Asi olacagim ama asiya karar veremedigimden olamiyorum. Biontech iyi diyorlar ama agir diyorlar. O yan etkilerini cekmek istemiyorum. Sinovacta cok yan etki olmadigi soyleniyor. Ama biontechin koruyuculugu daha fazla, delta gibi varyantlara karsi koruyucu denilince yine kararsiz kalıyorum. Cogu avrupa ulkesininde çin aşısı yerine biontech olması da kafami kurcaliyor. Avrupalilar yaş tahtaya basmaz kolay kolay😊
bizim ulkemizde de ilk basta sinovac denendi. Yaslilara, saglikcilara falan. Bir de sinovac 3 doz. 3. dozu biontechte olunabilir diyorlar. En sonda biontech olacaksam en bastan biontech olmak daha mantikli diye de düşünüyorum. Of o kadar kararsizim ki. Alman aşısının yan etkileri korkutuyor beni sadece. Cok agir gelir mi bilemiyorum.
bizim ulkemizde de ilk basta sinovac denendi. Yaslilara, saglikcilara falan. Bir de sinovac 3 doz. 3. dozu biontechte olunabilir diyorlar. En sonda biontech olacaksam en bastan biontech olmak daha mantikli diye de düşünüyorum. Of o kadar kararsizim ki. Alman aşısının yan etkileri korkutuyor beni sadece. Cok agir gelir mi bilemiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Bioentech ol gitsin yan etkileri en basitinden kolda ağri yapıyor 1 2 gün o ağri da cok bir sey degil benim ağrılarımın yaninda çocuk oyuncagi kalır
Bir rahatsizliktan dolayi ilac kullandim 2 yil. Onun yan etkilerini cektim. Simdi dinlenmek icin doktor gozetiminde ilaca ara verdik. Ilaclardan yorulmustum. Tam rahatlamisken aşının yan etkilerini cekmek istemiyorum. Gözüm almiyor yani. Ilac kullanma durumum olmasaydi onun yan etkileri olmasaydi biontech aşısına bu kadar mesafeli durmazdim. Tekrar yan etkileri çekmeyi goze alamiyorum biontech aşısı icin. Herkeste de yan etkiler farkli oluyor. Normal bir düzenim olsaydi biontech olmustum coktan. Ama millet biontech aşısına daha cok güveniyor sanki. Son zamanlarda her bu aşıyı oluyor. Bir de kalp rahatsizligi falan olanlar biontech olmasin deniyor. Bu konuda bilgim yok. Yani kalpte bir sey var mi yok mu diye. Annem babam biontech oldu. Onlarda kolda agri oldu dediler. Babam kaslarim ağrıdı biraz dedi. Baska da yan etki soylemediler. Biontech daha iyi gibi ama işte yan etkileri nasil olur bilemiyorum.
Aynen kolda ve kaslarda ağri oluyor genellikle baska yan etkileri var mi bilemiyorum duymadim yani senin yapacagin doktorunla konusmak olacak o sana söyler senin durumun pek iyi degil ben de rahatdizligimdan dolayi gecici olarak ilac kullaniyordum 2 hafta kadar kullandim sonra vücudumda kızariklık kasinti oldu cildiyeye gittim alerji olmussun dedi ilaclardan ondan sonra doktora gittim ilaclari birak desi biraktim bir tane alerji ignesi oldum ama fayda etmediydi aradan 2 hafta filan gecti galiba su anda vücudumda hic bie sey kalmadi doktorum 3 kutu alerji ignesi yazdi 2 gundur vuruldum bugun son ignemi vurulacam ben aşiya guvenmiyorum aşınin ne olduğu belli degil guvenilecek bir yani da yok cikipta kimse dogru düzgün bir ey diyemiyor herkes baska bir kafadan bir seyler söyluyor aşıyı olurken kağıt imzalatiyorlar bunu neden imzalatiyorlar yarin başına bir sey geldi mi onlar sorumlu olmamak icin bundan bir kac sene sonra ne olacagi belli olur mu ilac kullandim diye alerji oldum ilactan bilindik ilactan bir de normal yani bir de bilmedigimiz aşi var ne oldugu belli degil ben aşıyı oldum tabi olmayacaktim biraz zorlamayla oldum ama ben takmiyorum benim hayatim zaten düzgün degil o yüzden aşı şunu yaparmış bunu yaparmış demiyorum olacaği varsa olur diyorum işte
Sırf aşı olmak için aşı olacaksan sinovac ol eğer koruyuculuk istiyorsan biontech ol
Siz aşı olduysaniz hangisini oldunuz?
Sırf olmak için olurdum o yüzden sinovac
Ben iki kere biontech oldum. Her aşıdan sonra birer gün kolum ağrıdı sadece.
Herkeste o ağır diye tabir edilen yan etkileri göstermiyor.
hiçbiri asibbir ise yarasaydi dünya çoktan kurtulmuştu virusten
Ben 2. Dozu oldum 1 hafta önce biontech abartı bir yan etki yok 2-3 gğn kol ağrısı ve 1 gün halsizlik şimdi gayet normalim
2 dozu da oldum bir yan etki görmedim fakat ileride ne olur bilemem.
Biontech 2. Dozu oldum
Turkovac
hepimiz öleceğiz
Biontech
Sinovac