BionTech kalp iltihabı filan yapıyormuş. Bu doğru mu? Çevresinde duyan eden var mıııı
ya da iki doz biontech olan var mıı
ya da iki doz biontech olan var mıı
Aşı olan özellikle 30 yaş altı erkeklerde 10 milyonda 16 ihtimal "miyokardit" yani kalp kası iltihabı yaptığı görülmüş ama bu rakam aşıdan önceki zamanlarda ilgili ülkelerde görülen kalp kası iltihabı vakalarından da aynı orandaymış. Aşı olanlarda bu şekilde miyokardit görülmüş ve bunların %80'i ilaçla tedavi ile kurtulmuş, kalanları da ağır hasta olmamak üzere hastanede yatmışlar.
Aşı ile bu oradan kalp kası ilhtihabı görülmesi riski var iken Covid-19 geçirdikten sonra ise semptomlu ya da semptonsuz fark etmez, kalp kası iltihabı görülme riski ise %20 ihtimaldir. Özellikle sempton göstermeyerek Covid-19 atlatanlarda ise 2- 3 ay içinde daha sık görülmektedir. Bu yazdıklarım resmi sonuçlardır, çok basit Google araştırmaları ile resmi kaynaklardan bu sonuçlara ulaşabilirsin.
Bu arada ben de BionTech aşısı oldum, Temmuz sonunda da 2. dozu olacağım.
bu sitede böyle nitelikli yorum az gördüm. sağolun
Rica ederim...
Cevap
8Cevap
kalp muhabbetini nette de okudum gördüm ama öldürdüğünü duymaıdm. bazı olayları aşıya bağlıyolar gibi gelio ama bilmiyorum.
İlk dozumu oldum, öyle bir şey söz konusu değil. Olsa aşı seri üretime sokulmaz.
Şu an hemen olmaz ki aşının yan etkileri ilerleyen bir yıl veya iki yıl içerisinde olur 👍
ya yok öyle bir şey git ol aşını
Olmaktan ben de korkuyorum 18-24 yaş arası ilk dört gün kalp iltihabi yapma riski varmış
Ben oldum iki doz bir sorun yok korkma
Bende bir şey olmadı yalan o
Yan etkileri var doğry herkeste aynısï olmaz ama
Sen ikinci dozu sinovac yaptiracak kizsin
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?