Burda birinden duydum bunun bir sorun olduğunu. Çok lanet bir durum gerçekten. Ne kadar el yıkasanda bir seviyeden sonra altı kirleniyor. Fotolardaki kisalikta kesmek zorunda kaliyorum. Bu kısalığa kadar boşluk olmasi bahsedilen sorun mu?
Eskiden benim de tırnaklarımın arasına bir şey kaçmazdı. Sonra lisede bana tırnakların çok güzel, uzatsan ne kadar yakışır diyorlardı hatta akrabalarım bile. Ben de uzattım. Gerçekten çok hoşuma gitti benim de, o zamandan bu zamana hep uzun kullandım ama çok uzattığım için altları kirleniyordu, bir şey girince tırnağımla çıkarıyordum, 7 yıldır öyle çıkara çıkara tırnağın altındaki etler zarar gördü, her tırnak altına bir şey değişinde etler geri gidiyor, güzelim tırnak yapım kısaymış gibi görünüyor. İnternetten araştırdım, eğer el ve tırnak hijyenine dikkat etmeyen biri olsaydım o geri gidip kısalan etler mantardan kendi kendine şekilsiniz şekilsiz geri gidecekmiş, asıl tırnak altı boşluğu ona deniliyormuş. İnternette de resimleri var çok şükür bizimki öyle değil abicim. Tırnağının altındaki ete dikkat et, onu kesme zarar verme, her şey etin zarar görmesiyle başlıyor 😞 ben daha yeni dün karar verdim kısa kullanmaya, kısaltma ölçüsü de ucundan hafiften beyazlık kalana kadar yani beyaz tırnağı tamamen kesmeden. Tırnağın ucunda çizgi gibi dursun çünkü altında et oluşuyor olabilir.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla burda öğrendim bu olayı. Herkesinki aynı sanıyordum.
Tırnak altı temizleme fırçaları var bende de eşimde de var kısa olsa da bazı işler dolasıyla çok çabuk kirlenir ben de fırça aldım tırnak altını fırçalamaya
Evet var ve bu seviyede kalmışsa iyi. Temizlerken kiri çıkarmak için tırnak makası dışında herhangi bir şey kullanmayın ve tırnak makasıyla da gereken şekilde kesip temizleyin, yanlış hareketler sonucunda da bu tür sorunlar oluşabiliyor.
Benimde aynı kısalıktadır ki uzun olursa ister istemez pis oluyor ben teknik elemanım ve şu yaşımda bunun bir sorun olduğunuda senden öğrendim 😃 Allah başka dert vermesin bütün sorunumuz bu olsun
Benim uzun olduğunda temiz oluyor bembeyaz oluyor ama kısa olunca kir birikebiliyor onu temizlemesi zor oluyor işte ya elin sürekli suda olacak ya da her uzadığında kesiceksin ya da bakım yaptırıcaksın hatta kendin de yapabilirsin..