+1 yılHer birey özel. Her bireyin vücudu farklı hastalığı farklı bağışıklık sistemi farklı. Burada sana ol ya da olma diyenlere bakma. Doktorunla konuş. Olmana engel bir durum var mı öğren. Doktorun söylediğine göre olursun.
13 Yorumla- +1 yıl
Yan etkilerini söyledim bana herhangi bir rahatsızlığın varsa tehlikeli olur sağlıklı vücutlar için pek sorun olmaz zaten içtiğin ağrı kesici bile vücuda yan etki yapıyor dedi
- +1 yıl
İşte kutu kutu ağrı kesici içen o zihniyet 'aşı zararlıdır içinde ne olduğunu bilmiyoruz' diyor.
- +1 yıl
Aslında onlarda kendilerince haklı korkuyorlar belki aşının bilinmedik yan etkileri falan vardır diye ya da ilerde virüs öldürmez ama aşı öldürür diyorlar bilmiyorum
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Herkes oluyor diye tehlikesiz bir şey olmaz diyemeyiz doktorlar bile aşılar için sorumluluk almayıp kağıt imzalatıyor felç olsan kimin yakasına yapışacaksın ya da kalp krizine sebep olsa vefat etsen ailen kimin kapısına dayanacak imza senin sorumluluk senin aklın varsa bu labaratuvar da üretilen virüsün aşısını olma amaç zaten salgın da ölmeyenleri bu aşılar ile yavaş yavaş hasta edip olan hastalıklarını tetikleyerek öldürmek dünya nüfusunu azaltıp elitlerin yöneteceği azınlığı oluşturmak bunu kendine ve Allah'ın emaneti vucüduna yapma Allah'ın yarattığı bağışıklığına güven lütfen
24 Yorumla- +1 yıl
Haklısın abla ama oldum artık çok geç hem bill gates bile aşı olmuş dünyanın en zengin 3. Kişisi ona güvenip oldum umarım pişman olmam
- +1 yıl
Bunu hangi şizofren uydurdu. Az akıllı olun.
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende cuma günü randevu aldım saat akşam 8 de gitcem...
Bende biontech aşısı Olcam. Babamda oldu annemde bu aşıdan oldu. İşyerindeki arkadaşlarımızda abilerimizde bu aşıdan oldular..
Hiç yanetki görmedim kimsede.. bazı şeyler medyada abartılıyor. Bunlar hep dış güçlerin medyaya hukmetmesi
😅11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂 doktorla konuştum o kronik rahatsızlığı olanlar için tehlikeliymiş sağlıklı bir insanda yan etki göstermez dedi bende oldum az önde kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım şu an gayet iyiyim sadece sol kolum biraz güçsüz gibi ama yarına düzelir diye düşünüyorum
+1 yılŞöyle söyleyeyim Almanyadaki akrabalarım ve babam dahil nerdeyse herkes oldu bu aşıdan. Çevremdeki kişiler herhangi bir sıkıntı yaşamadılar ki yurtdışında bu aşıdan nerdeyse milyara yakın kişi aşı oldu ve pek sıkıntı çıkmadı. Aşıyı olman olmamandan daha tehlikeli emin olabilirsin.
29 Yorumla- +1 yıl
Ya haklısın bende yurt dışına çıkmayı düşünüyorum karantinaya girmemek için babam ol dedi yurt dışında sana harçlık lazım olur karantina parasını sana harçlık yaparız dedi bilmiyorum gerçekten kararsızım ama olursamda biontech olcam hem bill gates da olmuş galiba bazen diyorum eğer zararlı olsa bu adam niye olsun salak mı diye
- +1 yıl
Bu konuda şöyle bir görüşüm var. İsrail'i düşün. Adamlara göre çevreleri tamamen düşmanlarıyla çevrili doğru mu? Tek bir sıkıntıda üstlerine çullanacak düşmanlar hem de. Bu adamlar kendilerine zarar verecek bir aşıyı olurlar mı bence olmazlar. 9 milyon nüfusun da nerdeyse tamamını aşıladılar üstelik
- +1 yıl
Ya haklı olabilirsin ama internette amerikada çoğu genç kalp kası iltihabına yakalandığını yazıyor
- +1 yıl
milyonlarca kişiden sadece 283 kişide görülmüş ve %81 i sıkıntısız hafif atlatmış bu çok büyük bir oran değil ve kalan %19 da yüksek ihtimalle ek hastalığı olan kişilerdir
- +1 yıl
Peki bişey sorcam sen oldun mu
- +1 yıl
benim Nisan 10 da karantinam bitti covid geçirdiğim için olmadım. annem 60 a yakın ve kronik hastalıkları var. Aşı sırası gelince ben de annem de olucaz bu aşıyı
- +1 yıl
Anladım hayırlısı olsun hakkınızda bende az önce oldum biraz ağrı ve mide bulantısı dışında bişey olmadı şu an iyiyim
- +1 yıl
Eğer bu kadar düşünürsen psikolojik olarak da rahatsızlık hissedebilirsin takma kafana oldun geçtin geçmiş olsun antikorun bol olsun
- +1 yıl
Haklısın gerçekten çok teşekkür ederim 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılBen aşıyı henüz düşünmüyorum ama olacaksa da çin aşısı daha başarılı diye biliyorum. Çünkü Biontech Avrupa aşısı çabuk pıhtılaşma yapabiliyormus. Bu da damarların tıkanması ve kalp krizi ihtimalleri taşıyor. Önlemek içinde arada bir kaç gün kan sulandırıcı kullanmalı.
Kan sulandiricininda çok sık kullanılırsa beyin kanaması yapma ihtimali var.
Yani yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi13 Yorumla- +1 yıl
Ya bende düşünmüyordumda karantinaya girmemek için babam ol dedi şimdi yan etkilerinden korkuyorum olursamda biontech olmayı düşünüyorum
- +1 yıl
Hayirlisi
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılBirçok yan etkisi var evet. Hatta çin aşısından vefat edenlerde var ve işin komik yani S. B bunlar için hafif yan etkiler diyor. Ama olmak istiyorsan ol tabi. En etkili olan Pfizer/Biontech'dir.
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ama korkuyorum ya yan etkileri olursa nörolojik rahatsızlıklarmış bende biontech almıştım
- +1 yıl
Herhangi bir kronik hastalığın yoksa sorun olmaz. Korkmana gerek yok
- +1 yıl
Teşekkür ederim herhangi bir kronik rahatsızlığım yok şükür az önce de aşı oldum ağrı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılsinovac ve sputnik-v yapıları itibariyle influenza, pnömoni aşılarından çok farklı değil, yani bağışık sistemini sapıttırmaz gibi görünüyorlar. ben sinovac'a sıcak bakmaya başladım. henüz olmadım hiçbirini
11 Yorumla- +1 yıl
Ben biontech oldum abi yani kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim
+1 yılBenim annemde babam da biontech oldu 1. doz ko ağrıyor 2. Dozda ateş falan ama öyle yataklara düşürecek cins ten değil hafif
19 Yorumla- +1 yıl
Bende kol ağrısı ve mide bulantısı oldu ama şu an iyiyim sadece sol kolum biraz güçsüz gibi ama büyük ihtimal yarına düzelir
- +1 yıl
Sen nasıl oldunlan annemler dhaa yeni oldu
- +1 yıl
Bilmiyorum ki 18 im bugün baktım mhrsde aşılar açılmış
- +1 yıl
Benim annemler 40 daha yeni oluyorlar
- +1 yıl
Kanka açıldı yani bi baksana bakayım belki sanada açılmıştır
- +1 yıl
Ben 20 yim
- +1 yıl
Sana çoktan açılmış olması lazım
- +1 yıl
Tm ben randevu alim sağol
- +1 yıl
Geçmiş olsun
+1 yılGidip aşınızı olun. Antibiyotik yazmadığı için doktor döven zihniyetin yalanlarına inanmayın. Aşıdan zarar gelmez
11 Yorumla- +1 yıl
Az önce oldum mide bulantısı ve kol ağrısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim
+1 yılYan etkileri tehlikeli olsa ki yurt dışına çıkacaksan bilemedin olsan mı ki🤔
13 Yorumla- +1 yıl
Oldum artık çok geç. Biraz ağrı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an gayet iyiyim
- +1 yıl
Umarım geçici bir şeydir etkileri.
Geçmiş olsun o zaman oldu bitti 😊 - +1 yıl
Çok teşekkür ederim 🙂 doktora sordum kronik rahatsızlığı olmayan bir insanda ciddi yan etki yapmaz dedi
+1 yılValla yan etkileri için ağır diyorlar ama doktora danışarak hareket edebilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
Doktorla konuştum sağlıklı bir insan için yan etki yapmaz kronik rahatsızlığı olanlarda genellikle yapıyor dedi
+1 yılEninde sonunda olunacak nasıl olsa hangisi olduğu önemli değil
13 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısınız bende az önce oldum umarım pişman olmam
- +1 yıl
Umarım geçmiş ve hayırlı olsun
- +1 yıl
Sağolun teşekkür ederim
ol bişey olmaz risk var diye vurulanlar oldu demek değil
11 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın ama insan korkmuyor değil :/
Sağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. olabilirsin bence bi sorun yaratacağını düşünmüyorum eğer alerjik bir hastalığın falan yoksa
11 Yorumla- +1 yıl
Şükür herhangi bir alerjim yok doktorlada konuştum kronik rahatsızlığı olanlarda yan etki yapabilir dedi sağlıklı insanda sorun olmazmış
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşın kaç. Ben de 24 üm aşı sirasi alabildim ben de
11 Yorumla- +1 yıl
18 abla
Vay arkadaş ya. İnsanlar aşıya ulaşamıyor sen neler diyorsun. Dünyada milyonlarca gelişmiş ülkede insanlar oldu ve oluyor. O yan etkiler sende olsa dahi bir hiç. Kaldı ki % 1 bile değil.
13 Yorumla- +1 yıl
Oldum abi az önce kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
Eninde sonunda mecbur olacaksın aşıyı bugün olmazsan yarın yine yapacaklar. Strese sokma kendini. Ben etrafımda olanlara baktığımda kol ağrısı mide bulantısı ateş felan oldu wn fazla.
13 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama ilerde zorunlu olur mu bilmiyorum ki bazıları beyin kanaması yara nörolojik rahatsızlıklar diyor ben bu yaşta epilepsi olmak istemiyorum ya da alzheimer
- +1 yıl
Haklısın ya gün gelecek eninde sonunda herkes olacak dediğin gibi hem dünyanın en zengin 3. Kişisi bill gates bile aşı olmuş yani diyorum ki bu adam salak mı oldu demek bi bildiği var
+1 yılBen yapmayacağım çıkarsa. Güvenmiyorum o güveni alamadım.
11 Yorumla- +1 yıl
Sizde haklısınız bende öyle düşünüyordum yurt dışına çıkmak zorunda olmasam bende olmazdım
+1 yılAmann olcam valla ölürüz en fazla
21 Yorumla- +1 yıl
Oldum ben kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an gayet iyiyim
Ben olmıycak hicbirini
12 Yorumla- +1 yıl
En iyisi yurt dışına çıkmasam bende olmazdım malum karantina ücretleri pahalı ve karantinaya girmemek için aşı istiyorlar
Sağlık bu olunmalı bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız az önce oldum mide bulantısı ve kol ağrısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim
Ben oldum. Herhangi bir yan etki yaşamadım.
113 Yorumla- +1 yıl
Kolumda ağrı ve midemde biraz bulantı hissettim sadece ama şu an iyiyim sadece sol tarafım biraz uyuşuk gibi ama hareket ettirebiliyorum sizce normal mi
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim
+1 yılBen hiç güvenmiyorum bu aşılara ya
13 Yorumla- +1 yıl
Mecbur kalmasam bende olmazdım ama çok kararsızım
- +1 yıl
Yani bir yerden sonra insanları ayrıştıracaklar aşı olanlar-olmayanlar diye. Sıran geldiyse mecbur olacaksın ne yapalım:/
- +1 yıl
Ama bilmiyorum ki gün gelecek herkes olmak zorunda kalacak yani böyle ihtimalde var elbet eninde sonunda olmak zorunda kalabiliriz
+1 yılbiontech oldum hiç de sıkıntı yasamadim
11 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun bende kol ağrısı ve mide bulantısı oldu ama şu an iyiyim sol kolum biraz güçsüz gibi ama yarına düzelirim diye düşünüyorum
baska care yok gibi , bende yarin olacam
15 Yorumla- +1 yıl
Kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim kolum ağrıyor hafif sadece sizede geçmiş olsun
- +1 yıl
Bende şu an iyiyim ilk gün biraz ağrı hissettim sadece ama şu an hiç olmamışım bile sanki
Gizli Üye(18-24)+1 yılNasıl buldun randevu ya ben 2 gündür bulamadım.
17 Yorumla- +1 yıl
Ben 18 yaşındayım mhrsye girdiğimde aşı randevuları açılmıştı
Cevap sahibi+1 yılÇalışıyorsun o zaman
- +1 yıl
Hayır herhangi bir işte çalışmıyorum
Cevap sahibi+1 yılNasıl aldın o zaman kardeş
- +1 yıl
Bilmiyorum ki rasgele girdim açılmıştı sen alamıyor musun
Cevap sahibi+1 yılBen alıyorum da çalıştığım için
- +1 yıl
Sen niye bulamadın
Ol birsey olmaz bende olucağım
11 Yorumla- +1 yıl
Oldum az önce kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an iyiyim
Sinovac bekliyorum. Gelir gelmez olucam.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılBence olma.
12 Yorumla- +1 yıl
Olmak zorundayım maalesef yurt dışına çıkacağım karantina ücretleri pahalı
- +1 yıl
Ve oldum az önce kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu anda iyiyim
+1 yılOl gitsin
13 Yorumla- +1 yıl
Az önce oldum kol ağrısı ve mide bulantısı dışında bişey yaşamadım ama şu an gayet iyiyim
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılBiontech daha güvenilir gibi
11 Yorumla- +1 yıl
Evet galiba. Biontech aldım bende
- Sağlık konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılO yurtdışı için gerekli zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolma ayol
11 Yorumla- +1 yıl
Oldum artık geçti
Ol ol ol
10 YorumlaAşı olacağım
10 YorumlaBen oldum tavsiye ederim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen olmadım henüz
11 Yorumla- +1 yıl
Bence mecburiyetiniz yoksa olmayın ben yurt dışına çıkacağım için olmak zorunda kaldım
asi olmuycM bi süre
13 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışına çıkmak zorunda olmasam bende yaptırmazdım
- +1 yıl
Maalesef öyle ya bence pandemiyi çok fazla abartıyorlar
Evet ol
20 Yorumla
+1 yılOl tabiki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?