Siyah turbun üst tarafını hafifçe oyup içerisine bal koy Turbun dip kısmının kabuğunu bozuk para kadar bir yeri soy ve bunu bir bardağa oturt üstteki bal süzülüp bardağa damlayacak ve bu ballı suyu sabah akşam iç Denenmiş ve faydası görülmüştür Geçmiş olsun
Öğretmenim ve özellikle kışın çok sık boğaz ağrısı yaşıyorum. Zencefili kaynatıp içerisine limon bal çok iyi geliyor. Ayrıca ev yapımı dut pekmezi de boğaz yaralarına iyi geliyormuş. Ben de kullandım günde bir tatlı kaşığı faydasını da gördüm.
İhlamur boğaza iyi gelir ve yumuşatır. Öksürüğe iyi gelir mi bilmem ama öksüren insanın boğazı ve göğüsü ağrır. Onun için ihlamur tavsiye edebilirim. Geçmiş olsun.
8-10 adet fesleğen yaprağını 1 bardak suda 10 dakika kaynatın ve günde 2 kez için. ve
Bir miktar su kaynatın ve içine birkaç damla fesleğen yağı ekleyin. Başınızın üzerine bir havlu koyup, bu suyun buharını 10 dakika boyunca soluyun. Bunu günde 1-2 kez yapabilirsiniz.
Kuru inciri küçük parçalar halinde kavonazda azıcık zeytin yağına ısla bir gün geçsin sonra aç karnına bir iki parça ye bir kaç güne öksürük kalmaz denenmiştir için rahat olsun kardeşim geçmiş olsun
Koca karı ilaçlarına asla inanmazdım geçmek bilmeyen öksürügüme kullan kullan diye ısrarlar sonucunda bıkıp kullandıgım bal zencefil karısımının ne kadar iyi geldiğini farkedip herkese tavsiye eder oldum
Bir adet soğanın veya siyah turpun içini oy bir yemek kaşığı balı içine koy soğan veya turpun altına delikler aç bıçakla, bir gece beklet sabah uyanınca süzülen balı iç. Geçmiş olsun.