Uzmanlar halkın aşıya teşvik edilmesi için çeşitli hediyeler verilebileceğini ifade etti. Aşılamanın yeterli düzeye ulaşmaması ve vaka sayısının artması, çift aşı olanlara hediyeler verilebilir fikrini doğurdu!
Uzmanlar “konser bileti, maç bileti hediye edilebilir” dedi.
Sence aşı olanlara hediyeler vermek, aşı olmayanları aşıya teşvik eder mi?#Koronavirüs#Aşı
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çift doz aşı olanlara konserlerde, maçlarda ücretsiz bilet! Hediyeler aşıya teşvik eder mi?
Aşı karşıtları için hiçbir ifade etmez. Sadece olmayı düşünüyorum ama tam emin değilim diyenlere biraz olsun teşvik olur. Ama ne teşvik olabilir? Kalabalık ve kapalı alanlara girmek için aşı şartı getirilebilir. En önemlisi düğün ve cenazelere katılım için aşı şartı getirilse muhtemelen biraz daha etkili olabilir
Bu aşı mecbur olunacak toplum bilinci bunu gerektirir tamam hiç bir şeyin garantisi yok ama bundan kaynaklı olacak muhtemel zarar ne olacak ben oldum diyelim 2. neslimde aşının bilinmeyen zararı çıkarsa ne olacak çip korkusu dışarda çok daha var ve çok inanıyorlar Bill Gates protesto edenler var o insanlar Türkiyeden gitmedi Her şeyi siz biliyorsunuz biz cahiliz tamam Çocukluk aşılarım hepsi yapıldı şimdiki popüler olan aşı karşıtları var çocuğuna hiç bir aşıyı kabul etmiyor haliyle bunuda kabul etmez çoğu kişi bu aşıdaki belirsizlik yüzünden çekiniyor
Teşvik, amaç güzel ama bu insanlardaki gelenekçi, gerici veya iki kuruşa her değerini satıp tamam diyecek kadar cehalet oranı gına getiriyor. Arkadaş sağlığın için aşıyı olmayıp da; iki bilet için aşı olacaksan, düz dünyanın sonundan kendini at gitsin yeter artık.
Şu aşı mevzusu beni aşırı baydı gerçekten. İsteyen olsun, istemeyen de olmasın ve artık kapansın bu konu. Nedir bu yaptırım düşünceleri ya da aşılı aşısız ayrıma anlamıyorum. Zaten her konuda sıkıntıdayız, Türkiye olarak tek derdimiz aşıydı. Önce ülkeye aldıkları insanları bi kontrol etsinler, bu sabıkası var mı, bi hastalığı var mı, gelen geçen giriyor ülkeye. Sonra vakalar aşısızlar yüzünden artıyor oluyor..
Böyle bir şeyin bizim ülkede toplum odaklı olarak aşıya duyarlılık kasmak için yapılması imkansıza yakın bile değil, çünkü İMKANSIZ... O uzmanlar kimse tamamen boş yapmış ve yaptıkları zırva açıklamalar uzmanlıklarına yakışmamış, resmen dalga geçmişler başka bir şey değil.
Olalım tamam ama bu aşının daha ruhsatı yok. Normal de faz sıfır aşaması, sadece 2 sene hayvanlarda deneniyor. Sonra faz 1 gönüllü insanlar da, yan etkisi yoksa faz 3 e geçiliyor onda da sayıyı hatırlamıyorum ama 200 e yakın insanda denemeniz lazım. Yan etkisi yoksa ancak bu sekilde faz 4 e geçip doktor tarafından tavsiye ediliyor. Yeni bir aşının çıkması Toplamda 5 yıl sürüyor. Şimdi durum acil olduğu için WHO acil kodu kullanım talimatı verdi fakat bu sefer bütün sorumlulukta bizde. Uzun veya kısa vadeli ciddi yan etkileri olabilir yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım. Yan etkileri belli değil ki en azından onu söylesinler zaten herşeye alerjim var o yüzden çekiniyorum.
Beni yanlış anlamayın ben aşının içinde çip var diyenlerden değilim. Bir aşının kullanılabilmesi için faz çalışmaları 5 yıl kadar sürüyor tamam bu durum acil hadi eyvallah ama bu sefer kabul edilebilir yan etkileri nedir? Ben bunun bilgisini istiyorum sadece. şu an aşı olan herkes aynı zamanda kobay.
Bizim ülkede zor. Hele doğuda ki en düşük oranlar orada. Zorunu hale gelmeli! Ya seve seve ya 🤣🤣bizim millet ondan anlar… aşı olmayanlar düşünmüyor bir sene daha öğrenciler evde ne yapacak, bir seneleri daha boşa gidecek diye. Yok kısır yapıyormuş 🤣🤣yapsın ya. Bir kısım üremesin artık…Belki iyi olur
Hiç hoş olmamış bencee.. Resmen insanların seçme/ tercih etme hakkına saygısızlık insanların düşüncelerini hiçe saymaktan başka bir şey değil bu ziraa çikolata verilip kandırılan çocuklar gibii bedava biletlerle vs insanları kandırabileceklerini düşüncelerini seçme haklarına el koyabileceklerini düşünenn uzmanlar yanılmışlarrr.. Söz konusu siyasi bi durum olsa ve partiler boyle bir şey yapsaa herkes aman oylarını satıyorlar insanları kandırıyorlar gözüyle bakarlar konu aşı olunca adı teşvik mi oluyormuş ilginnnnç...
İyice saçmaladılar artık bunlar böyle yaptıkça tamamen vazgeçiyorum. Vallaha az önce aşı olmaya ikna olur gibiydim bir arkadaşımın söyledikleri ile ikna olmaya başlamıştım. Anasını satayım korkunun ecele faydası yok olsam mı diye düşünürken. Gene vazgeçtim boktan bir bilet için mi aşı olacağım kalsın gerek yok normal zamanda gitmiyorum konsere Bu kadar ucuz mu insan sağlığı Çok önem veriyorlar ise içeriği hakkında insanları aydınlatamadıkları aşıyı dayatmak yerine, abuk subuk kampanyalar ile aşıyı dayatmak yerine kontrolsüz göçe bir çözüm bulsunlar yurtdışı ve şehirlerarası göçe bir kısıtlama getirsinler https://www.buyuksivas.com/her-yerde-kuyruk/
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aşı zorunlu olmalı. Öyle keyfe keder değil. Okullar açılsın, zaten her öğrenci aşı zorunlu olmalı. Okula hemsireler gelecek , herkesi asiliycak. Şu an turkiyenin %50 si aşı olmadı diyor ama o nüfusun çoğunluğu 18 yaş altı insanlar. Daha dün aşı olmaya gittim, hastanenin önü kuyrukdan siradan geçilmiyordu. İnsanlar aşı olacaklar. Bıraksalar herkes aşı olur ama bu yaş mevzusu işte. Yaşı gelipde aşı olmayan ben görmedim. İsyerleri zaten zorunlu asilattiriyor çalışanları. Fabrikaya hemsireler geliyor işçileri aşılıyor. Sanayi gibi küçük yerlerse elemanlara aşı olun baskısı yapıyor. Yaş sınırı kalksin herkes aşılanacak bak gör. En geç Eylül'de okullar açılınca öğrenciler asilancagi için oranlar büyük oranda değişecek
Eksileyenler neden eksiledi anlamadim. Devlet sorumluluk alıyor ki asilattiriyor halkı. Devletin elinde olsa tüm devlet çalışanlarını zorla asilattirir. Demekki elde yeterli miktarda aşı yok. Bu yüzden aşılama yavaş sürüyor. Ben iki doz biontech aşısı oldum. Benim gibi milyonlar var. Hiçbir yan etkisi yok cevremde herkes bu aşıdan oldu. Bilmeden atıp tut anca işsiz seni
Aşı olanlar rıza belgesi imzalıyor. Yani aşının vereceği herhangi bir zarardan aşı olan kişi sorumlu. Kimse bunun sorumlulupunu almıyor. Ayrıca ABD ve Avrupa'da aşının kalp hastalıklarını teyikkediğiyle ilgili yayınlanmış raporlar var. Benim 27 yaşındaki bir tanıdığımda yine aşı yüzünden kalp krizi geçirip öldü. Avrupa'da bu sayı 12-13 bin resmi verilere göre.
Aşıya teşvik etmekten ziyade neden insanlar aşıya zorlanıyor neden bukadar zorlayıcı kompreler uygulanıyor yoksa aşıda siyanüze edilmiş ilerleyen yıllarda ölümcül etkileri olan kimyevi maddelermi var veya aşı gerçekten tedavi edici niteliğime sahip bunun cevabını bulamayan vatandaş aşıya tesvik edilmez muammalı durum
Bu tür şeylere meraklı olan kişileri teşvik eder. Ama bu tür kalabalık aktivitelerin yapılması da kolay kolay kabul edilmez. Çünkü aşı olduğunda gene hasta olmayacağının bir garantisi yok. Aşı sadece yeterli değildir. İnsan kendini korumadiktan sonra her türlü hasta olur. Asıl Bu tür aktivitelerde hasta olun. Kalabalık alanlarda içiçe girilmemesi gerekir.
Bilet değil para önersinler. Çünkü millet AÇ. Geçinmekte zorlanan kişiler o para için aşı sırasına girerler. Bildiğin kim var ki diye sorabilirsiniz. Ben varım. Olsun elinde telefon var diyen dayılar verilecek para için birbirlerini ezerler eminim.
Ne kadar saçma sapan bir şey. Ben Biontech oldum 2. doz eğer ölürsem sıkıntı yok ama benden önce aileme aşı yüzünden bir şey olursa Annem şu an sinovaclı, biontech olacak anneme hele bir şey olursa kanser hastası devlet dahi tanımam.
Bana olursa olur olmazsa olmaz Allah bilir orasını ama hiç kimseyi tanımam dünyanın en acımasız insanı olurum
Beni teşvik etmez. ben güvenmediğim için olmuyorum. Bu kadar basit düşünsem zaten tesvike gerek duymam. Ama bunu bilim kurulu görürse önerebilir. 😁
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aşı zorunlu bırakılırsa herkes zaten olur. Özellikle çalışanlar vs. Ama bi taraftan da olmayanınd kendi bileceği iş.. Kendi vücudu.. Tamam hastalığı dağıtabilir vs ama zorlamak ne kadar doğru bilmiyorum
Bu aşı corona virüs aşısı değil bidefa, içeriği dahi bilinmeyen bir 💉 bu. Hiç bir yere almasınlar bizi sıkıntı yok, olmayacak milyonlarca insan var, bunlar çıkıp gezmesin, ülkenin ekonomisi alt üst olur, zaten berbat ekonomi 🥳🥳
Konserle maçla olacak bir şey değil bu eğer baştaki hükümet güvenilir olsaydı kimsenin teşvik edilmeye ihtiyacı olmazdı. Böyle şeyler iki keyif çayına bi paket makarnaya tav olan çomarların üzerinde işe yarar anca
bu kapitalis pislikler ne zaman insanligi yasamalarini rahatini düsünmüski? Bir günde 8000 cocuk acliktan ölüyo hadi bunu ÖNLE ? Bu korona falan hikaye dünyada yeni bi SİSTEM oturtulmaya calisiliyor yeni düzen olusturuluyor
diretebildiğim yere kadar direticem isterlerse tüm konserler sinemalar bedava olsun asla düşünmüyorum zorunlu bırakılırsa öbür dünyada iki elim yakalarında olacak.
Tabii Türkiye'de insan canı ucuz makarna kömüre oy verenler bunu değerlendirebilirler. Bu u kadar mı beyniniz örümcek bağladı. Bilet nedir ya 😂 Şunlara rağmen hala gerçekleri gorememeniz üzücü !
Bu ülkede ölsek kimsenin umrunda olmuyor Ama ne hikmetse konu aşı olduğu zaman ödüller teşvikler ardı ardına diziliyor sırf vahşi sevimli gösterebilmek için bu kadar çalışmaları şüphe uyandirmiyor mu sizde de.
Ben covid geçirdim tek doz da biontech aşısı oldum. bilim kurulu , covid geçirenlere tek doz aşı yeterli diyor. ikincisi tercihe bağlı ve etkisi yok deniyor. . tek doz aşı ilede aşı kartım vs her şeyim var. biz ne olcaz peki?
Onlar anca Avrupa'da olur bizimkiler daha aşı olmayalım da devlet aşı almak zorunda kalmasın diye uğraşıyorlar. Ellerinden gelse aşıları satacaklar halka. Bir de aşı olalım diye üstüne hediye mi verecekler?
Komplo teorilerine aldanip aşı olmayanlara anlam veremiyorum. Aşi olanla olmayan arasinda fark olmali ve bu farki devlet vatandasa hissettirmeli. Ben dün ikinci dozu oldum.
Devlet ya da aşı üreticileri aşının sorumluluğunu almadan hiçbir şey yapamaz vatandaşa. Eğer aşı bu kadar mükemmelse aşı üreticileri sorumluluğu alsın ve aşı olanlara rıza belgesi imzalatsın.
Çift doz değil de 3 ve üzeri dozlar için bunlar yapılmalı ve de biontech yaptıranlar için olmalı. Ben acele karar verip sinovac yaptırdım bugün de ikinci dozu yaptıracam. Ama en etkili olanı en faydalı işe yarar olanı biontech
eder ya kanar para verseler felan da ası olur iken onca kağıt imzalamak ne mantık onlar olmasa aşıya kendileri de güvenmiyor ki güvence vermiyor bir şey olursa bide sorumluluk yok
Boş yapma! sen istersen git günde 2 şer doz vurdur yetmezse 3 cu olarak popondan da vurdur bizi rahat bırakın herkesin vücut bütünlüğüne kimse karışamaz!
@Hissizkalpler sizin gerizekalılığınızın sıkıntısını biz çekmek zorunda değiliz sizin cahilliğiniz yüzünden halen bu virüsün önü alınamıyor bu kadar insan boşuna aşı olmuyor herkes aptal bi akıllı sizmisiniz? neyse istediğin kadar yırtın nasılsa aşı olmayanlara bi yaptırım uygulanıcak mutlaka
Asi vurulanlar ya da vurulmayanlar neyse de senin aptal olduğun çok belli. Ülkeyi senin zihniyetin gibiler bölüyor. Aşılar çıkmadan önce dışarda gezip dolaşıp sadece cezayla yetinenlere sesiniz cikmiyorken çünkü oda tercihti şimdi aşı vurulma meselesini tercihe bıraktılar diye mi sesiniz çıkıyor. Madem öyle aşı vurulmayanlarda birlik olup zamanında aşı çıkmadan önce bu virüsü bile bile yayan senin gibi pisliklere yaptırım uygulasunda o zaman bu zihniyetin ortada kalacak mı görelim 🤬😡🤬 @Mathildaa88
Ayrıca aşı olup bu virüsü geçirenler yok mu sanıyorsun? Asi vurulunca maskeyi çıkarıp ozgurlesecez mi zannediyorsun sen kendi cahilligine yan önce çünkü aşıdan sonrada kendi canın umrumda değil ama çevrendeki insanların hayatını karartamazsin terbiyenle takıl. Herkes aşı vurulmak zorunda değil. Aşıdan da vefat edenler çok fazla kronik hastalığı olanlar var bu toplumda ve aşı onların rahatsızlığını tetikliyor. Senin gibi cahiller zaten anlamaz bunu. Benim aşı vurulmam ya da vurulmamam keza başkasının da öyle zerre miktarda sizi alakadar etmez. İster vurulurm ister vurulmam bekçi siz değilsiniz!! olamazsınız!! Asinizi vurulduysaniz çekilin kenara yine toplumda uzak durun da taşıyıcı olup başkasına bulastirmayin 🤬🤬🤬😡
@Sarışınpapatya07 aynen kimin aptal olduğu çok belli diyorum ya istediğin kadar yırtın bu aşı olmayanlara nasılsa bi yaptırım uygulanıcak insanların hayatını karartanda senin gibi gerizekalılar biz değiliz 👎🏻
Mathildaa88 Tam olarak üst aklın işine gelen bir kafa yapın var senle tartışmaya girmek bile insanın kendine hakaret böyle devam et sorgulamadan güdülmek daha kolay nede olsa
@Hissizkalpler Bn doğru olanı yapıyorum zaten sizin gibi aptallar yüzünden bu haldeyiz inş adamakıllı yaptırımlar gelir hepiniz gününüzü görürsünüz siz profesörsünüz ya biliyorsunuz ne iyi ne kötü cahil ahmaklar
Bence uğraşma Mathilda. Aşıdan önce korku ele geçirmiş çünkü. Yüzde 95 koruma olsa da yüzde 5'in etkisi bunu geçiyor. Ben şahsen kimseyi zorlamıyorum. Evet toplumsal bir etkisi var ama bunu da onlar düşünsün artık. Biz uzerimize düşeni yaptık. Boş ver.
@AynadakiYansima onların canı umrumda değil gebersinler öküzler ama bu kadar aşı olan insan aptal değil ve bu kadar insanı tehlikeye atmaya hakları yok
@SekizinciHarika almiyorlar asi dozu ben daha ilk dozumu bile olamadim, ve ilk dozu pfizer ikinci dozu moderna yapiyorlar insanlar yan etkilerinden geberiyor resmen
@SekizinciHarika avrupada cin ve rus asisi kullanilmiyor. alman ve amerikan asisi yaygin. norvece mesela alman asisindan fazla doz vermiyorlar bu yuzden ilk doz asi yapilmiyor, ve ilk dozu alman olupta ikinci doz olacak kisilere mecbur amerikan asisi vuruyorlar. iki farkli asi olan kisilerde siddetli yan etki olusuyor, hatta ølenler bile oldu.
Bence teşvik etmeye gerek yok. Aşı olan olsun. Kendini korusun. Diğerleri de virüsten kırılsın. Doğal seleksiyon.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Teşvik edici şey koyarsan insanlar daha çok işkillenir. Çok baskı yapılmamalı evet aşı olmayan olanları etkilemiş oluyor ama aşı için güven vermeliler ancak böyle sağlıklı olur.
Yaptırdığınız aşının etkilerini henüz bilmeden nasıl o maddeyi vücudunuza alıyorsunuz? Aşı hastalıktan korumuyor ölümcül riski en aza indiriyor 2 doz aşı olup tekrar yakalanan tanıdığım insanlar var, yani kimse kimsenin mesuliyetini almaz sen risk grubunda ve kronik hastalığın varsa ya da kolay atlatacağını düşünmüyorsan olursun bu kadar.