Tamamen hastanın hikayesini öğrenmek ve değerlendirmek içindir. Mesela cinsel yolla bulaşan hastalıklarda sadece hasta kişi tedavi edilmez. Partner ya da eş de kliniğe çağrılıp hastalık açısından taranır. Amaç bir yandan da toplum sağlığını korumaktır. Ayrıca bunu yoldan geçen birisine söylemiyorsunuz, bir doktora söylüyorsunuz.
Bekar olanlara jinekolojik muayene yapmayan doktorlarımız var bizim. "Bi haltlar yeyip gelmiş bana muayene olup bekaretimi bozdu diye iftira atacak" şeklinde söylenen doktorlar gördü bu gözler. (Hemşireyim) Kesinlikle doğru bulmuyorum. İnsan işini hakkıyla yapmalı.
O doktor elbet soracak. Çünkü ülkede kızlık diye saçmak orta çağ artığı bir durum var. Sonuçta alttan muayene diye birşey var. Olaki cihaz kızlık zarına zarar verirse sonra karşısına geri kafalı biri çıkarsa ne yapacak o kadın bu yüzden soruyorlar. Ona göre çözüm üretiyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben KBB a gittim emzirme durumu var mı gebelik var mi diye sordu pat diye önce duydum ama anlamadim sonra anlamadım dedim tekrar sordu sonra yok dedim çok utandim yani ben ögrenciyim daha ailemin yaninda pat diye oyle sorması saçma zaten doktorlar giriş yapınca sistemde hasta bilgilerinden ne hastalığim var ne ilacı kullaniyorum görebilir ve minyon bir yapim var çocuk gibiyim o zaman 19 yaşindaydim birde boyle bir soru sormasi garip geldi
Sonucta 6 sene okumus insan, toplumu gozleyip nasil sorulmasi gerektigini asmasi gereken biri oldugunu dusunuyorum. İnsanlqr zaten cok utangac dr bunu bilip en iyi niyetle urkutmeden yaklasmaya calisiyor diye dusunuyorum.