Tetanoz dediğimiz şey bir bakteridir sadece paslı ortamlarda değil Toprak toz gibi ortamlar dahil birçok yerde bulunan bir bakteridir. Bu bakterinin vücuda girmesi için büyük bir yara gerekmez ufacık bir çizikten bile kana geçebilir. Bu yüzden düzenli olarak aşı yapılması gerekir. Daha bakteri vücuda girmeden aşı yapılmalı ama anlaşılan siz baya geciktiniz. Yine de endişelenmeyin her paslı ortamda bu bakteri bulunmaz. Ben köyde olduğum için 3 gün sonra aşı oldum gayet sağlıklıyım ama siz hiç vakit kaybetmeden gidin. Çünkü bu bakteri ölümcül bir bakteri
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Doktor hemşire Kuzenim kolunu duvara sürttü duvarın bazı yerlerinde pas varmış, nereye sürttü tam olarak bilmiyor bir şey olur mu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Muhtemelen bir şey olmaz ama siz yine de ne olur ne olmaz diye hemen hiç vakit kaybetmeden tetanoz aşısı yaptırmaya gidin
Hadi ya
Tetanoz dediğimiz şey bir bakteridir sadece paslı ortamlarda değil Toprak toz gibi ortamlar dahil birçok yerde bulunan bir bakteridir. Bu bakterinin vücuda girmesi için büyük bir yara gerekmez ufacık bir çizikten bile kana geçebilir. Bu yüzden düzenli olarak aşı yapılması gerekir. Daha bakteri vücuda girmeden aşı yapılmalı ama anlaşılan siz baya geciktiniz. Yine de endişelenmeyin her paslı ortamda bu bakteri bulunmaz. Ben köyde olduğum için 3 gün sonra aşı oldum gayet sağlıklıyım ama siz hiç vakit kaybetmeden gidin. Çünkü bu bakteri ölümcül bir bakteri
paslı olduğuna emin misiniz
Evet. Ama ince çizik hemen batikonla sterilize ettik.
bir şey olacağını sanmıyorum bir şey batsa vs o zaman tehlikeli olabilirdi
Çok teşekkürler
Tetanoz asisi yoksa asi yapsin
Önceden olmuş.
Son 5 yilda varsa bisi olmaz
Bence gidip tetanoz aşısı vurulsun.
Birsey olmaz
Emin misiniz
Eminim buyutmeyin gerekeni uygulamissiniz
Neden surtmus ki