Gün içinde beyni tazelemek ve enerji toplamak için uzmanlar kısa süreli öğle uykusunun çok yararlı olduğunu söylüyorlar. 15-20 dakikanın yeterli olduğunu belirtiyorlar. Uyuma süresi arttıkça ise faydaları azalıyor.
Öğlen uykusu alışkanlığınız var mı? Varsa ne kadar süre uyursunuz?
Evet bunu ben de duymuştum, gün içinde 15-20 dakika kadar uyumak çok iyiymiş. Ancak benim öğlen vakti uyuyabilmem için evvelki gün hiç uyumamış olmam gerekir. Kısacası çok uykumun olması lazım ama o hâlde uykuya daldıktan 15-20 dk sonra beni hiçbir kuvvet uyandıramaz, günahtır bana hem. :D
Bu dinimizde aslında asırlar öncesinden olan bir şey. Hatta bildiğim kadarıyla Yunanistan da bu uygulanmakta belli bir saatte öğle saatlerinde uyuyorlardı ismi başkaydı ama aklıma gelmedi şu an. Tazelediği çok doğru dinçte oluyoruz fakat yoğun olan veya çalışan kişiler için bu imkansız gibi. Tabi ki imkanı olan en kötü 10-30 dakika uyusa bile iyi olur.
Evde olduğum zamanlarda öğle uykum oluyor nadiren buda biraz gereğinden fazla sürebiliyor bazen 2 bazen 3 saate kadar çıkabiliyorum uyandığımda nedenini bilmediğim şekilde karnım aç kalkıyorum