne pek çok şehirdeki devlet hastanelerinde hizmet verir. Türkiye çapında toplam şekilde 124 tane kanser tarama merkezi var.
Daha ayrıntılı tıbbi bilgi için Acıbadem Ün. Meme Sağlığı
Teşekkür ederim emek vermişsiniz ellerinize sağlık ve annenize de 🌸
her sene onlarca şeye boş yere para harcayacağımıza check UP ya da en azından kanser ön muayene için sağlık ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak akıllıca bir çözüm olabilir.
1. sağlıklı beslenmek
2. düzenli beslenmek
3. gerekriği kadar az beslenmek
4. kafayı gereksiz meşgul etmemek
5. erken teşhis hayat kurtarır
4. üncü madde için
Daha önce yapmadığın şeyleri yapmalısın. İnsanlar ve/ veya hayvanlar için faydalı uğraşlar ile zamanını doldur. Bunu yapmak için zorla kendini. Zamanla seversin. Sevdikçe yapasın gelir. Yaptıkça hem mutlu olursun hemde yeni insanlara yeni hayata yelken açarsın. Yaşadığın yer nehir değil koca bir okyanus. Keşfet. Boş zamanın kalmazsa düşünmeye vaktin kalmaz.
tavsiye edebilirim.
gene 4 madde ile alakalı olarak gönül sadakası hakkında bilgi sahibi olup sık sık yapmakta fayda var
her şey sağlık için olmalı, yapılmalı
Teşekkürler 🌸🍃
rica ederim. her 5 madde için ve diğer sağlık konuları için tartışmasız tek sosyal medya kaynağı
Yitik Şifam 'ın Twitter hesabını takibe alınız. ve ilgili konuları ararken arama filtre seçeneğinden takip ettiğim hesaplar seçeneğini işaretleyin.
Bu hesapta tavsiye edilen 2 adet kitap var. bunları da okumanızı öneririm.
bir de kadın ve erkek ilişkilerinde karşınızdaki cinayeti tanımak size akıl ve ruh sağlığı kazandırır.
bunun için de
Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten - John Gray
Bu kitabı okuyun
Aa cok teşekkür ederiim
, 🙏👍
Cevap
19Cevap
östrojen çogaltıcı bi hormon. meme büyüdükçe kanser riski artar kilolu ve obezlerde o yüzden meme büyüyor. çüünkü insülin düşmüyor. yüksek insülinde östrojene çevrim artar ve kanser yüksek insülinle ilgilidir. bunu engellemenin en iyi yolu yeşil çayı sık içmek ve düzenli keten tohumunı çiğneyerek tüketmektir. bir de çinko takviye almak. iyotun da meme kanserinde rolü büyük japonyada yogun deniz yosunu tüketen bölgelerde meme kanseri riski düşüyor diyor arastırmalar. östrojenle ilişkili bi noktayı blokluyor iyot. selenyuma ek olarak %5 lugol solusyonu günde 3-4 damla kullanmaları lazım meme kanserlilerin.
😍 teşekkür ederim 🌸
ne demek 😂
😅☺🙆♀️
Benim dün aşırı derecede sol göğüs kafelerim ağrıyordu sol ağrı sol kolumada ağırı vurdu kolum uyuş ve etkisizdi 5, 6 saat boyunca acısını çektim geceyi ağlarakk geçti. Aradabir sol göğüs ağrısı çekiyordum 10 15 dk süresin de ama sol kollarıma acı sol kolluma etki etmemişti. Başta kanser olduğu mu düşündüm şükür öyle değilmiş
Allaj korusun cok sukur oyle degilmis, gecmis olsun. Gorus icin cok teşekkür ederim
Amin. Seni de korusun umarım senin de kötü bir şeyin yoktur gerçi hala benimkinin ağrısı devam etmekte. Senin adına çok geçmiş olsun dilerim
Çok önemli. İhmal etme sakın. Ayrıca gitmişken kardiyoloji doktoruna da görünmelisin. Her sprı bir işaret olabilir sigorta gibi vecerjrn teşhis tedaviyi çok kolaylaştırır. Belki sadece kulunçtur, çıplak yatınca ya da bi şekilde ağrıyan yerin açıkta kalınca pencere de açıksa kılınç giriveriyor. Geçmiş olsun tekrar. 💚
Onları sen anlamaya çalışmıyorsun canım. Kadınların belli periyotlarda simir testi ve gögüs kontrollerini yaptırması gerekiyor.
Gidip kontrol yapıyorsun ve hergün paranoya yapmaktansa basit bir muayene ile işi çözüyorsun
Yinede kitle sıkıldığında acısız ve düzgün kenarlı değilse koş git hastahaneye.
Anladıımm. Teşekkür ederiim.
Kitle düzensiz olur tek taraflı olur çift olsa bile diğerinin simetrisi olmaz ve memenin şekli değişir
Yağ olsa iç tarafında hareketli bir yapı olur vs ama düzgün sınırı olur malin yani kötü huylu kitle gibi duran iyi huylu şeylr de ileri tetkik gerektirir
Sıvı gelmesi eğer prolaktin yüksek ise süttür o
İrinli kanlı değişik renkte sıvı olmasi ise kötü huylu bir şey düşündürür
Gorusu yeni farkettim teşekkür ederim 💐☺
Belki de giydiğin iç çamaşırların alerji yapıyordur ya da kullandığın deterjanlar.
Genel cerraha gidebilirsin bunun için. Elle muayene, ultrason ve gerekirse başka testler yapıyorlar. Umarım endiselendigin gibi değildir.
Teşekkür ederim. Ultrasona falan girmeyin kanser yoksa da oluşturur o radyasyon. Benim yaşıma yapılmıyor zaten hoh
Ama iç tarafta herhangi bir sorun olduğunu ultrasonla anlayabiliyoruz. Elle evde muayenenin nasıl yapıldığına youtubedan kaliteli bir iki doktorun videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz. Düzenli olarak belli aralıklarla duştan sonra göğüslerinizi ve koltuk altlarınızı kontrol edin herhangi bir anormallik olduğunda derhal, olmadığında ise 18 yaşından sonra her yıl doktora görünmek öneriliyor.
Çok teşekkür ederiim. Tamam 🌸
ultrasonda radyasyon kullanılmıyor zaten bu yüzden hamileler ultrasonla muayene ediliyor
@Darkxxside mamografi o zaman benim dedigim
Ona dikkat etmedim ama ederim. Kaybolursa iyi huylu mudur
canım mamografi olmadan kanser tespiti yapılamıyor zaten küçük kitleler öyle teşhis ediliyor. mamografi yüzünden kanser olmazsın merak etme.
@Darkxxside arastirin bi
canım ben tıp okuyorum araştırmama gerek yok bence sen araştırmayı da bırak iyi bir hastane de genel cerraha git meme muayenesi ol
@Darkxxside zaten tip okuyorum arastirmama gerek yok demekten kaybediyoruz zaten. Tipta da bi sag gorusu bi sol gorusu dinleyip araştırmak lazim
ne alakası var konuyu sündürmeyin. size internette kulaktan dolma bilgilere bakacağınıza doktora gidin bir sakıncası yok o cihazın diyorum. x- ray ile röntgen çekilen cihazların kanser yapması için yılda defalarca kullanılması gerekli. 1 kere mamografi çekildi diye kanser olup ölmezsiniz. nerden duydunuz bunu bilmiyorum ama kendinizi paranoyakça ve gerçekten uzak şeylere inandırmayıp bir profesyonele danışın derim. size herhangi bir tıp öğrencisi de doktor da aynısını der. röntgen kanser teşhisinde tümör yeri teşhisinde kullanılır tabi yılda 20 kere çektirseniz kanser yapabilir ama 1 kereden birşey olmaz. röntgen kullanılmasa insanlar ölür zaten, hastalıklar teşhis edilemez.
Her yış bir kızın gidip mamografi çektirmesi lazım. Ve ayrıca da bir kadın doktoru olması lazım. Jinekolog muayene için. Bin türlü bela var , bu şakaya alınacak bişi değil ki. En azından küçük bir ultrason muayenesi şart. Bu, kadınlar için büyük bir bela çünkü.. Erkeklerin de prostat kontrolü yaptırmaması lazım. Psa ya bakıyolar zaten sadece. Lütfen ihmal etmeden bir mamografi çektirin. 👍
Prostat kontrolü Yaptırmaması ne alaka ya, çok özür dilerim. Klavyeden olmuş bu hata.. Yaptırması gerekiyor her 2 senede bir. 👍
Kendi testini kendin yaparak yatar pozisyonda eller popoda. Öne doğru eğilerek ayna karşısında gözlemlerini yaparak anormalliğin önüne geçebilirsin. Mümkünse pamuklu çamaşır giy ve vücudunu çok dinleme hasta olursun bilinçliliğinden dolayı da tebrik ederim
Geçmiş olsun öncelikle ama bu konuda bilgim yok en kolay yolu sanırım hastaneye gidip 2 yılda 1 meme kanseri testi yapmak olcaktır. Tekrar geçmiş olsun umarım kötü birşey yoktur
Teşekkür ederim ☺
Lenfse sert olur, kanserse düzensiz garip olur falan, kanserde evreleri var en iyisi bir genel cerraha görün elle muayene, mamografi falan yapar
Hmm. Sagolun.
Sıvı konusu bana pek normal gelmedi. Bir kontrole gitsen iyi olur
Doktor kontrolü altın da tabi ki.. Rabbim şifa versin
Çok teşekkür ederim 🌹 ama her hafta veya her ay kendi kendimize yapmamız gerekmiyor mu. Sürekli dr a mı gidilir bunun icin?
Kendiliğinden gelen sıvı normal değildir burdan soracağına bir uzmana görün test yaptır
Gittim sordum zaten pamuklu giy dedi. Ama kitle konusunda herkesin kendi kendini muayene etmesi gerekiyor, ben onu anlamadim
Büyük memeli kadınlarda kanser riski daha büyük oluyor genelde, eğer büyük meme ölçülerine sahipseniz ihmal etmeden bir Dr gitmeniz erken teşhis konulması sizin için en doğrusu
Bunu doktora gidip bir tahlil yaptirnadan memografi yaptirnadan ögrenemezsinki yalnız en yakin doktora gidip tahilil yaptirmani tavsiye ederim..
İhmal edilmemesi gereken bir konu. Hiç vakit kaybetmeden bir uzmana görünmenin faydası olur.
Ben sadece memeyi bilirim
Onun da 75B olanını
Ötesini anlamam 😝
Doktora git bence şüphen varsa boşuna burda çare arama ciddi bişey sonuçta geçmiş olsun
Kist de olabilir. Biyopsiye girmeden kimse bilemez. Hekimler bile
Canım sıkıldıkça meme kanseri olmuyorum ne bileyim nasıl ayırt edilir. allahım neler var ya
Zamanında kist de olmuştu göğsümde çok yaşadım ayırt edebiliyorum artik
Nasil nasil 🙏
Oha Meme Kanseri miyim La Ben?
Allah korusun
Bunların Hepsi bende oluyor nerdeyse. WTF?
Ultrason ile baksinlar bi. Ben alcam simdi randevu
Gerilmek
Benim memelerim kanser olacak kadar buyuk degil
Erkeklerde de oluyomus
Doktora giderek öğrenebilirsin
Her zaman dr a mi gidicem. Herkesin her zaman kendi kendini muayene etmesi lazim.
Kitlelerin ne olduğunu öğrenmek için tabiki de doktora gideceksin elle muayene bir şey olup olmadığı için yapılır sen de etmişsin eline kitle gelmiş yani bundan sonrası doktor yolu
Ama her yerinde var ki 🤷♀️ anlamadim neyse giderim o zaman
Anlamak için muayene olmak lazım.
Bu konuda bilinçli olmaya calisman gayet güzel
İhmal etme özellikle 2.3 doktora görün lütfen
Eee hiçç ama hiiiç bir bilgim yok maalesef
Akıntı egzama diye biliyorum
Hmm. Sagolasin ☺
Hmm anladim. Ben de gittigimde dr biseyin yok pamuklu giy demisti ama yine gitcem bu sefer baska dr a
Ultrasonda belli olur herşey.
Çok güzel bi konu tebrik ederim
Doktora gittin mi
Gidicem.
Doktora giderek
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?