Aşının 2. dozundan sonra ölüm oranı artar mı yoksa azalır mı? Bide 1. dozda hiç yan etki göstermemiş birisi 2. dozda hastanelik olabilir mi?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Olmaz, korkma hicbirsey olmaz. Sadece igne vurulan yerde 1-2 gün birza sanci olur, belki biraz yan etki hisedersin, okadar.
Asidan ölümü falan nerden karsitiriyorsunuz, yok öyle birsey. Sokaga cik, araba carpip ölme riskin daha fazla.
Ama mesela aşı olupta 4 gün sonra ölen var.2 hafta sonra ölen var.
Onlar asidan ölmüyor, önceden baska rahatsizliklari olanlar, asi tam etkisini göstermemis koruma etkinline ulasmamis, o arada koronaya yakalananlar. Dedigim gibi asi olduktan sonra ölme riskin disariya cik, bir araba carpip ölme riskinden daha düsük.
Konu dışı ama sizce uzun vade etkisi 2-3 yıl sonra mı yoksa 15-20 yıl sonra mı çıkar (Tahmini yani)
Bir de 38 yaşındaki birinde kalp krizi geçirme oranı yine düşük müdür?(2. doz sonrasında) Annem de aşı olacakta ikinci dozu biraz tedirginim birşey olur diye
Asinin etkisi 14 gün sonra tam üst seviyeye cikiyor, amaci vücutta virüse karsi direnc üretmek, baska görevi yok. Uzun vade etkisi, siz herhangi bir zarar verirmi ilerde diyekaygi ediyorsunuz, yok öyle birsey. RNA asisi zaten vücuuta kalmiyor, hemen atiyor.
Öncelikle asinin kalp krizi ile herhangi bir bagi yok, Annneniz hangi asiyi oldu?
Biontech
Aşı olduktan sonra yani 1. dozu olduktan sonra bi aşı vurulan kolu ağrımıştı bide biraz halsizdi
Koldaki agri genel olan yan etkisi, ama zarari yok, 2 gün sonra genelde gecer. Diger yan etkileri dedigimiz zaten yan etkileri degil aslinda, vücut virüs icin antikor üretiyor, olamsi gerektigi gibi.
Peki bu aşı karşııtları hakkında ne düşünüyorsun? Aşı öldürüyor, kısır yapıyor, kalp krizi geçirtiyor? Haklılık oeanları ne kadar
Her ülkede her yerde var onlardan, karsit olanlar neye dayanarak, hangi bilimsel verilere, kanitlara dayanarak karsi, egitim seviyeleri, uzmanlik alanlari ne?
Sen uydur bir yalan at, internette yayilsin, birkac gün sonra kendi yalanina inanirsin
Sizin nasıl bu kadar aşıya güveniniz tam?
Bir de 14 gün sonra aşı tam etkisini gösteriyor dediniz? Vücutta ciddi etkiler bırakır mı yoksa birşey hissettiremeden antikor mu üretir
Antikor seviyesi tam en yüksek seviyeye 14 sonra genelde ulasmis oluyor. Yan etkilerini unutun, hergün yediginiz sebze meyvede daha cok saglik sorunlari yaratan etkiler var.
Aşıdan öldüğü iddiasıyla bir ünlü ölmüş, ailesi aşıdan olmadığını kalp rahatsızlıkları olduğunu belirtmiş. Sizce ne kadar doğrudur aşıdan ölmediği?
Turgay yıldızmış ölen kişi
Bende 1. doz hicbir etki yapmadi ama 2. dozda bayağı eklem ağrısı yapti. Butun gun kemiklerim sızladı. En sonunda agri kesici ictim.
İkinci aşıda çok az bir yan etki gösterdi
2. soruya cevabın var mı?1. dozda sadece kolda ağrı olup 2. dozda kalp krizi falan olabilir mi veya ihtimali nedir
İkinci dozda ihtimal düşünürsek kişiye bünyeye göre değişir kalp krizi olasılığı zor her hangi bir rahatsızlığı yoksa sorun olmaz tam bilemeyiz
En sağlam garantili aşı alman aşısı şu an
Sinovac daha bilindik değil mi
Olmadım olmayacam da.
Evet bende sana oldun mu diye sormuştum zaten.
Umarım hastanelik olursun veya nefes darlığı problemi yaşarsın canım
2. aşıda yan etki gösterebiliyo
1. aşıda da yan etki gösteriyor
1. aşıda yan etki göstermeyip 2. aşıda yan etki gösterip rahatsızlanan cok kisi gördüm
1. Aşıda yan etki göstermesi 2. aşıda daha az mı yan etki göstermesi anlamına geliyor
Bilemiyorum bünyeye göre değişir
Hayır artmaz
Peki ikinci soruya cevabın var mı