AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
6 ay süresi boyunca vücudunuz antikor üretiyor sonra tekrar aşı olmanız lazım. Aşı olduğunuz halde kovide yakalanmayacaksınız diye bir şey yok. Kovidi ayakta çok çok hafif geçiriyorsunuz. Grip aşısı gibi düşünün bu olayı. Aşı olsanız bile yine maskenizi çıkarmayın dışarıda, dokunduğunuz bir yerden elinizle veya üstünüzdekilerle evdekilere getirebilirsiniz. Eğer onlarda aşı oldularsa evdekileri çok etkileme gibi bir risk olmaz. Ne zamanki Türkiyenin % de 70 i aşı olacak o zaman da birbirine bulaştırma gibi bir riskte kalmayacak..
ben sunu cok merak ediyorum asi olduktan sonra antikorlar tamamlaninca korona olsak bile bulastirma ihtimalimiz ortadan kalkiyor mu? yani acaba asi virusu silmek icin mi korunmak icin mi
Virüsü silmek diye bir şey yok. Aşı virüsü ortadan kaldırmıyor. Sadece sizi koruyor yakslanırdanız şayet çok çok hafif geçirin diye. Grip aşısı gibi yani, her sene grip aşısı olanlar grip olmazlar ya da olsalar bile çok çok hafif geçirirler 1 - 2 günde atlatırlar gribi. Bu aşı da vücutta antikor üretiyor ve 6 ay boyunca bağışıklık kazanıyorsunuz. Ama tabii ki bünyeye bağlı herkesin farklı bünyesi var kimini 6 ay kimini 3 - 4 ay - kimini de 8 - 10 ay koruyabilir bünye olayı çünkü. Antikoru bitmiş mi var mı diye bir test var fakat aşırı pahalı o yüzden yapmaz hiç bir hastane onu.
Herkes aşı olursa kimsenin kimseye bulaştıracak durumu da olamaz..
kotu oldu bu ben asida cok cok korkuyon fobim var abi😂
abi onu soruyorum iste bulastirma olayi kalkarsa virus otomatik olarak yok olmaz mi dunyadan
Aşı bir saniyenin yarısı süresinde yapılıyor ve uç iğnenin boyu 1 cm. Sivrisinek ısırığını hissedersin ama bu aşıyı asla hissetmezsin. Hemşireler robot gibi olmuş herbiri günde 500 tane - 1000 tane aşı yapmaktan. Soruyorum kıza , yapın diye kız diyorki kalkın çoktan yaptım ben. İnanmadım elindeki kalem inceliğinde ki aşıya baktım içinde sıvı yoktu aşı kaleminin. Anlayacağın o okul zamanındaki gibi bir aşı değil bu.
Evet otomatik olarak kalkar dünyadan, ama tabii ki herkesin olması şart bu aşıyı o zaman. Olmak istemeyenlerde olmalı yani. Milletçe savaşmalıyız bu virüsle 3 -5 kişiyle değil.
demek millet korkmasin diye acisiz asi uretmisler
Grip aşıları da hep öyle olur 1 cm uç iğneli. Tek kullanımlık kalem aşı yani.
hic acimaz diyorsun yani
Asla kesinlikle. Sol Kolunu kalbine doğru katlama o zaman pazuların kasılıyor kolunu sol tarafına aşağıya serbest bırak ben böyle istiyorum dersin sorarsa hemşire. Çünkü aşının özelliği kas içerine yapıyorlar ve kas gerilsin diye sol yumruğunu kalbinin üstüne koymanı istiyorlar kolunu katlayıp. Oysa serbest bırakınca çok daha rahat. Kısa kollu tshirt ile gidersin aşıya, girmenle çıkman bir oluyor zaten.
abi bu sabah yaptirdim bu kadar acisiz asi 28 sene hic gormedim
benim bir merak ettigim daha var 2. doz asi olunca cok ileride 3. doz yapilacak mi
Şifa olsun güzel kardeşim. 2. nci dozu 1.5 ay sonra olacaksın zaten. 3. cüye inşallah hiç gerek kalmaz zaten şu an aynı aşıyı burumdan fıs fıs ile yapmak için çalışıyorlar. Yani aşı olarak değil de burundan fıs fıs olarak yapıcaz. Teknoloji günden güne ilerliyor yani.
burundan spray ile yapilirsa markette bile satilir 😁
Yok eczaneden gidip alıcaz tc kimlik no ile. Ama tabi yapım aşamasında bu olay çünkü çocuklar için planlanıyor bu.
peki asiyi eczadan alinca kim yapcak
Aşı iğne değil ki burun spreyi şeklinde fıs fıs yani buruna sıkılan.
anladim abi
Geçmiş olsun aşınıda olmuşsun. 6 ay rahatsın demektir bu. 👍
2. doz var daha ama abi sagolasin
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!