Sünnetin zararlarını biliyor musunuz Sünnet olmadan önce ve sonra. Çocuklara ve bebeklere sorulmadan yapılan sağlıklı olduğu kanıtlanmamış ama zararlı olduğu kanıtlanmış bir şey bu sünnet Sünnet olan kişi ortalama %50 ile %70 arası cinsel zevk kaybına uğruyor. https://youtu.be/WVjbTBVmAw8 Diamond tema'nın sünnet hakkındaki videosunu izleyebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen çocuğunuzu sünnet ettirecek misiniz.
Sünnet yüzünden davalık oldu devlet ve hastaneler sen neden bahsediyorsun Amerika'da ve yahudilerde var diye doğru mu oluyor bu araştırmamış cahil salagin tekisin
O kadar çok kitap okudum senin yaşın kadar bilgi birikimine sahibim. Ama sen nesin bir bk bilmeyip annem babamın geleneklerinin bir bildiği var diyip cahilliğe kucak açmak İnan gerçekten senin kafana sahip insanlar yaşamayı haketmiyor keşke ölsen
Lisans mezunu olunca ne oluyor beynin olmadıktan sonra. Seni ailen sünnet ettirmiş beynine vurmuş yazık. Bu arada umarım oğlunu sünnet ettirirsin de oğlun sana tazminat davası açar hadi ikile
Zararları neymiş mesela, video hariç sen söyler misin?
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
sünnetli erkeklerin sünnet derilerini (preputium) kaybetmekle neler kaçırdığını, partnerini nelerden mahrum ettiklerini, hangi sakıncaları yaşadıklarından, yaşattıklarından haberleri yok... hemen konuya gireyim... tıp dilinde "prepisyum" adı verilen sünnet derisi penisin uç kısmını sarar... penis başı (glans) bu anlamda tıpki dilimiz gibi bir iç organdır. salgıladığı anti viraller ve anti bakteriyeler sayesinde penis başını temiz tutar... göz kapağının gözü temiz tutması gibi yani. bu salgılar sayesinde penis ucu nemli, ıslak ve parlaktır. doğal rengini korur.. çocukların üstderisi altında rastlanan beyaz peynirimsi maddeye "smegma" denir.. smegmanın latincede deterjan demek olduğunu söylersem sanırım ne demek istediğim anlaşılacaktır. penis ucunun nemli, islak olması cinsel ilişki sırasında çok işe yarar. sünnet edilmekle nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezlerini kaybetmiş olan penis kolaylıkla vajina içine giremez, sünnetsiz penis kolaylığında ilerleyemez.
bu yüzden çoğu sünnetli erkek penisini tükürükler ya da yapay kayganlaştırıcı kullanır. uzun ve sert geçen cinsel ilişki sırasında penis başı ve kesilerek alınan sünnet derisinin kesik çevresi sürtünmeden dolayı zedelendiği ve tahriş olduğu görülür. penis ile bu zedelenen bölgeler ve tahriş yüzünden erkek yaraları iyileşmeden cinsel ilişkiye giremez. kesilerek atılan deri parçasında (prepisyumun) 1000'den fazla sinir ucu olduğu düşünülürse çok önemli erojen bölgesinin yok edilmiş olduğu ortaya çıkar. (kesilen sünnet parçası düştüğü yerde sıçramaya başlar) sünnet derisi sinir uçlarıyla yüklü, hassas erojen bölge (erotik duyum uyandıran, uyarılması halinde sevişme dürtüsünü artıran, haz veren bölge) lerindendir. aşkı ve cinselliği kışkırttığına, çiftlerin birbirlerine güçlü, görünmeyen sinyaller verdiğine inanılan feremonları salgılayan iç üstderinin "apokrin bezleri - koku bezleri) nin sünnetle kaybedilmiştir.
sünnet derisi penise hiç de yabana atılmayacak bir hacim kazandırmıştır. bu deri alınmakla penis bir o kadar hacımdan mahrum bırakılmış olmaktadır. (bu nedenle sünnet olmamış birinin penisi sünnetli birine göre daha dolgundur) vajinanın içi, penisle sürtünmeyi sağlamak için pürüzlü bir yüzeye sahiptir. ilişki sırasında vajina duvarları, bir kimyasalın (squalene) salgılanması sayesinde nemlenir, penisin girişi kolaylaşır. vajina yanakları içine giren penisi kavrar.. bu sırada sünnet olmamış penisin derisi geriye sıyrılarak penis başının deri ile buluşmadan hemen önceki noktada bulunan koronel kancanın (coronal ridge hook) arkasını bir yastık gibi doldurur, vajina içine tatlı, yumuşacık bir sürtünme ile girip çıkar. sünnetli bir penis ise deri olmadığı için geri çekilirken bu koronel çapa bir caterpiller iş makinasını gibi vajinanın üst duvarını sıyırır. bu sıyırmanın bir cinsel ilişki sırasında defalarca tekrarlandığını düşünün. vajinada kızarma, tahriş, hatta ağrı gibi rahatsızlıklara neden olur.. vajinanın mukozal dokusu arasındaki etkileşimi-hazzı-uyarımı sekteye uğrar bu da orgazmı olumsuz etkiler..
Çok uzun oldu ama cinsel zevki ortalama %70 azaltıyor. Faydalı yönlerine bakacak olursak araştırmalara göre aids olma oranı normalde %2 iken 1 civarına düşürüyor.
Sünnetin tek kötü yanı kutlama kısmı yoksa hiçbir şeyde sorun yok ztn Allah yalnış birşey olsa yaptırmazdı ama ciddiyim çocuğun şeyi gitti diye kutlama yapmak ıq bozukluğu demektir ztn bu genel herkeste
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allah mi yaptırıyor? Biz insanı en iyi biçimde yarattık diyen Allah mı? Kur'an'da sünnet ile ilgili bir ayet getir bir daha sünnet konusunu asla açmayacağım
Türk olduğu için türk kültüründen etkilenmiş olması gayet doğal. bilim sünnet zararlı diyor ve bir ton zararını söylüyor. İstediğinize inanabilirsiniz. Ama ben sünnet olduğum için aileme ve doktora tazminat davası açtım ve kazandım. Yaptıran her aile düşünmeli bu durumu
Tanrıya inaniyor musunuz bilmiyorum ama adına ister tanrı diyin ister doğa diyin normal bir insan en mükemmel şekilde tasarlanmıştır. Sünnet etmek buna karşı çıkmaktır.
Abicim aç bak iyice araştır internetten anlaşılan haberin yok alt tarafı bi deriniz kesilecek ne abartıyorsunuz ya. Kuran Arapça olduğu için Allah demek daha iyi.
sünnetli erkeklerin sünnet derilerini (preputium) kaybetmekle neler kaçırdığını, partnerini nelerden mahrum ettiklerini, hangi sakıncaları yaşadıklarından, yaşattıklarından haberleri yok... hemen konuya gireyim... tıp dilinde "prepisyum" adı verilen sünnet derisi penisin uç kısmını sarar... penis başı (glans) bu anlamda tıpki dilimiz gibi bir iç organdır. salgıladığı anti viraller ve anti bakteriyeler sayesinde penis başını temiz tutar... göz kapağının gözü temiz tutması gibi yani. bu salgılar sayesinde penis ucu nemli, ıslak ve parlaktır. doğal rengini korur.. çocukların üstderisi altında rastlanan beyaz peynirimsi maddeye "smegma" denir.. smegmanın latincede deterjan demek olduğunu söylersem sanırım ne demek istediğim anlaşılacaktır. penis ucunun nemli, islak olması cinsel ilişki sırasında çok işe yarar. sünnet edilmekle nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezlerini kaybetmiş olan penis kolaylıkla vajina içine giremez, sünnetsiz penis kolaylığında ilerleyemez.
bu yüzden çoğu sünnetli erkek penisini tükürükler ya da yapay kayganlaştırıcı kullanır. uzun ve sert geçen cinsel ilişki sırasında penis başı ve kesilerek alınan sünnet derisinin kesik çevresi sürtünmeden dolayı zedelendiği ve tahriş olduğu görülür. penis ile bu zedelenen bölgeler ve tahriş yüzünden erkek yaraları iyileşmeden cinsel ilişkiye giremez. kesilerek atılan deri parçasında (prepisyumun) 1000'den fazla sinir ucu olduğu düşünülürse çok önemli erojen bölgesinin yok edilmiş olduğu ortaya çıkar. (kesilen sünnet parçası düştüğü yerde sıçramaya başlar) sünnet derisi sinir uçlarıyla yüklü, hassas erojen bölge (erotik duyum uyandıran, uyarılması halinde sevişme dürtüsünü artıran, haz veren bölge) lerindendir. aşkı ve cinselliği kışkırttığına, çiftlerin birbirlerine güçlü, görünmeyen sinyaller verdiğine inanılan feremonları salgılayan iç üstderinin "apokrin bezleri - koku bezleri) nin sünnetle kaybedilmiştir.
sünnet derisi penise hiç de yabana atılmayacak bir hacim kazandırmıştır. bu deri alınmakla penis bir o kadar hacımdan mahrum bırakılmış olmaktadır. (bu nedenle sünnet olmamış birinin penisi sünnetli birine göre daha dolgundur) vajinanın içi, penisle sürtünmeyi sağlamak için pürüzlü bir yüzeye sahiptir. ilişki sırasında vajina duvarları, bir kimyasalın (squalene) salgılanması… [+]
Umarım senin vajinana bir kesik atarlar ufacık bir kesik fazla abartmazsın ve sünnet yüzünden intihar eden insanlar var umarım bu kafayı bırakmazsan oğlun da sünnet yüzünden intihar eder hadi benden bu kadar
Normal doğum yapan insanların zaten vajinasını kesiyorlarda evlenmeyi düşünmüyorum sağol kötü konuştuğun lafları bizzat sana geri iletiyorum senle laf dalaşına giremem
Bunu Müslüman cahillere tarih boyunca dedik anlamadılar tam yobaz kafayla 2 yaşında ki çocuğu sünnet etirmeye çalıştırılar hala da devam ediyor bu sünnet saçmalığı gerçekten dehşet verici
Maalesef toplumumuza hiç bir şey anlatamıyoruz anlattığımız anda direk kaaafiiir derler ve dinimizle dalga mı geçiyorsun diyip azarlarlar ben görüşümü gizli yapıyorum çünkü dinci gerici toplum tarafından avlanmak istemiyorum
Milletin sikinin derdine düşenler bizzat sünnet edenler. Kadın sünneti de bir o kadar tepki topluyor erkek sünnetine tepki gösterenlere konuşursunuz siz anca
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Saçmalıktan başka bişey değil sünnetsiz durmak pislikten başka bişey değil enfeksiyon kapıyo kurtlanıyo
Dünyanın %70i sünnetsiz aynen hepsinin cükü kurtlu tebrik ederim seni.👏 Hepsine tek tek bakmışsındır.
Abd de bile %71 lik sünnet oranı var bu oran türkiyede %98 lerde sen dünya umrumda değilde sen türkiyedeki o %2 lik salak kısma giriyosun demekki
Sünnet yüzünden davalık oldu devlet ve hastaneler sen neden bahsediyorsun Amerika'da ve yahudilerde var diye doğru mu oluyor bu araştırmamış cahil salagin tekisin
Sadece bi video izleyip buraya gelip sünnet zararlıdır diyen cahil salağın teki sensin
O kadar çok kitap okudum senin yaşın kadar bilgi birikimine sahibim. Ama sen nesin bir bk bilmeyip annem babamın geleneklerinin bir bildiği var diyip cahilliğe kucak açmak
İnan gerçekten senin kafana sahip insanlar yaşamayı haketmiyor keşke ölsen
Bir gram beyni olmayan sümüklü yaratık
Bende lisans mezunuyum beyinsiz salak bi kendinimi okumuş zannediyosun canım
Lisans mezunu olunca ne oluyor beynin olmadıktan sonra. Seni ailen sünnet ettirmiş beynine vurmuş yazık. Bu arada umarım oğlunu sünnet ettirirsin de oğlun sana tazminat davası açar hadi ikile
Tam ergensin 😂😂
Akılsız çirkin cahil aptal mahluk😂
Tamam kardeşim sensin
👍.
Zararları neymiş mesela, video hariç sen söyler misin?
sünnet derisi penise hiç de yabana atılmayacak bir hacim kazandırmıştır. bu deri alınmakla penis bir o kadar hacımdan mahrum bırakılmış olmaktadır. (bu nedenle sünnet olmamış birinin penisi sünnetli birine göre daha dolgundur) vajinanın içi, penisle sürtünmeyi sağlamak için pürüzlü bir yüzeye sahiptir. ilişki sırasında vajina duvarları, bir kimyasalın (squalene) salgılanması sayesinde nemlenir, penisin girişi kolaylaşır. vajina yanakları içine giren penisi kavrar.. bu sırada sünnet olmamış penisin derisi geriye sıyrılarak penis başının deri ile buluşmadan hemen önceki noktada bulunan koronel kancanın (coronal ridge hook) arkasını bir yastık gibi doldurur, vajina içine tatlı, yumuşacık bir sürtünme ile girip çıkar. sünnetli bir penis ise deri olmadığı için geri çekilirken bu koronel çapa bir caterpiller iş makinasını gibi vajinanın üst duvarını sıyırır. bu sıyırmanın bir cinsel ilişki sırasında defalarca tekrarlandığını düşünün.
vajinada kızarma, tahriş, hatta ağrı gibi rahatsızlıklara neden olur.. vajinanın mukozal dokusu arasındaki etkileşimi-hazzı-uyarımı sekteye uğrar bu da orgazmı olumsuz etkiler..
Çok uzun oldu ama cinsel zevki ortalama %70 azaltıyor. Faydalı yönlerine bakacak olursak araştırmalara göre aids olma oranı normalde %2 iken 1 civarına düşürüyor.
Bende penisi koruyan bir parça olduğunu biliyordum sadece, çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için : )
Rica ederim.
İslam'da yeri olmayan bu saçmalığı, dogmatik düşüncelerle sorgulamadan devam ettiren ana babalarımız utansın, koyunlar..
Sünnetin tek kötü yanı kutlama kısmı yoksa hiçbir şeyde sorun yok ztn Allah yalnış birşey olsa yaptırmazdı ama ciddiyim çocuğun şeyi gitti diye kutlama yapmak ıq bozukluğu demektir ztn bu genel herkeste
Allah mi yaptırıyor? Biz insanı en iyi biçimde yarattık diyen Allah mı? Kur'an'da sünnet ile ilgili bir ayet getir bir daha sünnet konusunu asla açmayacağım
Ettiririm sadece Müslümanlar değil hristiyanlarda sünnet oluyor
Amerika haric neresi mesela hristiyanlar sünnet olmuyor dünyanın 70i sünnetsiz
Benim sevgilim sünnetliydi hristiyan olmasına rağmen kilisede yaptırın diyorlarmış
Amerikalı mı
Türk
Türk olduğu için türk kültüründen etkilenmiş olması gayet doğal. bilim sünnet zararlı diyor ve bir ton zararını söylüyor. İstediğinize inanabilirsiniz. Ama ben sünnet olduğum için aileme ve doktora tazminat davası açtım ve kazandım. Yaptıran her aile düşünmeli bu durumu
Oha gerçekten tazminat actinmi
Sünnetsiz penis görsem kusarım iğrenç bir görüntü ve pis olur çişten sonra ıyyy
Evet yasal olarak haklarım var çünkü
Sünnetsiz penis o kadar güzel ki sünnet olunca aksine çirkinleşiyor. Hayatında erekte halde sünnetsiz sakatlanmamış penis gördün mü acaba :)
Tanrıya inaniyor musunuz bilmiyorum ama adına ister tanrı diyin ister doğa diyin normal bir insan en mükemmel şekilde tasarlanmıştır. Sünnet etmek buna karşı çıkmaktır.
Allah diyoruz biz ona Müslümanlar için sünnet gerekli ayetler var karşı çıkmak demek fazla garip daha bizim dinimizi bilmiyorsun
Bak sen dinini bilmiyorsun işte kendini yakalattın. Sünnet olma ile alakalı bir ayet yok.
Tanrı da diyebilirsin yaratıcı anlamına geliyor ve Türkçe bir kelime.
Aksine sizden daha iyi biliyorum. Allah der ki ayetinde biz insanı en iyi şekilde yarattık.
Yahudi olsaydın eğer anlardım onlarda farz ama Kuran'da sünnet yazmıyor.
Abicim aç bak iyice araştır internetten anlaşılan haberin yok alt tarafı bi deriniz kesilecek ne abartıyorsunuz ya. Kuran Arapça olduğu için Allah demek daha iyi.
Bu kadar da cahil olunmaz be alt tarafı deri değil o değil binlerce sinir var o deride
sünnet derisi penise hiç de yabana atılmayacak bir hacim kazandırmıştır. bu deri alınmakla penis bir o kadar hacımdan mahrum bırakılmış olmaktadır. (bu nedenle sünnet olmamış birinin penisi sünnetli birine göre daha dolgundur) vajinanın içi, penisle sürtünmeyi sağlamak için pürüzlü bir yüzeye sahiptir. ilişki sırasında vajina duvarları, bir kimyasalın (squalene) salgılanması… [+]
Aynen kardeşim aynen ufacık bir deri alınıyor aynen sen bu kafayla devam et
Umarım senin vajinana bir kesik atarlar ufacık bir kesik fazla abartmazsın ve sünnet yüzünden intihar eden insanlar var umarım bu kafayı bırakmazsan oğlun da sünnet yüzünden intihar eder hadi benden bu kadar
Normal doğum yapan insanların zaten vajinasını kesiyorlarda evlenmeyi düşünmüyorum sağol kötü konuştuğun lafları bizzat sana geri iletiyorum senle laf dalaşına giremem
Doğum yapan insanlarin vajinasi mi kesiliyor
Evet hemde canlı canlı kesiyorlar anestezisiz çocuk çıkamadığı için
sünnetsiz olunca kusar mısın sünnetsiz çok kız var türkiyede biz erkekler kusmuyoruz hiç sende sünnet ol bence kızlarda olmalı sünnet
sünnetsiz kız mı olur
afirkada bütün kızlar oluyor türk kızları da olmalı kızım olursa sünnet etircem ben
Bunu Müslüman cahillere tarih boyunca dedik anlamadılar tam yobaz kafayla 2 yaşında ki çocuğu sünnet etirmeye çalıştırılar hala da devam ediyor bu sünnet saçmalığı gerçekten dehşet verici
Yanımda olsan keşkede yüzüme karşıda müslüman cahil desen bi hasbihal yapsak seninle ondan sonra
@seversun Afgana davet ediyorum seni
Maalesef toplumumuza hiç bir şey anlatamıyoruz anlattığımız anda direk kaaafiiir derler ve dinimizle dalga mı geçiyorsun diyip azarlarlar ben görüşümü gizli yapıyorum çünkü dinci gerici toplum tarafından avlanmak istemiyorum
Müslüman Erkekle evlenmeyin sizde
Yahudi, müslüman ve Amerikalıyla
@Maxışık tabii ki de evlenmicem
Dermişim ya sinirden öyle dedim. Hem onların ne suçu var suç onları zorla sünnet ettirenlerde
Hayır saçma bir gelenek.
Gliding mechanism yok olur sünnetle en başta.
biliyodum ama cahil kesim sünnet ediyor hep
Çocuğum olmayacak ya ona üzülüyorum
Kısır mısın @miayn_menk
@kagan__altınışık evet 😭
kaç yaşında fark ettin bunu @miayn_menk
@kagan__altınışık 15 gibiydi neden
15 yaşında nasıl öğrendin bunu @miayn_menk
Herşey bitti milletin sikinin derdine düştünüz
Milletin sikinin derdine düşenler bizzat sünnet edenler. Kadın sünneti de bir o kadar tepki topluyor erkek sünnetine tepki gösterenlere konuşursunuz siz anca
çocuğum olursa yaptırmayacağım
Milletin çükünden kime ne.
Bu çocuk olmuş mu
Evet
sen oldun mu
Evet
Maalesef
Ettirmem herhalde