Astım Hastaları bakabilir mi?

Küçükken annem beni doktora götürdüğü zaman doktorlar anneme evde kedi veya köpek mi besliyorsunuz diye sorarmış halbuki beslemiyorduk. Alerjik astımım küçüklükten beridir var. Ancak bunun için bana hiç ilaç verilmemiş. İnternetten araştırdığım kadarıyla büyüdükçe astım geçiyormuş şu an 18 yaşındayım ama ara ara özellikle gece uyumadan önce nefes almada güçlük çekiyorum hızlı hızlı derin nefes alıyorum devamlı. Sigara kullanmıyorum ama yokuş yukarı çıkarken ve merdivenlerden çıkarken tıkanıp kalıyorum. Toz aşırı öksürük yapıyor. Bundan 3 gün önce evimize kedi aldım tüyleri dökülüyor. Kedi evimize geldi geleli göğsümde bir basınç hissediyorum 3 gündür sanki göğsümde bir yumru hissi var. Aşırı kuru öksürük var şu 3 gündür. Ayrıca uzun zamandır geniz akıntısı problemim var. Nemli bir ortamda da hızlı hızlı nefes alıp veriyorum. Kediyi bugün eski sahibine geri götüreceğim ama bu şikayetler üzerine astımımın olması yüksek ihtimal mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada yaşım küçükken yani 10 yaşlarında falan rahatça koşup oynayan bir çocuktum. Nefes problemim yoktu yani. Annem beni o zamanlar doktora götürdüğü zaman 10 yaşın altındaymışım.
Astım Hastaları bakabilir mi?