Bir dönem 62 kiloydum. O zamanlar sanırım 21 yaşında falandım. Spora falan başladım. Boyda uzun olunca dal gibi sallanıyordum. Neyse bir spor hocam her sabah 5 tane yumurta yememi söyledi. Tabi ben her gün her sabah 5 yumurtayı yedim. şu an 90 kiloyum :D Hocam sana selam olsun :D
Kolestrolü arttırabileceğini düşünüyorum. Fakat sarısını yemiyorum sadece beyaz.
Evet zararlı. Ben de her sabah yerdim ve zararlı olmadığını düşünürdüm ama en ideali haftada 3-4 gün kadar sadece 1 yumurta yemek. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu öyle söylüyor. Ancak yumurtadaki kolesterol normal bir kolesterol değilmiş ve diğer kolesterol gıdalar kadar zararı yokmuş. Bunun için de Prof. Dr. Murat Aksoy'un yumurta videosunu izleyebilirsin YouTube'da. Detaylı anlatıyorlardı orada.
Hergün yemek zararlı değildir. Ama aralıklarla yemek daha faydalıdır. Beden yakmadığı vitamin ve proteinleri depolar. Sürekli gelince depolar dolu olduğu için yeni geleni almadan atar. Ara verip, birikenleri yakması için ona izin vermeliyiz.
Yıllarca her gün günde 2-3 tane yedim. Zararlı olduğunu düşünmüyorum. Kalitesi de önemli bence. Kolesterolü yükseltebilir diye öyle diyorlar ama benim sadece iyi kolestrolümü yükseltti, o da zararlı değil.
Her gün tüketmiyorum ama tüketilebilir yani.. Burada kastettiğim 4 tane yumurtayı bi oturuşta kimse yemesin tabi ki 😂 Fazlası zarar herşeyin.. Keyifli günler..
Spor zamanları her sabah hemen hemen yerim. Ama sarısını çok tüketmem genel olarak beyaz. Bir sorun oluşmaz bu şekilde tüketirsen tam tersi yararı olur. Güzel bir protein kaynağı