Dondurulup 100 yıl sonra uyandırılmak ister misin? Filmlerde hep bilim kurgu olarak görürüz. Bu aslında gerçek bir proje.
100 yıl, tam 1 asır sonra, tüm sevdikleriniz ölmüşken, ya daha iyi ya da çok daha kötü bir evrene uyanmak... Belki de uyanamamak... Çünkü insan deneklerinde henüz 100 yılını tamamlamış ve uyandırılmış olan yok. Bir köpek üzerinde denendi, sonuç başarılı oldu ve sonrasında dondurulan ilk insan Dr. James Bedford oldu. Kendisi 73 yaşında böbrek kanserine yakalandı ve tedavisi bulunana kadar dondurulmak istedi. 1967 yılından beri cryo tüpünde dondurulmuş olarak bekletiliyor. Onunla birlikte bu projede 230 kişi olduğu biliniyor. Üstelik binlerce kişi de gönüllü olarak sırada bekliyor.
Peki sen dondurulup 100 yıl sonra uyandırılmak ister misin?
Dondurulup 100 yıl sonra uyandırılmak ister misin?
Cok heyecan verici bir şey.. Uyku ölümü gibi bir şey.. Aynı görüntüye sahip olacağımı bilsem de, harika bir evrene gözlerimi açacağımı bilsem de Hayır bunu istemezdim.. Sevdiklerim, sevenlerim yoksa yabancı bir dünyaya çağın gerisinde kalarak gözlerimi açmamın bir anlamı yok ki
Köpekte deneyin başarılı olduğuna emin değilim ama olamqz mi ondan da emin değilim. böyle bir cins kurbağa vardı. Belgeselde görmüştüm buz tutup sıcaklar geri gelince tekrar kalbi atmaya başlıyordu. Ama süresi 4-5 aydı 4-5 aydan daha fazla dayanamıyorlar bu duruma.. pek ihtimal vermiyorum çoktan mefta oldular bence insanlar 😄
Guzelmis nerde yapiliyo TR de var mı bu uygulama ama 2-3 sene once haberlerde de gormustum hasta biri dondurdular ben 100 yil degilde 2-3 sene donmak isterim acikcasi donunca buyumuyosun dimi mesela Şu an beb 22 yasindayim 2-3 sene sonra yine 22 olcam dimi😂😂
Yalnız bunların uyanma meselesi muamma firma tam olarak garanti vermiyor. Düşünsenize orta yaşlarda kendinizi dondurtuyosunuz sonra donarak ölüyosunuz hem para gidiyor hem ömür djdjjdjdjdj yok ya ben riske giremem zaten uyandığımda annem babam kardeşim ölmüş olur buna yüreğim ve psikolojim dayanmaz
Bu adam donduruldu evet ama ölümden hemen sonra. Yani derin donduruculu bir morgda tutuluyor diyebiliriz. Şu ana kadar canlı olup da dondurulan olmadı. Yasalar buna izin vermiyor. Tıbben ölü olduktan sonra bu işlem yapılabiliyor.
Bu yeni bir durum değil, uzun zamandır dondurulan insanlar var, ne zaman uyanacakları da meçhul. Uyanabilecekler mi, neler olacak kimse bilemiyor ama bilinen şu ki, bu inanılmaz pahalı bir yöntem ve tamamen "soyutlanmanın" ağırlığını taşıyor...
Bu tip bir dileğim olmazdı, sevdiğim, tanıdığım herkesin ölmüş olduğu bir dünyada uyanmak çok hazin olurdu.
Binlerce yıl sonra eriyen buz da tekrar canlanan canlılar var. Bunlardaki bir maddeden yola çıkarak insanlarda da uygulanabileceğini düşünerek çalışmalar yapiyorlar. Niye olmasın? Ben dondurulmak isterdim belli mi olur bilimkurgu olarak başlayan çoğu şey gerçekleşti bu da gerçeklesebilir.😀
evet oyle bir film izliyordum cocuklari donduruyoruz adı altinda toplayipyakiyorlar di aslinda ayni resimdeki gibi gorsel arka plan da ise sıkıstirilmis gazla yakiliyordu amac insan dengesini saglamakmis
Neden 100 yıl sonra? Dondurup 1 sene sonra uyandırsınlar bakalım yaşıyor mu eğer yaşarsa bir daha dondur gitsin Demek istediğim onlarda biliyor imkansız olduğunu Ruh bedenden ayrılıyor ciğer kalp sağlam olsa ne yazar
Köpekte yapmış olmuş İspat? Ona bakarsan ben küçükken akrabalarım koyun kesmişti ve aradan 24 saat geçmesine rağmen bacakları oynuyordu yani demek istediğim insanla hayvan bir değil ki ben köpeğe de inanmıyorum
Hayir ya, olurmu öyle sey, bütün sevdiklerim , arkadaslarim esim dostum, ailem olmayacak, öyle bir hayati istemek icin baya duygusuz, hissis, egoist olamak gerek
Peri masalı kimseyi nasıl uyandıracakları bilmiyorlar, uyansa dahi beyin hasarı ne seviyede olacak bilmiyorlar. Belkide ileride işlemde hata yapmışız kimse uyanamaz diyecekler. 😂😂😂
Bu insanlar zaten ölü. ''Uykuda'' diyerek olayı fütürüstik göstermeye çalışıyorlar ama tek yaptıkları tıbben ölü birini çok iyi şartlarda saklarsak ileride diriltebilir miyiz ona bakmak.
Evet isterdim belki sevdiğim herkesi kaybetmiş olacam belki etrafımda hiç tanıdık bi yüz olmayacak ama sıfırdan hiç bilinmeyen bir hayata baslamak bu yeniden doğmak gibi bişey kim yeniden dogmak istemez ki?
İstemem.100 yıl sonra dünyaya gözlerini açmak kara cahil olmak demektir. Kimbilir dünyada neler olmuş neler keşfedilmiş neler bulunmuş ve sen hiçbirisini bilmiyon kiminle ne konuşabilirsin? Sonuç olarak zaten ölücez tez elden oluversin işte
1 seneden fazla oldu. Onu mu hatirlayim. Sen araştır , arkadaşım. Benim kaynakta bir sorunum yok. Araştırdım , zamanında evet. Olmuş. Normal tarayıcıdan sıkıntı çekersen, tarayıcı değiştir , gizli yerlere de girersin. Bir kaç değişik yontemle
Kanıtlayim sana. Olur. Zamanın kıymetli. Uçuş fiyatim 500 TL. Uçuşa çıkmak yerine araştırayım. Instagram YouTube hepsi var. İbana gönder. Yarım saat araştırmama karşılık. Bulamazsam ben sana göndereyim 1000 TL
Geçicen o işi. Senin bulacağın kanıtı sevsinler, sonra bi de paramın peşine mi düşeyim sırf sormadığımız halde paraşütçü olduğunu bir şekilde söyleyebilmek için fırsat kollayan bi pozer'ın?