2 aylık bebeğimin yanaklarında yenidoğan aknesi dediğimiz döküntüler var. Doktor birkaç krem verdi ama geçmedi. Ne yapabiliriz?
2 aylık bebeğimin yenidoğan aknesi geçmedi. Ne yapmalıyız geçmesi için?

Cevap
3Cevap
Tıbbi veriler tarafından yenidoğan bebeklerde sivilcenin neden geliştiğinevdair net bir tanı yok. Ancak yenidoğan sivilcesinin nedeni için en bilindik teoriler; anneden bebeğe plasentadan geçen hormonlar ve ayrıca anne sütünün buna sebep olduğudur.
Bu hormonlar yağ bezlerini ağırlaştırarak yenidoğanın yüzünde, genellikle yanaklarda, burunda ve alında, bazen de bebeğin boynunda, sırtında ve göğsünde sivilce çıkmasına neden olur.
Bebeklerde görülen sivilceler genellikle sadece 3-4 gün kadar sürer ve bu durumların büyük çoğunluğunda on beş gün içinde tamamen kaybolur. Bazen lekeler sadece saatler içinde kaybolur gibi görünebilirken bazen de 4 aya yakın sürebilir. Akneler tekrar edebilir ancak seyri yavaşlar.
Doktorunuzun verdiği merhem ve jeller haricinde bebeklere başka herhangi bir ilaç uygulamanız daha doğru olur.
Kulaktan duyma bilgileri uygulama çocuğa. Doktor değiş faydasını görmediysen
Kantoronlu zeytin yağı kullanabilirsin. Havalar sıcak isilik te olabilir
Zamanla geçer kendi haline bırak. Güzellik yarışmasına kı sokucaksın geçer bikaç aya krem mrem sürme
Kendiliğinden geçiyor bizdede vardı hiçbir şey yapmadık kayboldu
Boşverin. Allah sağlık versin.
Zeytinyağı
Merhaba,
Yeni doğan dönemde bazı döküntüler görülebilmektedir.
Bunlardan en sık olanı neonatal sefalik püstülozis diye bilinen bebeklerin yanaklarında, çene ve burnunda sivilceler şeklinde görülen bir hastalıktır. Bu hastalık genellikle bebek 2 haftalıkken başlar ve 2-3 hafta içinde kendiliğinden geriler. Ancak bazen daha uzun da sürebilir. Tedavisiz de iz bırakmadan iyileşir.
Yeni doğan döneminde görülen bir diğer durum da ergenlik dönemde gördüğümüze benzer aknedir. Bu da genellikle yanaklarda, çenede sivilceler yanı sıra açık komedonlar (siyah noktalar) şeklinde görülür. Yukarıda bahsettiğim hastalıktan (neonatal sefalik püstülozis) farklı olarak sivilcelerin yanı sıra siyah noktalar görülür. Bu durum da genellikle ilk 1 yaşta kendiliğinden geriler. Ancak derin sivilceler oluşabildiği ve iz bırakma riski olduğu için tedavi etmek gerekir. Tedavi için mutlaka bir dermatoloğa başvurmanızı öneririm.
Geçmiş olsun.