Balık etli, 5-10 kilo ya da 20-30 kilo fazlası olana göre denmez. Moda diye bir tabir ilk çıktığı zamanlarda zayıflık ön plandaydı. Yani zayıf modeller ve onlara uygun kıyafetler vs daha modern kabul ediliyordu. Daha sonra kilolu kadınlara da bu şans tanındı ve daha hoş bir tabir olsun diye 'balık etli' kavramı kullanıldı. Yani göğüsü, göbeği, kalçası olan kişiler 'balık etli' diye tabir edilir.
Neden bilmiyorum ama ben şu yüzden olduğunu düşünüyorum: Pek çok erkek balık etli kadınları tercih ettiği, sevdiği için herkes kendine 'balık etliyim ben' demeye başladı.
Oysa balık etli etine doygun olanlara denir. Yani şu kadın gibi:
Bu kadına balık etli diyebiliriz mesela.Ya da bu kadına.
~kısaca sizin dediğiniz 'balina etliler' aslında gerçek balık etli kişilerdir. Karnı düz olan kişiler, fit kategorisine girer göğüsü ve kalçası nasıl olursa olsun.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao Yorumlara bakıyorumda herkes bilirkişi kesilmiş.
1. si spor yapan bir 80 kilo ile spor yapmayan aynı boy bir 60 kilo mesela o 80 lik kişi 60 dan daha fit veya zayıf görülebilir. Yani kilo değil vücut kıvrımları bence bu hususta daha ön planda.
Kilo vermişler lakin hangi boyu baz aldılar?
Kas / yağ oranı nasıl?
Bunlardan bahsedeni hiç görmedim. İnce bel, oturmuş bir yüz, iri göğüs ve kalça bana göre balık etli tabiri bu. Lakin her göbeği olan kendini balık etli zannediyor. Veya 5 kilo fazlası var diye kendine ben balık etliyim diyor.
Boy ve kilo aynı olursa kadınlarda balık etli oluyor bence, tabi kemik yapısıyla da ilgisi var bu durumun.. Ama boyu 165 olan kadının kilosu 75'ten fazlaysa balık etli olmaz bence.
Olduğun boydan 10 kilo fazlası balık etli bence Misal boy 170 ise kilo 80 ise balık etlidir Olduğun kilodan 15 kilo fazla isen balık etli değil balık etlinin bi tık üstü olursun