Aşılar benim fikrime göre oldukça güvenli. Gerek aşı karşıtlarının öne sürdükleri argümanların çelişkileri gerekse ortaya konan bilimsel veriler benim aşıya olan güvenimi sağladı. Fakat aşıların hamile bireyler üzerinde denenmemiş olması ve yeterli veri bulunmaması sebebiyle hamileler aşıya karşı temkinli davranmalı. Bir de şöyle bir durum var ki birçok ilacın prospektüsüne bakıldığında hamilelik ile ilgili veri olmadığı ve doktora danışılması gerektiği belirtilir. Benim fikrim hamilelerin aşı olmaması yönünde. Çünkü sonuçları henüz bilinmiyor.
Hamile olan ve hamilelikte Covid olan bir yakınım hemşire olmadı. Çocuk Covidli doğdu. Her ikisi de iyileştiler, çocuk şimdi 6 aylık, anne de çocuk da gayet iyi.
Önce yetişkinleri kurtarmak icin yoğun çalışma var. Bu konuda yeterli veri de üretildiğini sanmıyorum. Ancak her gün aşı da daha iyiye gidecek diye bekliyorum. Mutlaka doktor görüşüne göre hareket edilmeli bence.
Aşılarla ilgili hiç bir detay yok. Aktif görevde olan (hatta kimisi pandemi hastanesinde) birçok uzman doktorla görüştüm. Kimsenın aşı ile ilgili bilgisi yok ( ya da vermiyorlar). Sadece tıp kültürü gereği aşı olun mutlaka cevabı alıyorum.