Oğlum ergenlikte ve birden aşırı sivilcelendi. Sürekli kanatıyor yüzünü. Ne yapmamız lazım? İlaç mı kullansa iyi olur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba ergenlikte fazla sivilce çıkması gayet normaldir. Ancak asla ve asla sıkılmamalıdır. İleride pişman olur yüzünde iz kalır. Bugün bir sürü sivilce izi sorusu gördüm KS'de. Yağlı şeyler yemesin bol su içsin ve cildini temiz tutsun yalnızca. Tamamen engellemek zor sadece azaltabilirsiniz. Eğer gerekiyorsa doktora görünsün.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir doktora danışın ama bildiğim kadarıyla sivilceler ile oynanırsa yüzde kalıcı iz bırakır
Benimde ergen kızım var maske bol temizlik ve kremleri var o işin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
4Cevap
- +1 yıl
Daha çok dağılmasına sebep olur ve iz yapar
Ergenlik sivilcelerine ilaç bile fayda etmez biraz sabır gerekiyor
Bol bol su içsin karaciğeri temizleyecek kürler deneyin daha hafif atlatmasına yardımcı olur00 Yorumla - +1 yıl
Hiç sıkmasın ellemesin. Ben ne sıktım ne elledim he ama gene iyileşmedi o ayrı. Ancak 20'li yaşlardan sonra azalacak şu an zatrn geçmez bence akışına bırakın.
00 Yorumla Merhaba.
Sivilceler sıkılmamalı. Yüzde iz olarak kalır ve ömür boyu geçmez. En güzel yöntem sıkmamak ve geçmesini beklemek.00 Yorumla- +1 yıl
iz kalabilir
dokunmamasl daha iyidir, kendiliğinden geçip giderler00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 352 cevap paylaştı. Merhaba.
Hayır edilmez o zaman sivilce izleri kalır.00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 538 cevap paylaştı. Benim kardeşimde de var. Cildiye doktoruna gidiyor. Verdigi ilaclar bayağı iyi geldi.
00 Yorumla- +1 yıl
Sıkınca daha kötü oluyor kendi haline bırakınca kendiliğinden sönüyor
00 Yorumla - +1 yıl
Sivilcelerini sürekli sıkması cilt lekesine sebep olur cilt lekesi de çabuk geçen birşey değil o yüzden sivilcelerini dokunmasın bence cildiyeciye gidin o gereken ilacı yazar
00 Yorumla - +1 yıl
Sikmasin yoksa izi kalır.
00 Yorumla Olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
İz kalır, dokunmasın
00 Yorumla - +1 yıl
Cildiyeye gitsin.
00 Yorumla edılmez
00 Yorumla- +1 yıl
dermatoloğa gidin
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Akne özellikle ergenlik döneminde daha sık görülen bir problem. Akne hastalığının görülme oranı ve şiddeti eskiye göre arttı. Bunun nedenlerinden biri de beslenme tarzı. Yapılan çalışmalar, süt, süt ürünleri, şeker oranı yüksek gıdaların akneyi ve şiddetini arttırdığını ortaya koydu. Bu nedenle akne tedavisine ek olarak sağlıklı beslenme de akne yaklaşımında oldukça önemli.
Yüze uygulanan kozmetik ürünler de akneyi alevlendirebiliyor.
Akne tedavisinde bazı kremler ve ağızdan alınan ilaçlar kullanılmakta. Bunun yanı sıra günde 1 kez yüzün temizlenmesi de önemli. Akne şiddetli, derin ve iz bırakan cinste ise mutlaka ilaç tedavisi uygulanmalı, kozmetik ürünler yeterli olmuyor. Diyete dikkat edilmesine rağmen sivilce çıkışı devam ediyorsa ve sivilceler derin ve büyükse ilaç tedavisi için mutlaka bir dermatoloğa başvurmak gerekli. Sivilcenin sıkılmasını da kesinlikle önermiyoruz, çünkü sivilce sıkıldığında kalıcı iz bırakma riski artıyor.