Durumu kısaca özetlicem arkadaşlar sevgilim spinoserebellar ataksi yani ( SCA beyincik küçülmesi ) hastası bu hastalığın bir tedavisi yok sadece ilaç kullanılıyor fakat hastalığı yok etmiyor. Doktorların bu zamana kadar bu hastalığı araştırması bir tedavi bulması gerekirken üstünde durmuyorlar. Sadece benim sevgilim de değil bi çok kişide var bu hastalık fakat kimse onları görmüyor artık bi çaresi bulunmak zorunda kiminin çocuğu, eşi, kardeşi, annesi, babası bu günden güne eriten yavaş yavaş ölüme sürükleyen hastalıkla hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bu hastalık denge problemi yaşatıyor ve insanlar sevgilim dahil onun gibilere sarhoş muamelesi yapıyor. Hastalık çok bilinen bir hastalık değil o sebepten dolayı bu hastalığı yaymak doktorların araştırma yapıp bir tedavi bulmasını istiyorum onlarda istiyorlar ama kimse gıkını çıkarmıyor göz göre göre ölüme terk ediyorlar. Saçma sapan yorum yapacaklara şimdiden söylüyorum yapmayın rica ediyorum sizden, yardımcı olmak isteyenler yazarsa sevinirim. 🙏🏻
Çok fazla bilinmeyen bir hastalığı nasıl yayabilirim?
Kansere bile çare bulabilmek için uğraşan doktorlar bunun da araştırmasını yapabilirler. En azından buna sebep olacak şeyler erken teşhisler yapılabilir günümüz teknolojisi çok ilerledi sesimizi duyurmak lazım Allah tüm hastalara sma lösemi gibi şifa versin unutmayalım ki bizde onların yerinde olabilirdik yardım edelim duyarsız kalmayalım teşekkürler
Sonuna kadar bu düşüncene katılıyorum dünyada corona virüs çıkalı yaklaşık iki sene oldu bütün dünya seferber oldu aşısı bulundu biraz üzerine düşülse bu ve benzeri hastalıkların çaresi buluna bilir ama dünyada bazıları hastalıklar üzerinden para kazandıkları için bilerek önlemini almıyorlar tıpkı şeker hastalığına karşı çıkarttıklari ilacın üreticileri arasında nestlenin olması gibi sevgilinize acil şifalar diliyorum inşallah sağlığına kavuşur..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle bilinse en azından bi tepki oluşur üzerine düşerler diye ümit ediyorum. Teşekkür ederim görüşünüzü paylaştığınız için. 🙏🏻
Bu çok zor. Mesela bunu buraya yazdın ama gelen cevap sayısı bile belli. Bunun olabilmesi için kamuoyu oluşması gerekiyor. Bunun oluşabilmesi için bilinir kişilerin, kurumların bu konuyu sürekli gündemde tutması gerekiyor. Mesela haber bültenleri bu konuda etkili olabiliyor, takipçileri fazla olan ünlü kişiler de olabilir vs. Kamuoyu oluşmadan bireysel uğraşlarla bir sonuç alınamaz, hele ki bizim ülkemizde...
Kimse görmüyor diye bir şey yok dünya üzerinde illa onunla ilgili araştırmalar yapan çözmeye çalışanlar vardır. Ama her şeyin bir çözümü olacak diye bir şey yok. Varsa bile hemen çözülecek diye bir şey yok.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kaç yıldır bekliyor bu insanlar neyi bekliyorlar bi mucize olup tedavinin bulunmasını sürünerek ölmeyi değil
Tamam arkadaşım anlıyorum seni ama olmayınca olmuyor. O insanlar ömürlerini veriyorlar bu işlere. Demek ki bir yolu yok ya da çok dolambaçlı bulamıyorlar. Tedavisi bulunamayan onlarca hastalık var. Ne yapsınlar. Sonuçta bunlar da insan.