Roaccutane gibi ağır bir tedavi başladık ve 6 ayda tedeviyi tamamladık. Yaklaşık 1 yıl olmak üzere ama hala aktif sivilceler var. O da yetmez gibi bir sürü çukurlar ve izler kaldı. Ne yapsak izleri geçiririz? Kızımın psikolojisi çok bozuldu.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Aynı ilaçtan ben sonuç alamadım, hatta tam aksine cildimin içine etti resmen, dudaklarım çatladı, çukurlar kaldı, tabi üzerinden şimdi 6 sene geçti yine biraz düzeldi ama o tedavi herkeste işe yaramıyor herhalde, yapması gereken her gün düzenli yüz temizliğini yapması ve sabretmesi
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Şöyle burda doktorun hatası var çünkü bazı sivilcelerin iz bırakan cinsten olacağı ta sivilce vücutta aktifken belli oluyor. Roaccutane tedavisi ile birlikte iz tedavisi de önermesi gerekiyordu.
Bir de belli yaştan sonra olması taraftarıyım kızınız henüz ergense yanlış zamanlama olmuş. Şöyle 18den sonra hatta belki 20li yaşlarında tercih etseniz daha doğru olurdu ama vücudu zaten sivilce üreten bir ciltse 40 yaşına da gelse o sivilce çıkmaya devam edecek00 Yorumla
Merhaba.
Madeleb isimli lavanta özlerine sahip olan bitkisel krem alne ve aivilce tedavilerinde kullanılır.. Sivilceleri zamanla yok eder ve cilde bakım yapar. Günlük bakım kremi olarakta kullanılır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Roacutan en iyi tedavi yöntemi diye biliyorum dayımın kızı manken gibi oldu o ilac sayesinde sizde niye böyle etki yapmış ki tuhaf.. demek ki her bünye aynı degil doktorunuzla görüşün bence ama genc kz bence ergen yani bunlar normal yani bu kadar büyütmeyin
00 Yorumla Güzül kızım benim nasıl. Olmuş yüzü yemesine dikkat etsin maydanoz suyu limon sabahlar aç karna içebildiği kadar içsin her sabah kalktığında ve yatmadan önce yüzünü üyi bir sabunla yıkasın
00 Yorumla- +1 yıl
Bunlar onun fotoları mı? Çok ağır sivilce problemi varmış, benim gibi, doktor bana 1 seneden fazla yazmıştı roaccutane ama her ay karaciğer değerlerine bakılıyordu
00 Yorumla - +1 yıl
yüzüne dokunma lütfen hiçbir şekilde bişey sürme yüzünü temiz suyla yıka sadece ve elini asla sürme 2 ayda hepsi gider
00 Yorumla - +1 yıl
aspirin maskesi deneyebilirsiniz. bir de kafasına taktıkça stresten daha çok sivilce çıkacağını çıkarmasın aklından
00 Yorumla - +1 yıl
İzler geçmez de ellemeyin abla ellerseni daha çok iz olur geçmiş olsun :(
00 Yorumla - +1 yıl
Masallah kizinis cok güzek
Sabunla yikamayi denedinizmi ya da böbreklerine bakdirin bi00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bence bu ilacı yazan doktora gidip göstermelisiniz bu bir başka cildiyelere de gidin anca onlar bilir ve yutubda akne tedavisi için çok videolar var onlara bakıp da öğrenebilirsiniz
00 Yorumla Bence bi cilt doktoruna daha götürün
Eczaneden 3 sene önce bi sivilce için bi merhem gibi birşey almıştım gram iz kalmadı ama bulamıyorum bende onu tekrar00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
M_furo krem alın sürün hep yağlı kalsın sürülen yer bakın geçtiğini göreceksiniz
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Cildi kusuyor deri altındakiler çıkıyor demek ve iz kalıyor diyenler var dermapenle geçiyormuş
00 Yorumla - +1 yıl
Sehriyar nazari diye bı doktor var İstanbul'da ona gidin bı baksın pahalıdır ama işi çözer
00 Yorumla - +1 yıl
dr ayfer aydının çok iyi olduğunu duydum bu konuda bakabilirsiniz
00 Yorumla - +1 yıl
Doktora görünmeniz de fayda var.
00 Yorumla - +1 yıl
Tekrar cildiye doktoruna gidin mutlaka
00 Yorumla - +1 yıl
Doktoruna gidin.
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Kızım roaccutane kullanmasına rağmen hala sivilceleniyor ve izleri kaldı. Ne kullansak izleri yok ederiz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Akne günümüzde sıklığı giderek artan bir deri problemi. Eskiye göre daha şiddetli akne görüyoruz bunun sebeplerinden biri de beslenme tarzı. Yapılan çalışmalar, süt, süt ürünleri, şeker oranı yüksek gıdaların akneyi ve şiddetini arttırdığını ortaya koydu. Bu nedenle akne tedavisine ek olarak sağlıklı beslenme de akne yaklaşımında oldukça önemli.
Bunun dışında özellikle kadınlarda yüze uygulanan kozmetik ürünler de akneye neden olabilir.
Ağızdan alınan ilaçlar şu an için aknede en etkili tedavidir. Özellikle, şiddetli aknesi olan, derin sivilceleri olan ve iz bırakma riski olan hastalarda bu tip ilaçlar tercih edilmektedir. Ancak bu ilacı kullanan hastaların bir kısmında ilacı bıraktıktan sonra akne tekrarlayabilmektedir.
Özellikle kadınlarda hormonal sorunlarda aknenin tekrarlayıcı olmasına neden olabilir.
Bu nedenle diyete dikkat edilmesine rağmen akne tekrarlarsa bir dermatoloğa başvurmak gerekir.
Sivilce çıkışı durduktan sonra iz tedavisi yapmak daha uygundur. İzler için de lazer tedavileri ve bazı kremler kullanılabilmektedir.