Yaz mevsimi kendimi en sinirli ve depresif hissettiğim mevsimdir. Bir çok uzman da aşırı sıcak havaların depresyonu tetiklediğini söylüyor.

Evet, özellikle insan bunu ceza gibi hissediyor psikolojik olarak. Kendisini bir suçlama duygusu kaplar. Depresyon hâline bürünmesi kolaylaşır. Tipik olarak agresyon ve sinir bozulmaları da olasıdır. Bu koşullar altında size önerebileceğim tavsiyelerim şunlardır: Öncelikle banyo yaparak stresinizi sinirinizi kaygınızı ter ve kir ile beraber atabilirsiniz. Peki bunun haricinde ne yapılabilir? 🤔 Kolonya, alkol içeriği ile beraber ısıyı vücudunuzdan alarak bir tutam sinirinizi dindirebilir. Çünkü kaynama noktası oldukça düşüktür, vücudunuzda; ellerinize, dirseklerinize, koltuk altlarınıza ve ense bölgenize kolonya sürmek çok büyük etki yaratacaktır. Ve son bir tavsiye daha veriyorum... Su içeriği yüksek besinler tüketin. Örnek: karpuz, erik, elma, armut. Bu meyveler ve sebzelerde yetişim gereği su ve mineral miktarı oldukça fazladır. Bol su tüketmekle beraber dehidrasyonu önleyerek yüksek ısıya karşı tolerans ve dengenizi sağlayabilirsiniz. 😉
Kesinlikle benim enerjim kolay kolay negatif olmuyor ama tabi ki sıcaktan bunaldığım bir gerçek.. Yaşasın klima diyelim o halde.. :D Kış insanıyım ben kış gelsin dilerim.. Keyifli geceler..
Cevap
11Cevap
Ben önceki hayatimda kutup ayısıydim galiba çünkü sicakta moralim bozuluyor kar firtina yağmur da benden mutlusu yok
Ben de kesinlikle o gruptayım soğuk havalar, kar yağmur çamur oldu mu keyfim yerine geliyor
sıcak havalar depresyonu panık atak tetıklıyor dogru.
bende de ıse mavı gokyuzu ve denızı gorunce mutlu oluyorum.
bu hafta asırı sıcaktı o ayrı.
Bu ara inanılmaz sinirliyim ama mevzu havalar degil
Genelde de o durum söz konusu bende ve evet şu sıcaklar vs daha bi etki etti
Hemde nasıl, ne uyku, ne sağlık, ne huzur nede akıl sağlığı bırakmadı bu havalar bende.
Tam aksine sıcak havayı çok seviyorum. Kışın soğuğundan nefret ediyorum. 50 derece sıcak olsun beni etkilemez egeliyiz sonuçta 🙂
Bulunduğum ortam serin ise sorun olmuyor yatarken de soğuk bir şeyler tüketip yatınca biraz daha rahat uyuyorum
çok sık olmasa da olabiliyor çünkü sıcak çok bunaltıyor maalesef.
Aşırı sıcağı sadece deniz kenarında seviyorum
Psikolojisi sağlam olan biri için sıkıntı değil
Uykum geliyor benim jsjs.
Çok gerginim bu sıcaklar yüzündrn
Klimalı ortamlarda devam et hayata
Sinir yaptığı oluyor, takip edermisiniz lütfen
Evet harbiden öyle
Evet ne Yazık ki...
Olmuyor ofis serin dışarı da akşam çıkıyorum zaten
Hayir.
Yapıyor malesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?